Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Porady Dla Początkującego
szatafaka13
post 09.02.2008 - 12:26
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3490

Witam. Jestem tu nowy i zaciekawiła mnie technika OBE. W ostatnią noc spróbowałem zrobić to tak: oczyścić umysł i skupić się tylko na liczeniu. Gdy juz bede rozluźniony i będe w fazie pomiędzy jawą a snem zacząłem sobie wyobrażać siebie na środku mojego pokoju. No i tak próbowałem się wczuć we mnie(tego wymyślonego :D) i tak chyba z 3 minuty. Czułem sie nieswojo, serce mi zaczelo walic i mialem plytki oddech i po ciele przechodziło mnie takie dziwne uczycie od stóp do głowy. Potem zaczela mi lekko noga drgac i sie wybudziłem... Nie wiem czy to dobrze robię... Najlepiej jakby ktoś mi dał najlepszy sposób żeby efekty były jak najszybciej. Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
mrdream
post 09.02.2008 - 12:29
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 3459

Wszystko było tak jak miało być, mi podczas prób wejscia w oobe szybko bije serce, mam płytki oddech itd. A to że zaczeła ci noga drgać znaczy że byłeś już naprawde blisko, wszystko było w porządku.
Profile CardPM
+Quote Post
malcio
post 09.02.2008 - 13:17
Post #3

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 3063

no jak za pierwszym razem miałeś takie "objawy" to tylko pogratulować. Jeżeli chodzi o to uczucie od stóp do głów to były wibracje. Nie bój się ich, to "przyjemne" uczucie. Ja jak mam wibracje to tracę wtedy wszystkie zmysły, tracę poczucie lokalizacji. Wtedy do wyjścia już bardzo niedaleko!! Witaj w domu bracie ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Anthrow
post 09.02.2008 - 13:24
Post #4

Przechodzień

Nr użytkownika: 3467

Gdybym ja miał takie objawy za pierwszym i kolejnymi razami;) Tylko pogratulowac:D
Profile CardPM
+Quote Post
szatafaka13
post 09.02.2008 - 13:30
Post #5

Znajomy Rodziny

ale skoro już jestem przy takim stanie to co mam zrobić żeby oobe udało mi się całkowicie?? musze poprostu ćwiczyć czy poprostu muszę się bardziej skupic?? i czy ta technika jest dobra?

PS. POwiedzcie mi bo słyszalem rózne opinie na ten temat. Czy obe jest tylko w naszym mózgu i w naszej wyobraźni i że wszystkie elementy które w nim widzimy są przetwarzane na podstawie naszej pamięci czy jak? pzdr
Profile CardPM
+Quote Post
szatafaka13
post 09.02.2008 - 13:33
Post #6

Znajomy Rodziny

aha jeszcze chciałbym coś spytac. Miałem na początku opory żeby to próbować bo bałem się, że jak już to zrobię i mi się uda to nie będę umiał wrócić. Jak jest z tym wracaniem? pzdr
Profile CardPM
+Quote Post
Meshu
post 09.02.2008 - 13:34
Post #7

Pisać na PW jak chcecie GG.
Nr użytkownika: 2427

OoBE, nie jest tylko w mózgu. Możesz wyjśc oczywiście do świata astralnego a to wymaga nauki w OSPUO oraz OP. OSPUO czyli coś jak sen tylko bardziej realistyczny a OP to obszar przycielesny. Pewnie wiesz co to jest. Jak za pierwszym razem miałes wibracje to SUPER! Nie bój się tego, uspokój sie i czekaj dalej. Potem będziesz miał uczucie oderwania się od ciała. Nogi ręce itd... potem musisz sam kombinowac bo nikt nie wychodzi tak samo :]
pozdro xD
Profile CardPM
+Quote Post
malcio
post 09.02.2008 - 13:47
Post #8

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 3063

Meshu ma racje, jak będziesz mieć znów wibracje to czekaj... Nic tylko czekaj... wibracje przyśpieszą i poczujesz że Twoje ciało astralne odrywa się od ciała fizycznego! Mi np wydłużały się nogi astralne na początku.. Mogłem nimi ruszać góra dół, lewo prawo, były bardzo gibkie.
Profile CardPM
+Quote Post
Szopen
post 09.02.2008 - 14:09
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2905

CYTAT(Meshu @ 09.02.2008 - 13:34) *
OoBE, nie jest tylko w mózgu. Możesz wyjśc oczywiście do świata astralnego a to wymaga nauki w OSPUO oraz OP. OSPUO czyli coś jak sen tylko bardziej realistyczny a OP to obszar przycielesny.

OMG, aż mnie zatkało >.< Czytałeś może taką małą książeczkę takiego pana co nazywanie Darek Sugier? Wiesz, w ogule co ten skrót oznacza? Jak byś wiedział to raczej byś tak nie napisał. Dla przypomnienia słowniczek. W.g. Darka OSPUO to miejsce, a nie sen. LD to świadomy sen. A miejsce gdzie odbywa się ld to jest właśnie OSPUO...
CYTAT
OSPUO: Obszar Stworzony Przez Umysł Obserwatora; hologramowa rzeczywistość do której trafia obserwator po wyjściu z ciała

Polecam troszkę poczytać i doświadczać :]
Profile CardPM
+Quote Post
szatafaka13
post 09.02.2008 - 14:09
Post #10

Znajomy Rodziny

a Wy robicie OBE gdy kogoś nie ma u was w domu? Bo ja słyszałem że obe to jest śmierć kliniczna. I że nasza dusza wychodzi z ciała. A powracając do poprzedniego tematu to gdy już mam wibracje to mam nadal myśleć i się skupiać na tym "wirtualnym ja" czy juz nie mysleć o niczym?? :D pzdr
Profile CardPM
+Quote Post
Szopen
post 09.02.2008 - 14:28
Post #11

Dusza Towarzystwa

Gościu, jakie ty since-fiction czytasz?? Jaka dusza jakie wyjście? Jest to doświadczanie odmiennych stanów świadomości... ale nazywaj to jak chcesz...

Śmierć kliniczna to NDE - nead death experience. A OBE to - out of the body expeerience. Podobne lecz nie to samo. W OBE uczysz się (np.) dostrojenia, a w NDE, masz już takie dostrojenie, że super... Aczkolwiek raczej ciężko jest wykonać samemu kontrolowane NDE, dlatego robimy OBE... Pozatym w NDE, moze ci niewyjsć i możesz umrzeć i doświadczyć śmierci.

CYTAT
a Wy robicie OBE gdy kogoś nie ma u was w domu?

Bez różnicy. Ważne, żeby mi nic nie przeszkadzało...
Profile CardPM
+Quote Post
szatafaka13
post 09.02.2008 - 14:39
Post #12

Znajomy Rodziny

ja jak będę sam w domu wolę nie próbować bo nie wiadomo co się może przydażyć. A no taka dusza i takie wyjście. Tak pisze na większości storn internetowych o obe...
Profile CardPM
+Quote Post
Szopen
post 09.02.2008 - 14:43
Post #13

Dusza Towarzystwa

Dobrze, więc co to jest dusza? Zdefinuj mi co to jest dusza. Nie z wikipedi, lecz po swojemu, co Ty rozumiesz przez słowo dusza?
CYTAT
ja jak będę sam w domu wolę nie próbować bo nie wiadomo co się może przydażyć.

:D:D:D A co się możę przydażyć? Złodziej wejdzie do domu? Codziennie może się to stać jak śpisz w nocy, wieć co się może stać? No co? No dobra można dostać sraczki i wtedy jest problem bo mama nie postrząta xD, ale to już niema nic wspólnego z OBE :D:D:D
Profile CardPM
+Quote Post
szatafaka13
post 09.02.2008 - 14:52
Post #14

Znajomy Rodziny

nie mam na myśli żadnego złodzieja czy sraki tylko śmierć kliniczną czy coś w tym stylu. Jednak jest prawdopodobieństwo że już się nie wróci do swojego ciała. widziałeś to?? http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=235
Profile CardPM
+Quote Post
Szopen
post 09.02.2008 - 15:02
Post #15

Dusza Towarzystwa

śle zrozumiałeś kontekst, tutaj chodzi o to że podczas podróży przychodzi ktoś koło twojego c.f. i ciebie zabija. tak wtedy raczej nie wrócisz. OBE nie ma nic wspólnego ze śmiercią kliniczą. Polecam czytanie ze zrozumieniem :]
Profile CardPM
+Quote Post
mrdream
post 09.02.2008 - 15:04
Post #16

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 3459

Z tego co wiem to nie możliwe jest żeby nie wrócić. Zreszta podczas oobe dusza nie opuszcza ciała, to raczej umysł je opuszcza. Szopen - widze że zaczynasz się irytować.
Profile CardPM
+Quote Post
Szopen
post 09.02.2008 - 16:05
Post #17

Dusza Towarzystwa

no trochę, stary się robię :S

To czy dusza czy nie, to zależy od waszej i tylko waszej interpretacji słowa "dusza". Dla mnie jst to jednoznaczne ze słowem "świadomość". Dla kogoś może to znaczyć coś innego...
Profile CardPM
+Quote Post
mind trainee
post 09.02.2008 - 17:04
Post #18

Guests

CYTAT(szatafaka13 @ 09.02.2008 - 12:26) *
Witam. Jestem tu nowy i zaciekawiła mnie technika OBE. W ostatnią noc spróbowałem zrobić to tak: oczyścić umysł i skupić się tylko na liczeniu. Gdy juz bede rozluźniony i będe w fazie pomiędzy jawą a snem zacząłem sobie wyobrażać siebie na środku mojego pokoju. No i tak próbowałem się wczuć we mnie(tego wymyślonego :D) i tak chyba z 3 minuty. Czułem sie nieswojo, serce mi zaczelo walic i mialem plytki oddech i po ciele przechodziło mnie takie dziwne uczycie od stóp do głowy. Potem zaczela mi lekko noga drgac i sie wybudziłem... Nie wiem czy to dobrze robię... Najlepiej jakby ktoś mi dał najlepszy sposób żeby efekty były jak najszybciej. Pozdrawiam

Jesteś bardzo blisko, skoro już za pierwszym razem miałeś takie odczucie. Nie wiem kiedy wykonywałeś próbę, ale najlepiej jest obudzić się w środku nocy po 4 lub 5 godzinach snu, przebudzić umysł i OBE-ować.
Jeżeli robisz to tuż przed snem to dostrojenie będzie kiepskie (słaba widoczność, mała świadomość, ogólnie słabe i mętne wrażenia + mogą pojawić się jakieś twoje nieświadome lęki). Nad ranem tych problemów nie ma. Twoja technika jest bardzo dobra i jest stosowana też przez innych OBE-maniaków. Na stronce oobe.pl w dziale Darek Sugier możesz znaleźć jej opis - sobowtór, jestem w pracy, lustrzanka. Jeśli chodzi o inne nieprzyjemne wrażenia to nie pozostaje Ci nic innego jak przyzwyczaić się do nich. Próbuj, próbuj, a w końcu zamiast straszyć staną się po prostu rutyną i nie będą sprawiały problemów. Te odczucia nie pochodzą od fizycznego ciała, więc jesteś w 100% bezpieczny. Są to oznaki ładowania energetycznego, które ma miejsce każdej nocy, kiedy idziemy spać. Kiedy stajesz się ich świadomy mają miejsce takie właśnie efekty specjalne. Jeżeli masz problem ze strachem poczytaj trochę o tym w dziale Robert Monroe - bariera strachu. Jest to bardzo powszechne, ale jak przez to przejdziesz będzie OK.
+Quote Post
szatafaka13
post 09.02.2008 - 19:46
Post #19

Znajomy Rodziny

dzięki za porady :D ale chyba jednak przerzucę się na LD bo wydaje mi się ciekawsze :D
Profile CardPM
+Quote Post
szatafaka13
post 09.02.2008 - 20:09
Post #20

Znajomy Rodziny

mam jeszcze pytanie. Czy jak już mam te wibracje to już mam o niczym nie myśleć czy myśleć nadal o sobie (wizualnym) stojącym obok mnie?
Profile CardPM
+Quote Post
mind trainee
post 09.02.2008 - 20:20
Post #21

Guests

CYTAT(szatafaka13 @ 09.02.2008 - 20:09) *
mam jeszcze pytanie. Czy jak już mam te wibracje to już mam o niczym nie myśleć czy myśleć nadal o sobie (wizualnym) stojącym obok mnie?

Jak masz wibracje to masz kilka opcji.
1) Idź spać po prostu. Daj sobie mentalny rozkaz - tracę świadomość. Jest dość prawdopodobne, że ockniesz się w astralu.
2) Rozluźnij się maksymalnie i cierpliwie czekaj, nic nie wymuszaj, tylko czekaj. Możesz próbować wizualizować, albo po prostu nic nie robić, tylko bawić się w biernego obserwatora wydarzeń
Eksperymentuj. Każdy jest inny

LD~OBE. Nie ma sensu rozgraniczać. A już na pewno WILD=OBE, więc mówienie, że przerzucam się na LD nie jest zbyt ścisłe. Można jedynie zmienić technikę wyjścia lub odzyskania świadomości i tyle.
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic