Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: najlepsza muzyka do osiągnięcia oobe
Forum OOBE > Park im. Roberta Monroe > Obe Wspomagacze
deeptomasz
jaka według was jest najlepsza muzyka sprzyjająca wejściu w oobe?
SadaM
Mozesz popróbować z BrainWave Generatorem, którego dźwięki działają na zasadzie dudnień binuralnych. W każdym uchu słyszymy dźwięk o innej częstotliwości, co powoduje że stopniowo nasze półkule mózgowe się synchronizują. Trudno to nazwać muzyką, ale na pewno sprzyja w wejściu w trans.
pieczywo
Ja słuchałem dużo zespołu TOOL, ale nie wiem czy tylko na mnie tak dobrze chwilami dzialal. Dobrze energetyzuje.
nerhaa
Wydaje mi się, że przede wszystkim każda muza, którą lubisz, albo która przywołuje miłe i pozytywne wspomnienia... dobra też jest każda relaksacyjna, nastrająca na fale alfa lub wysokie tetha... BwGen i dźwięki binauralne owszem, można spróbować, chociaż z moich badań małych wynika że nie na każdego działąją (nie każdy mózg daje się w ten sposób zsynchronizować), poza tym dobre są do słuchania bezpośrednio przed próbą, bo w trakcie mogą przeszkadzać...

Poza tym po dłuższym słuchaniu tych dźwięków dudni trochę nieprzyjemnie w uszach jeśli się zbyt głośno słuchało a to też może rozpraszać...
Lukasz
Wlasnie sluchanie muzyki relaksacyjnej lub innej dowolnej w czasie wchodzenia w stan alfa jest pożądane bo nie dosc ze oddziela cie od rzeczywistosci (słuch), to tez doznania wiazace lub kojazace sie z muzyka beda na ciebie wplywaly, to jeszcze potrafisz sie na niej bardziej skupic niz na samym oddechu.
Dodam jeszcze ze powinna to byc muzyka rytmiczna, z wyraznymi taktami, ale raczej spokojna :)
Karakan
Według mnie najlepiej samemu przetestować co się woli. BWG działa na zasadzie dudnień, które wywołują odpowiednie reakcje naszego mózgu. Muzyka jest tam głównie po to żeby samo słuchanie było przyjemniejsze. Ja osobiście wolę słuchać hemi-sync ponieważ mnie najlepiej rozluźnia, ale staramsię słuchać jak najrzadziej, żeby się od tego nie uzależniać.
Discoverer
Testowałem i polecam:

1 Alfa Synchro Theta 5Hz - Part 1.wav czas odsłuchu 30 min miło się słucha, dudnienia różnicowe zlane są z ciekawą spokojną muzą

2 Hemi-Sync Journeys Out Of The Body - Conditio n A.wav czas 1h świetnie zagłusza dźwięki z zewnątrz szybo można uzyskać stan błogiego odprężenia pomaga osiągnąć stan transu:)

3 Hemi-Sync Third Eye Meditation.wav czas 30 min sprzyja w uzyskaniu nocnemu LD

4 Hemi-Sync Dane spotts- Ultra Meditation III Awareness czas 30 min w tle słychać strumień wody połączone z dudnieniami bardzo relaksujący kawałek

5 William Buhlman -Chakra Technique For Astral Travel czas 1h bardziej na Chakry energetyczne lektor uświadamia nam przez pierwsze 20 min, co rozluźnić i jak pobierać energie następnie 30 min działasz bez lektora.
William Buhlman częstuje nas jakimiś dźwiękami 4D - coś w rodzaju holografii akustycznej, akustycznie są bardzo zaawansowane - bardziej niż te z Instytutu Monroa
Nagranie raczej nie jest przeznaczone dla kogoś, kto nie słuchał nigdy dźwięków Hemi-Sync - wypadałoby też mieć wiedzę i doświadczenie z czakrami.

Wszystkie powyższe utwory można zassać z netu w formacie wav
robjud91
jeśli chcesz sobie zobaczyć jaka muzyka jest najlepsza to wejdź na http://spojrzenie.com.pl i tam jest wiele takich muzyczek do posłuchania w czasie próby OOBE
Discoverer
Zgadza się ciekawa strona można sobie odsłuchać kawałeki utworu Thx znałem ją wcześniej tez polecam innym.
SadaM
Kiedyś ogólnie była strona www.pozacialem.be. Stamtąd można było się na prawdę dużo dowiedzieć. Ja właśnie stamtąd dowiedziałem się o oobe. Wielka szkoda, że już jej nie ma, przekierowali na butik.spojrzenie.com.pl, a teraz widzę że już w ogóle nie ma.
firmasons
Tak samo jak poprzednik www.pozacialem.be bylo moim kompedium wiedzy. Ale coz trzeba sie pogodzic z zamknieciem tamtejszej stronki i trzeba dziekowac ze istnieja podobne tego typu i na pewno oobe.pl jest jedna z lepszych w tej dziedzinie takie moje zdanie. A do tematu to mysle ze BWGEN jest takim wlasnie programem osobiscie dla mnie pomagal wejsc w gleboki trans i osiagac gleboki relaks w samym doznaniu oobe mi nie pomogl tyle. Slyszalem tez o przyzwyczajeniach np uczymy sie wychodzic tylko i wylacznie za pomoca BWGEN i nie latwo jest sie potem oduczyc takiego nawyku tak wiec naturalnie jest chyba najlepiej chociaz od czasu do czasu nie zaszkodzi sobie pomoc
Karakan
No właśnie, najważniejsze żeby się nie uzależnić od muzyki.
Mi osobiście bardzo pomocny od dwóch dni jest "Hemi-Sync - Brainwave Mind Voyages - Astral Trance (1-11)". Ponad godzinny kawałek, podczas którego głos tłumaczy nam co mamy po kolei robić. Naprawdę dobry, tyle, że wymaga średnio-zaawansowanej znajomości języka angielskiego. Kawałek można pobrać z forum spojrzenie.com. Dokładny link był niedawno podawany w innym temacie.
SORROW
Teraz zrobili promocję na stronie :
http://spojrzenie.com.pl
wysyłasz Sms-a za 9 zł + oczywiście VAT i masz miesięczny bodajże dostęp do sporej ilości materiału dotyczącego m in rozwoju duchowego , oobe,ld ,a także do ściągnięcia kilka utworów m in do osiągnięcia ld, szybkiej relaksacji,medytacji i chyba jeszcze starter do wibracji .Muszę przetestować .
Karakan
O ja bym chętnie skorzystał z dostępu do materiałów na temat rozwoju duchowego. Może mają coś ciekawszego niż to co do tej pory w necie wygrzebałem :)
pieczywo
mozemy se zawsze zlozyć te 9zyla :D
ja polecam jeszcze z BWG preset chakras - chyba tak to sie nazywalo, przydal mi sie w kilku pierwszych podrozach, glownie do energetyzacji.
Viris
Niestety na mnie ta muzyka nie działa, zresztą wolę naturalne metody na OOBE :)

Gdyby ktoś był zainteresowany, podaję plik z muzyką do oobe, którą znalazłam w internecie. Nie wiem czy działa, bo nie próbowałam, ale przetestować można :)

http://rapidshare.com/files/54415337/oobe.part1.rar
http://rapidshare.com/files/54418760/oobe.part2.rar
KitKat
Moim zdaniem świetny jest zestaw The Gateway Expierience Roberta A. Monroe. Większość mówi, że nie działa, ale potrzeba więcej czasu na to. Plusem jest to, że później nawet bez słuchania wejście w dany stan jest dużo łatwiejsze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2010 Invision Power Services, Inc.