|
|
![]() ![]() |
| Artur_flyer |
02.09.2007 - 17:33
|
|
Guests |
Ufo, no właśnie. Interesuję się tym zagadnieniem od dawna. Zaczęło się od tego, że brat mnie straszył kosmitami jak byłem mały. Jezu jak ja się wtedy bałem, nie mogłem spać po nocach po tym jak czytał mi na dobranoc historie uprowadzonych z kwartalnika ufologicznego UFO(hehe, ciekawe czy ta pozycja istnieje jeszcze na naszym rynku wydawniczym, dawno jej nie widziałem). Dzięki Ufo zainteresowałem się też innymi zagadnieniami z pogranicza nieznanego(min. OOBE:)
No dobra, co sądzicie o tym zjawisku? Może ktoś ma jakieś doświadczenia negatywne bądź pozytywne, którymi chciałby się z nami podzielić. |
|
|
|
02.09.2007 - 18:48
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Od dłuższego czasu również interesuję się tym zjawiskiem. Czytam, przeglądam serwisy itd. Czy wierzę w ich istnienie ? Staram się choć ostatnio jest ciężko. Jest tyle serwisów, informacji na ten temat. Jedni mówią to, drudzy tamto. Człowiek przez to ma jeden wielki mętlik w głowie. Jeżeli istnieją to chciałbym aby nas odwiedzili...
|
|
|
|
02.09.2007 - 19:12
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Dzięki Ufo zainteresowałem się też innymi zagadnieniami z pogranicza nieznanego(min. OOBE:) No to dokładnie tak jak ja. Czytając artykuły o ufo natknąłem się przypadkowo na wzmianke o oobe, no i to mnie bardziej zainteresowało. Wierzę, ba, jestem pewien w 100% że gdzieś we wszechświecie istnieje życie, i to nie jakieś robale, czy cos, ale inteligentne życie, cos w stylu ludzi. To po prostu dla mnie niemozliwe, żeby tylko na Ziemi narodziło się inteligentne organizmy... (pozwólcie, że trochę sie powymądrzam): Naukowcy podejrzewają nawet, że na Europie, księżycu Jowisza bardzo możliwe jest, że narodziło się tam życie. Powieszchnię europy stanowi gruby lód o grubości nawet 100km. Podejrzewa się, że pod tym lodem jest ocean, "podgrzewany" przez jądro ów księżyca. Czyli skoro byłaby woda, to najprawdopodobniej rozwinęłyby się prymitywne bakterie. No to teraz chwila refleksji. Skoro w naszym układzie słonecznym BYŁYBY (bo europka nie jest pewniakiem) 2 planety, na których jest życie... A układów słonecznych są miliony. I myślę że przynajmniej w co 2 ukł. (no, może przesadziłem) byłyby jakieś warunki do życia (dla bakterii). I sądzę, że planet podobnych do Ziemi jest kilka... Na tyle miliardów układów musi się znaleźć jakaś druga Ziemia, zamieszkana przez inteligentne stworzenia. Ale bzdurą totalną za to wydaje się dla mnie wizja napaści obcych na Ziemię... Śmiać mi się chce, gdy widze np. taki Dzień Niepodległości (film:). Obcy chcą nas zniszczyć chuj wie dlaczego... i po co. Przecież jeśli byliby na tyle inteligentni, żeby do nas dotrzeć, to nie chcieliby od razu nas zniszczyć. Pomyślmy: przylatują ludzie na marsa. A tam jakieś robale ;). To co- niszczymy je od razu atomówkami? Pokazujemy im kto tu rządzi? W życiu. Inwazja obcych na ziemię wydaje sie po prostu nierealna. I głupia. Co do tego, ze obcy już byli na Ziemi i porywali ludzi dla eksperymentów, to już wydaje się być mozliwe. Dużo ludzi opowiada o tym, jak to ich rzekomo obcy porywali. i choć większość jest oszustwem, to możliwe, że niektóre przypadki są prawdziwe. Pozdrawiam. |
|
|
|
02.09.2007 - 19:31
|
|
|
Wyobrażenie o "kosmitach" ludzi jest błędne. Większość ludzi wymyślało historyjki o przybyszach z innej planety żeby mieć swoje 5 min. -.-
Ludzie boją się obcych istot :/ tródno żeby się nie bali jak trafiają do nich fałszywe informacje o nich (filmy o najazdach obcych itp). Przez to wszystko mamy wypaczony obraz naszych "starszych braci". Przed narodzinamy Jezusa częściej nas oni odwiedzali... po Jego narodzinach "tunel" pomiędzy naszymi wymiarami się zamknoł. Oni nie są obojętni na to co się dzisiaj dzieje, dają nam znaki, bardzo nas kochają tak jak i wszystkie istoty we wszechświecie. Podczas ich któryś "odwiedzin" wojsko USA wysłało im rakiete na powitanie T_T Teraz się boją bezpośrednich kontaktów. Kiedy ludzie będą gotowi to wrócą i nam pomogą, ale teraz to za wcześnie... Chciałem też poruszyć temat uprowadzeń przez kosmitów. Po pierwsze... Oni nie "uprowadzają" tylko "zapraszają". Po drugie... To nie jest powód do wstydu, ale nikt nie wspomni że po tym zdażeniu cieszą się zdrowiem... że znikła nie uleczalna choroba... że się żyje bardzo długo... Jeżeli Oni by chcieli nas zniszczyć to już by to dawno zrobili -.- dziwne nie? Dysponują taką technologią że to by im nie sprawiło najmniejszego problemu... Takie jest moje zdanie ;] |
|
|
|
02.09.2007 - 19:37
|
|
|
Druga Ziemia - Aszun w układzie Oriona...
To my jesteśmy im najblizscy, chcą żeby Nasza Ziemia była odbiciem ich planety. Chcą dla Nas jak najlepiej ;) |
|
|
|
| Artur_flyer |
02.09.2007 - 20:21
|
|
Guests |
Oczywiście na temat UFO jest strasznie dużo informacji. Temat rzeka.
Ptasior mnie również wkurza wizerunek obcych wykreowany w filmach s-f w których kosmici są najeźdźcami chcącymi nas zniszczyć za wszelką cenę. Wydaje mi się, że nasi kosmiczni bracia są wysokorozwinięci nie tylko jeśli chodzi o technologię ale i duchowość. Czekają chyba aż zrozumiemy pewne rzeczy aby mogli nas przyjąć do wielkiej kosmicznej rodziny. Tak sobie myślę, że gdyby wylądowali teraz na trawniku przed białym domem to wywołałoby to niepotrzebną panikę. Ludzie nie są jeszcze gotowi, muszą sami dojść do niektórych prawd. |
|
|
|
02.09.2007 - 20:35
|
|
|
Ptasior mnie również wkurza wizerunek obcych wykreowany w filmach s-f w których kosmici są najeźdźcami chcącymi nas zniszczyć za wszelką cenę. mnie nie tyle wkurza co śmieszy. Taki np. wspomniany już Dzień Niepodległości, czy np. Wojna Światów to były fajne filmy, ale piekielne naiwne. ot, przylatują sobie zielone ludki i chcą nas zniewolić czy zniszczyć. (a zresztą miało byc o ufo, a ja tu o filmach no nic.) Pozdrawiam. |
|
|
|
02.09.2007 - 23:08
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP |
Bardzo fajnie że powstał taki temat, ponieważ mogę się podzielić z wami pewnym zdarzeniem, które miało miejsce jakieś 2 miesiące temu. Pewnej nocy około godziny 1, siadł u mnie w mieszkaniu prąd. Wyszedłem na dach posłuchać muzyki, i się zrelaksować w międzyczasie. Bodajże po około 20 minutach, spoglądając w niebo zauważyłem niezidentyfikowany obiekt, wylatujący zza konarów drzew. Znajdował się on na wysokości około 50 metrów. Przez chwilę wisiał w powietrzu. Przemieszczał się bezszelestnie. Miał kształt trapezu równoramiennego. Szerokość około 5 metrów wysokość 2. Obiekt ten był przeźroczysty w środku, z widocznymi konturami na zewnątrz. W nielicznych miejscach pojawiały się także światła. Całę zjawisko miało miejsce przez kilka, kilkanaście sekund. Po czym niezidentyfikowany obiekt wykonał zwrot, i poleciał na południe. Po chwili straciłem go z widoku.
Ogólnie byłem dosyć zszokowany tym zjawiskiem. Nie wiedziałem czy powiedzieć o tym znajomym, może też byli świadkami tego wydarzenia. Tak czy inaczej przynajmniej w najbliższym gronie moją historie potraktowano poważnie. Ja sam zmieniłem swoje nastawienie do tego typu zjawisk. Nie przeczę że wcześniej w coś takiego nie wierzyłem, ale kiedy dostałem żywy dowód, nie było już wątpliwości. Jeżeli chodzi o sondę, wahałbym się między punktem 2, 4 i 5. |
|
|
|
| SORROW |
02.09.2007 - 23:55
|
|
Guests |
Daywalker- a na pojawienie się tego obiektu nad Twoim domem miał wpływ emitowany bodajże w środę film "Bliskie spotkania trzeciego stopnia" ?
Ewentualnie jak silny miał wpływ? Ewentualnie, czy inne filmy o podobnej tematyce też w taki,lub zbliżony sposób działają na Twoją podświadomość? W końcu dotarliśmy do sedna - czy ilość (i jakość) spożytego w trakcie obserwacji nieba alkoholu miała wpływ na pojawienie się sentymentalnych wspomnień ,lub zaburzeń wzroku.? |
|
|
|
| Artur_flyer |
03.09.2007 - 10:12
|
|
Guests |
Daywalker ja ci wierzę. Dzięki, że podzieliłeś się z nami. Co do sądy, rzeczywiście może być parę dobrych odpowiedzi, nie wszystkie obserwowane niezidentyfikowane obiekty muszą być pojazdami z innych planet.
|
|
|
|
03.09.2007 - 20:49
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP |
Sorrow, rzadko oglądam takie programy, pozatym nie robią one na mnie wrażenia. Byłem absolutnie trzeźwy i czysty. Wiem o czym mówię i jestem w 100% przekonany że to było prawdziwe. Nie wymagam od ciebie uwierzenia, napisałem o tym bo przynajmniej w tym miejscu czuję się z tym normalnie.. Dzięki Artur za wyrozumiałość.
|
|
|
|
| SORROW |
03.09.2007 - 22:27
|
|
Guests |
Day-przyjacielu wierny --toż to tylko zajawka,co by towarzystwo rozweselić (żeby userzy nie byli mistyczni jak na forum FOCUS X) .
Więc Ok ,mnie ten temat -UFO-logia kręci od kiedy uzyskałem świadomość istnienia . Zazdroszczę doznań Pozdrawiam !!! |
|
|
|
04.09.2007 - 13:17
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Ja uwazam ze to istoty niefizyczne z innych wymiarów, czasem sie dostroja do nasazego swiata i nam sie pokaza, dają nam jakies znaki i po chwili znikają.
|
|
|
|
04.09.2007 - 14:10
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Ufo interesuje sie od dziecka. Zawsze ciagneło mnie do rzeczy niewytułumaczalnych i tajemniczych. Pewnego razu na czacie wynikneła rozmowa o UFO i ktos podesłał link za który bardzo dziekuje. Nie pamietam kto niestety;) Jest to konferencja o UFO trwa 1:33 h i jest zajebiaszcza. Najlepszy materiał o Ufo jaki w zyciu widziałem.
http://video.google.pl/videoplay?docid=-53...h&plindex=0 Na poczatku koles troche zmula ale potem sie rozkreca i mysle ze jest to film obowiazkowy:P Wiem tez ze bodajze 2 członków forum miało bliski kontakt z szarakami lecz takze nie pamietam kto. Ahh ta skleroza;) mam nadzieje ze wypowiedza sie w temacie jesli oczywiscie beda chciec. Pozdrawiam! |
|
|
|
04.09.2007 - 14:17
|
|
|
Mysle ze to jest wszystko po trochu. Niektore swiatla to pewnie jakies zjawiska atmosferyczne , ktorych nie znamy , niektore to moze tajne obiekty wojskowe ;) jeszcze inne to prawdziwi obcy , ktorzy przylatuja i nas podgladaja :).
Teraz tylko jak rozpoznac , ktore sa ktore hehe |
|
|
|
04.09.2007 - 15:38
|
|
|
Ja wierze drywalkerowi ;]
Ludzie, którzy mówią że widzieli latający spodek kłamią! Spodki latające to kit -.- pojazdy kosmicznych braci mają najczęściej kształt cygara, trapezy lub prostokąta :) Nie wszyscy bracia z kosmosu są niefiz. Na Syriuszu nie mają oni swojej materii, ale na Syruszu A posiadają materie, ciała. Istoty niefiz. posiadają taką materie na jakiej planecie się znajdują. Ci za Aszun podróżowali na planete niedaleko nas, np. Marsa (posiada on piramide wybudowaną przez Skrzydlatych Braci, którą widać pierwszego dnia jesieni i wiosny) i z Marsa podróżowali do nas niefizycznie (zostawiali swoją materie na Marsie). Kiedy docierali na Ziemie przyjmowali naszą materie. Używają oni 80% swojego mózgu... czym się dziwić to geniusze ;] Nasi Bracia z kosmosu odwiedzą nas przed 2012 (jeżeli projekt cheops wypali). |
|
|
|
04.09.2007 - 16:59
|
|
|
Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
04.09.2007 - 21:53
|
|
|
Nie sprecyzowałem dokładnie kiedy :P bo tego nie wiem mam nadzieje że zobaczymy ich w przedziale lat 2010-2012.
Bo na wcześniej nawet nie licze :P |
|
|
|
| Artur_flyer |
04.09.2007 - 22:54
|
|
Guests |
Pojawiają się różne daty, ale wydaje mi się, że do oficjalnego kontaktu dojdzie później niż w roku 2012(ile już napisano o tej magicznej dacie). 2012(wiem, wiem, ma się dużo dziać) to chyba jednak zdecydowanie za wcześnie, takie jest moje odczucie, może się mylę, nie wiem.
EDIT: Ok, i jeszcze pytanie. Czy ktoś miał jakieś kontakty z szarymi (szarakami), wiele ludzi odbiera te spotkania negatywnie, chodź zdarzały się też pozytywne reakcje. Ja osobiście będąc dzieckiem bardzo bałem się tych niskich skośnookich humanoidów (gdy w telewizji leciał serial z Archiwum X , w momencie gdy pojawiali się oni zasłaniałem oczy, bałem się jak cholera). Mimo to nie sądzę, że miałem kiedyś bliskie spotkanie z nimi(chyba że wspomnienia te zostały wyparte i kryją się gdzieś w zakamarkach mojej świadomości, nie wiem). Podzielcie się z nami, tutaj nikt was nie wyśmieje ( a jeśli tylko spróbuje to będzie miał z Arturem_flyerem do czynienia) |
|
|
|
06.09.2007 - 13:18
|
|
|
z Auronem też :D
|
|
|
|
06.09.2007 - 20:57
|
|
|
Przyjaciel Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Większość odnotowanych zjawisk UFO jest z USA ciekawe czemu, o kregach w zborzu w Wylatowie na świecie chyba mało mówią :)
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |