|
|
![]() ![]() |
03.12.2012 - 00:56
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ostatnio Zielu zaczął wspominać o wieku mądrych książkach. Więc pomyślałem: skoro był już temat o muzyce, to czemu nie literatura?
Podzielcie się sobą. Bo jak wszyscy wiemy, każda książka stanowi część nas samych, Moje ulubione: 1. Alchemik P.Coelho 2. Komu bije dzwon E.Hemingweya 3. Pielgrzym P.Coelho 4. Ręka mistrza S.Kinga 5. Trylogia Monroe'a 6. Traktat o Projekcji Astralnej |
|
|
|
03.12.2012 - 06:38
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Uważam, że każda z tych książek wniesie bardzo dużo w rozwój osobisty każdego zainteresowanego podróżami do własnego wnętrza. Można na nich spokojnie polegać. Nie jest to wybór w ciemno bo poleca je jasny ludek:)
1. Jeszie i Rimpocze - ENERGIA MĄDROŚCI http://allegro.pl/jeszie-i-rimpocze-energi...2827364651.html 2. C.N.Norbu: Dzogczen. Stan doskonałości samej w sobie http://allegro.pl/t-c-n-norbu-dzogczen-sta...2823990903.html 3. Pema Cziedryn - Zacznij tu, gdzie jesteś http://allegro.pl/t-pema-cziedryn-zacznij-...2836003111.html |
|
|
|
03.12.2012 - 07:37
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
I jeszcze Donnie Darko.
Nie będę tu podawał tytułów typowo duchowych, ale takie, które potrzebują przemyślenia i zrozumienia. |
|
|
|
03.12.2012 - 10:54
|
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
1. "Rozmowy z Bogiem" - Trylogia - Neal Donald Walsch
2. "Przyjaźń z Bogiem" - Neal Donald Walsch (jeszcze nie przeczytałem ;p ale i tak polecam) 3. "Wspólnota z Bogiem" - Neal Donald Walsch (to samo co wyżej ;p) 4. "Miłość i Wolność Poza Ciałem" - Darek Sugier ;) 5. Wszystkie książki Zecharia Sitchina (też wszystkich nie przeczytałem :() 6. Książki Wojciecha Cejrowskiego, szczególnie "Rio Anaconda" 8. Saga o Wiedźminie - Andrzej Sapkowski 9. "Gra Endera" - Orson Scott Card |
|
|
|
03.12.2012 - 12:40
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
Carlos Castaneda (wszystkie jego książki): Nauki Don Juana (1968) Odrębna rzeczywistość (1971) Podróż do Ixtlan (1972) Opowieści o mocy (1974) Drugi krąg mocy (1977) Dar orła (1981) Wewnętrzny ogień (1984) Potęga milczenia (1987) Sztuka śnienia (1993) Magiczne Kroki (1998) Aktywna strona nieskończoności (1999) Margaret Runyan Castaneda A Magical Journey With Carlos Castaneda Donner Florinda Życie we śnie. Inicjacje w świecie szamanów Sen czarownicy. Droga uzdrawiania. Zuzana Minichowa Astralnia John Crowley Małe, duże Późne Lato Laura Knight-Jadczyk Amazing Grace The Wave (8 tomów) High Strangeness David Mitchell Widmopis Sen_numer_9 Atlas Chmur Konstelacje Dan Simmons Cykl Hyperion Cantos: Hyperion Zagłada Hyperiona Endymion Triumf Endymiona + http://pracownia4.wordpress.com/ksiazki/ |
|
|
|
03.12.2012 - 17:46
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Joe Vitale "prawo przyciągania" "zero ograniczeń"
9,10,11 wtajemniczenie James Redfield Ekchart Tolle Potęga Teraźniejszości Mowa ciszy Nowa Ziemia Anthony de Mello Przebudzenie Youngey Mingyour Rinpoche Żyj z radością Misja-Michel Desmarquet Rosalind A. McKnight - Kosmiczne podróże, moje doświadczenia poza ciałem z Robertem Monroe Guido Moosbrugger - UFO z Plejad |
|
|
|
03.12.2012 - 20:51
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
JZ Knight:
Ramtha - Kim jestesmy naprawde Ramtha - Przebudzenie na niezwyklosc Ramtha Biala Ksiega Rajneesh Osho: Osho - Apteka dla duszy Osho - 7 Ciał Człowieka Osho - Budda drzemie w Zorbie Osho - Chrześcijaństwo. Najbardziej śmiertelna ze wszystkich trucizn Osho - Duchowa ścieżka Rajneesha Osho - Kundalini. Praktyka wewnętrznego ognia Osho - Medytacja Osho - Modlitwa Osho - Nirwana Osho - Psychologia Ezoteryki Osho - Równowaga ciała i umysłu Osho - Techniki medytacyjne. Poradnik praktyczny Osho - Trzecie oko Osho - Wschod Zachód Osho - Odwaga Radosc niebezpiecznego zycia OSHO Świadomość Klucz do życia w równowadze OSHO Mapy świadomości Sharamon Shalila Księga czakr Baird T. Spalding Zycie i Nauka Mistrzów Dalekiego Wschodu- Tom 1-5 |
|
|
|
04.12.2012 - 11:30
|
|
Ta książka ponoć jest dobra (ciekawostka: ma ponoć ponad 100 lat):
Master Key System, w wersji polskiej nazywa się "System Uniwersalnego Klucza", napisana przez Charlesa F. Haanela. Angielski audiobook: |
|
|
|
04.12.2012 - 11:40
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Carlos Castaneda (wszystkie jego książki): Nauki Don Juana (1968) Odrębna rzeczywistość (1971) Podróż do Ixtlan (1972) Opowieści o mocy (1974) Drugi krąg mocy (1977) Dar orła (1981) Wewnętrzny ogień (1984) Potęga milczenia (1987) Sztuka śnienia (1993) Magiczne Kroki (1998) Aktywna strona nieskończoności (1999) Margaret Runyan Castaneda A Magical Journey With Carlos Castaneda Donner Florinda Życie we śnie. Inicjacje w świecie szamanów Sen czarownicy. Droga uzdrawiania. Zuzana Minichowa Astralnia John Crowley Małe, duże Laura Knight-Jadczyk Amazing Grace The Wave (8 tomów) High Strangeness Dan Simmons Cykl Hyperion Cantos: Hyperion Zagłada Hyperiona Endymion Triumf Endymiona + http://pracownia4.wordpress.com/ksiazki/ Co do Castanedy to nadmienię jedynie, aby nie "zrazić się" na początku, to najlepiej lekturę zacząć od "Podróży do Ixtlan", a skończyć cały cykl na "Naukach don Juana" i "Odrębnej rzeczywistości"... Fantastycznym uzupełnieniem całego cyklu jest także książka A. Torresa "Spotkania z Nagualem. Rozmowy z Carlosem Castanedą" Polecałbym również: "Autobiografię Jogina" Paramahansy Joganandy "Ukryta twarz. Wywiad z C. Castanedą". Roman Warszewski "Księga duchów" Alllan Kardec "Ewangelia według spirytyzmu" A także fantastyczną trylogię Franza Bardona: "Wtajemniczenie do Hermetyzmu" "Praktyka Magicznej Ewokacji" "Klucz do Prawdziwej Kabały" |
|
|
|
04.12.2012 - 11:52
|
|
Warrior-Traveler, o co chodzi z kabałą? Widzę, że przeczytałeś chyba coś o tym, więc może wiesz... o co z nią chodzi z racjonalnego (czy obeowego) punktu widzenia?
PS: Zapodałbym jeszcze materiały Wingmakers, choć nie jestem 100% przekonany do ich treści, bo wszystkiego nie przeczytałem, jedynie coś tam musnąłem, niemniej jednak zdążyły mnie zainteresować w pewnym stopniu... |
|
|
|
04.12.2012 - 11:58
|
|
|
Warrior-Traveler, o co chodzi z kabałą? Widzę, że przeczytałeś chyba coś o tym, więc może wiesz... o co z nią chodzi z racjonalnego (czy obeowego) punktu widzenia? PS: Zapodałbym jeszcze materiały Wingmakers, choć nie jestem 100% przekonany do ich treści, bo wszystkiego nie przeczytałem, jedynie coś tam musnąłem, niemniej jednak zdążyły mnie zainteresować w pewnym stopniu... Co tam jest "obeowego"? W tej książce są podane tzw. formuły kabalistyczne m.in. na podróże poza ciałem... Ponoć po ich przyswojeniu (tych formuł), nasz podróże przybierają formę o jakiej się nie śniło... Podobnie jest z drugim tomem. Praktyka Magicznej Ewokacji. Ten drugi tom podaje metody na skontaktowanie się z różnymi wyższymi istotami, które jakoby zarządzają (Archanioły?) między innymi np. podróżami astralnymi... :) |
|
|
|
04.12.2012 - 12:14
|
|
Dzięki :) Ale chodziło mi raczej o wyjaśnienie, jak to rozumiesz, jak to ma działać i czy to w ogóle działa, z naciskiem na to pierwsze, ale racjonalne wytłumaczenie. Napisałem obeowe, gdyż obeowe nie dla wszystkich znaczy racjonalne, tak więc tym samym próbowałem powiedzieć, że mówiąc racjonalne chodzi mi o taką racjonalność obejmującą nasze poszerzone poglądy :3 A ciekawi mnie to trochę, przy czym wydaje mi się, że kabała to ściema. Dlatego jeśli coś o tym wiesz, to tak w mocnym skondensowanym, ale zasadniczym skrócie poproszę ;)
|
|
|
|
04.12.2012 - 12:25
|
|
|
Dzięki :) Ale chodziło mi raczej o wyjaśnienie, jak to rozumiesz, jak to ma działać i czy to w ogóle działa, z naciskiem na to pierwsze, ale racjonalne wytłumaczenie. Napisałem obeowe, gdyż obeowe nie dla wszystkich znaczy racjonalne, tak więc tym samym próbowałem powiedzieć, że mówiąc racjonalne chodzi mi o taką racjonalność obejmującą nasze poszerzone poglądy :3 A ciekawi mnie to trochę, przy czym wydaje mi się, że kabała to ściema. Dlatego jeśli coś o tym wiesz, to tak w mocnym skondensowanym, ale zasadniczym skrócie poproszę ;) :) Pawle... sam wiesz...czasem na proste pytania najtrudniej odpowiedzieć... Czy "działa"? Jak dla kogo. Kto widzi-czuje-wybiera taką opcję rozwoju, powinien to sprawdzić w doświadczeniu. Bo dla jednego "działa", drugiemu nie. ;) Każdy wybiera tę opcję, która mu pasuje, a wszystkie drogi prowadzą przecież i tak do Rzymu....;)) Dlatego gorąco polecam lekturę tej książki. Uważam także, że ta "kabała" o której piszesz, nie jest tą samą kabałą, o której mówi z kolei ta książka. :) Gdybym zaś miał to Ci "wytłumaczyć", mimo najszczerszych chęci, chociaż, jedynie, w "skondensowanej formie" potrzebowałbym minimum 4 strony A4. :) Naprawdę. Zatem zachęcam do lektury. I oczywiście trzeba zacząć po kolei od tomu pierwszego. |
|
|
|
04.12.2012 - 16:47
|
|
|
Słowa Ojca do Ciebie
tu link do pobrania https://www.rapidshare.com/#download|0|1725...0ciebie.pdf|265 |
|
|
|
04.12.2012 - 18:18
|
|
|
1. Biblia, autor - Jahwe
2. Biblia, autor - Jahwe 2, znany jako Jehowa. 3. Biblia, autor - Galaktyczna Federacja Światła 4. Biblia, autor - Oriońskie Imperium 5. Biblia, autor - nieznany |
|
|
|
04.12.2012 - 18:29
|
|
|
Pewnie większość czytała ale dodam jeszcze:
Bruce Moen - 5 książek Raymond Moody - 'Życie po życiu', 'Życie przed życiem' Webster Richard - Podróże astralne |
|
|
|
04.12.2012 - 18:39
|
|
|
Mag z Jawy- polecałem niedawno, bardzo ciekawa.
|
|
|
|
04.12.2012 - 18:49
|
|
|
Powell A. E. - Cialo Przyczynowe
Powell A. E. - Cialo Mentalne Powell A. E. - Cialo Eteryczne Powell A. E. - Cialo Astralne Drunvalo Melchizedek - Pradawna tajemnica kwiatu życia Tom1,2 |
|
|
|
04.12.2012 - 20:24
|
|
|
Serge Kahili King: Szaman miejski
Arnold Mindell: Psychologia i szamanizm Eckhart Tolle: Cisza przemawia Mircea Eliade: Szamanizm i archaiczne techniki ekstazy Czym jestem? Nauki mistrza Nisargadatty (wybrał i przetłumaczył Stanisław Świerczkowski) Czesław Klimuszko: seria "Moje widzenie świata" (od kogo lepiej się uczyć o świecie niż od potężnych jasnowidzów?) Stefan Ossowiecki: Świat mego ducha i wizje przyszłości (to samo co Klimuszko) |
|
|
|
05.12.2012 - 19:26
|
|
|
A ja bardzo lubię 2 nie książki, ale filmy. Tylko się nie obraźcie :)
Wyspa tajemnic Incepcja Wyspa tajemnic, to film o detektywie, który został wysłany do szpitala psychiatrycznego na wyspie. Ma tam "wytropić" pacjentkę, która uciekła z ośrodka. Zaczyna podejrzewać, że w szpitalu robi się eksperymenty na ludziach. Pragnący dowiedzieć się prawdy, sam zaczyna odkrywać tajemnice swojego umysłu i całego życia. Incepcja, to film o "ekstraktorach", czyli ludziach wykradających informacje z mózgu podczas snów. Podczas jednej z takich misji coś poszło nie tak i okradany wykrył całą intrygę. Jednak zamiast zabić ich, postanawia sam ich zatrudnić, aby dokonali "incepcji". Jest to zasianie w mózgu człowieka idei, która może go równie dobrze wynieść na niebiosa, jak i strącić do piekła (przenośnia oczywiście). W miarę zagłębiania się w umysł "klienta", zaczynają go doganiać koszmary z własnej podświadomości. Niestety, nie istnieją książkowe wersje tych filmów. Ten post, możecie traktować jako pozwolenie na publikowanie także filmów. |
|
|
|
05.12.2012 - 20:05
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Validating Notatnik |
Tyle że już jest temat o filmach...Region Filmowy - Tu Pisz O Filmach :-)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |