|
|
![]() ![]() |
13.08.2007 - 09:06
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Znaczenie Trzeciego Oka - Jodell Bumatay
Oko to Wrota (Portal) do wielowymiarowości wszechświata, które możemy też nazwać Czasoprzestrzenią. Poprzez te Wrota możemy wejść do innego wymiaru po to, by dostać się w zamierzone miejsce Czasoprzestrzeni. Wielu ludzi doświadczyło tego częściowo poprzez sny i wizje. Niemalże w każdej pierwotnej kulturze znajdziemy wiele technik otwierania 3 Oka (np. przy użyciu kryształów, głębokiej medytacji, technik oddechu, jogi czy luster), rzadko kiedy natomiast znajdziemy rady jak się po drugiej stronie zachować i poruszać i jaki jest cel takowych wypraw. W tym celu przydatne jest dostrajenie swego 3 Oka z pomocą drugiej osoby (np. nauczyciela duchowego, zaufanego i znającego się na rzeczy przyjaciela), co pozwala na więcej swobody w podejmowaniu decyzji i bezpieczeństwo podczas pracy po drugiej stronie. Ćwiczenia w samotności niezwykle cenne, ale może nadejść chwila, gdy osoba przewodnika - kogoś kto pomoże nam świadomie doświadczać podróży wielowymiarowych - będzie nam potrzebna, aby utrzymać ten stan (a nie np. zasnąć). Wielu ludzi ćwiczących swe 3 Oko poznaje niezliczoną ilość pomocników po drugiej stronie (słysząc ich, czując lub widząc) - byty niematerialne, które nas uczą np. jak pokonywać strach, pozbywać się swych blokad, pomagają w poznaniu praw panujących we wszechświecie i naszym ciele energetycznym itd. Istoty te nie zawsze są całkowicie przyjazne, dlatego przy takich spotkaniach zachęca się do kierowania własną intuicja i czystymi intencjami. Dostrajanie 3 Oka przypomina oczyszczanie obiektywu aparatu fotograficznego. W ten sposób, uwalniamy 3 Oko z blokad i gruzów, pozostałości przeszłej, teraźniejszej i przyszłej życiowej traumy. Gdy uaktywnimy nasze 3 Oko, staje się ono bezpośrednim percepcyjnym organem komunikacyjnym pomiędzy Ciałem Świetlistym a Ciałem Fizycznym. Praca nad 3 Okiem aktywuje, dostraja i oddziaływuje na sny, świadome sny, wizje, doświadczenia wychodzenia z ciała i śmierci klinicznej oraz niezliczoną ilość innych - rzadziej spotykanych - doświadczeń mistycznych. Podczas sesji dostrajania 3 Oka, jaka proponuje Jodell, ludzie doświadczają między innymi: spotkań z ukochanymi zmarlymi, przewodnikami duchowymi, istotami wielowymiarowymi; doświadczają tunelu prowadzącego do Białego Światła i innych wymiarów; aktywują i dostrajają swe Ciało Świetliste dla potrzeb własnej ewolucji duchowej, która wymaga większych umiejętności psi (po to np. aby zwiększyć swoje umiejętności uzdrawiania czy poszerzyć twórcze talenty ). Nie zamiescilem tutaj calego tekstu poniewaz niektorych uzytkownikow forum takie tematy przerastaja, przerazaja, mecza ? hehe :P ..gdybym kogos zainteresowal to odsylam do reszty: http://www.dolfina.org/tose/_b/3oko-znaczenie.htm |
|
|
|
13.08.2007 - 09:41
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Hm 3 oko jak to oko.Zwykle oobe bez opuszczenia ciała a ,ze pare cialek i w karzdym inna soczewka to wydaje sie niepojecie skomplikowane..Ciekawe jest -dlaczego sie patrzy w ogóle
Hm - własciwie to mamy tylko oobe,zwykłe wypieranki. Świadomosc jest śnieniem |
|
|
|
| nerhaa |
13.08.2007 - 10:16
|
|
Guests |
A możesz focus zamieścić jeszcze tylko opis 'dostrajania' 3go oka?
Mnie to akurat interesuje, bo 3oko umiem raczej bezproblemowo otworzyć, czasami też otwiera się samo (przy silnych wibracjach), ale nie umiem w żaden sposób tego wykorzystać, a samo otwarcie g...o daje :) Jak miałoby mi to pomóc w oobe, to z chęcią przeczytam, ale na tamtej stronie czcionka i tło niezbyt ;) |
|
|
|
13.08.2007 - 10:33
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
racja.. czcionka i tlo takie w kit :P ..a o to pare technik:
1.Normalnie żyjąc, chodząc, myśląc i śpiąc wykorzystujemy tylko drobną część możliwości, jakie zawarte są w oddechu. Wyobraźmy sobie podziałkę ze wskazówką. Wskazówka pokazuje stan oddychania. Stoi pośrodku i to jest nasze oddychanie normalne. W lewo na skali zaczyna się obszar, gdzie oddech nie dostarcza dosyć tlenu i człowiek zaczyna się dusić. Na skraju podziałki jest czerwona kreska - to śmierć. A co jest na prawo? Co się dzieje, kiedy oddychając dostajemy tlenu za dużo? Do niedawna mało o tym wiedziano (chociaż jogini wiedzieli...). Okazuje się jednak, że na prawo (w myśl naszego porównania z podziałką) zaczyna się obszar zmienionych stanów świadomości - świadomość wizyjna, czyli stan, w którym otwiera się legendarne Trzecie Oko. Organizm broni się przed nazbyt głębokim oddechem. Zazwyczaj przy wdechu i wydechu wymieniamy tylko około 10 procent powietrza zalegającego w płucach. Ta oszczędność ma swój sens biologiczny: fala zbyt świeżego powietrza naraziłaby delikatne pęcherzyki płucne na wysuszenie i wyziębienie. Zresztą częstym ubocznym skutkiem głębokiego oddychania jest wychłodzenie ciała i poczucie zimna. Można jednak przełamać odruchowy opór organizmu i przejść na oddech głęboki i szybki. Następuje wtedy tlenowy szok (hiperwentylacja) - nadmiar tlenu w przyśpieszonym tempie zaczyna spalać glukozę w tkankach, głównie w mięśniach, i organizm dostaje nagle od środka taką uderzeniową dawkę energii, do której nie przywykł i z którą po prostu nie wie, co robić. Pierwsze uczucie dla kogoś nie przygotowanego jest raczej przykre. Sztuka głębokiego oddychania, które Grof nazwał oddechem holotropowym, polega na tym, aby pozwolić owemu strumieniowi wewnętrznej energii przetworzyć się w wizje, w wewnętrzne widzenie i odczuwanie. Nie trzeba przy tym robić nic specjalnego - nie należy walczyć z energią dosłownie rozrywającą całe ciało, niby odpalony w płucach granat; nie należy jej blokować. Trzeba pozwolić jej wyrazić się tak, jak ona tego chce. Wtedy następuje otwarcie trzeciego oka. 2.Kluczem otwierającym trzecie oko jest zogniskowana świadomość, gdy rozprzestrzeni się ona na trzecim oku, przełamana zostaje bariera uniemożliwiająca widzenie trzecim okiem. Trzecie oko nie u wszystkich znajduje się w jednakowym miejscu chociaż u większości ludzi jest to punkt między dwoma oczami fizycznymi w połowie drogi między brwiami. Pomocny jest również masaż tego miejsca - ułatwia on przeniesienie i utrzymanie świadomości/koncentracji. 3. http://wrozka.czarymary.pl/3.html :) |
|
|
|
13.08.2007 - 10:39
|
|
|
zdrogi.blogspot.com Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Hm 3 oko jak to oko.Zwykle oobe bez opuszczenia ciała a ,ze pare cialek i w karzdym inna soczewka to wydaje sie niepojecie skomplikowane.. A moje trzecie oko ujawniło się dziś w taki sposób że bez zaglądania do tego tematu wiedziałem że Zbyszek nie wytrzyma i powie że i tak wszystko robią ciałka:))) Tak trzymać stary!!!:) |
|
|
|
13.08.2007 - 11:33
|
|
|
To bylo chba 4 oko bo przy trzecim powiedział bym.---
Pierwsze cialka sa bez swiadomośći choc sie inaczej zanosi-A 5 ma patrzydlo i swiadomidło ale tylko jak sie zczepilo.- jest choc troche kompletne. Hi hi . |
|
|
|
13.08.2007 - 11:36
|
|
|
ani troche Cie nie rozumiem ;p .. moze napiszsz choc jednego posta tak abym mogl cos zaczaic ? ..przez te cialka jak to nazywasz ten temat zrobil sie taki.. no wlasnie .. niewiadomo jaki.
~proponuje zebys napisal temat o tych cialkach bo przypisujesz do nich wszystko a nie wszyscy wiedza o co Ci chodzi.. pozdrawiam |
|
|
|
13.08.2007 - 11:46
|
|
|
W niedziele audycja o ciałkach u Cata. Bede z Joaska dyskutował o hunie i czym sie da. Przypominam Joasia Madrzak wydala ksiażke Brusa i robi w jego zastepstwie kursy - i zwalila mnie raz astralnie ze schodow.
|
|
|
|
13.08.2007 - 11:51
|
|
|
Ja próbowałem już kilka razy hiperwentlacji. Robiłem po 100 wdechów. Nic specjalnego sienie działo pozatym że miałem mrowienie na całym ciele.
Co do 3 oka to po głębokiej medytacji zaczynam widzieć przez zamkniete oczy, nawet w ciemności całkowitej. Pozatym nic cikawego mi sie nie przytrafiło |
|
|
|
13.08.2007 - 14:23
|
|
|
moze w czasie tej hiperwentylacji nalezy skupic uwage na trzecim oku ? wtedy energia wie gdzie ma plynac i co pobudzac :P
|
|
|
|
13.08.2007 - 14:31
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
Fajny ten tekst!
|
|
|
|
| nerhaa |
13.08.2007 - 16:32
|
|
Guests |
hiperwentylacją się bawiłem, ale mój organizm jakoś nie odczuwa tego, albo ja robię to jeszcze za wolno i za mało, przy czym kiedyś jak dorastałem, to wystarczyło kilka głębokich wdechów i padałem ;)
A i zgadza się że 3 oko jest nie zawsze między brwiami - u mnie zazwyczaj, ale zdarza mu się przesunąć w górę, dół a czasem nawet na bok, przy próbach oobe, zdarza mi się również 'taniec' 3 oka - to tak jak bączkiem zakręcisz - on wiruje, ale przy tym - właśnie tańczy... i głupie jest, to , bo najaktywniejsza moja czakra - teraz też - pomyślałem o tym pisząc i mam otwartą - a ja nie umiem tego wykorzystać!! A i kontrola też by się przydała nad tym, bo to czasami jest wkurzające... drażni taki ucisk na czole. jakby mi ktoś paluchem wiercił ciągle. |
|
|
|
13.08.2007 - 16:50
|
|
|
Przyzwyczajeni jesteśmy by patrzec oczami.Mnie sie otwiera czasami w klatce piersiowej.Hm ale to moze jest 5 oko. Ha ha.
Raz mi sie otworzylo 3 oko w jednym oku. |
|
|
|
13.08.2007 - 17:44
|
|
|
5 oko ? Zbyszek.. bez jaj. W klatce piersiowej to czakra serca.
http://www.aquarius.4me.pl/czakry.html |
|
|
|
| nerhaa |
13.08.2007 - 17:49
|
|
Guests |
ale może mi jakiś czakra-mistrz powiedzieć co ja mogę zrobić dzięki temu, że mi się ciągle otwiera ta czakra 3-go oka? Daje mi to coś?
|
|
|
|
13.08.2007 - 17:58
|
|
|
czakra trzeceigo oka to siedziba mądrości, intuicji i zdolności paranormalnych. Tu zachodzą procesy powstawania i przejawiania świadomości, otrzymujemy tutaj zdolność manifestacji sięgającą materializacji i dematerializacji materii. Otwarte trzecie oko pozwala postrzegać byty innych poziomów wibracyjnych.
jezeli takich zdolnosci nie zauwazyles nerha to moze wcale nie masz jej otwartej ? skad takie przekonanie ? ..ucisk moze informowac cie o jakiejs dysfunkcji (zapchaniu) albo o chorych zatokach :P *zart. ..pozdrawiam |
|
|
|
13.08.2007 - 18:47
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
od zlotu widze czesto na forum caly czas slowo "cialka" ZBYCHU POWIEDZ NO WRESZCIE CZY CHODZI TU O CIALA ETERYCZNE, ASTRALNE, MENTALNE ITD.?????
czy to ta joasia madrzak tlumaczyla warsztaty moena w warszawie ktore mozna obejrzec tutaj oczywiscie jak sie zalogujesz http://kippin.focus-x.org/index.php?go=moenfilm |
|
|
|
| nerhaa |
13.08.2007 - 20:07
|
|
Guests |
tych ciałek nie kumam też, ale jak tu mowa o tych siedmiu, czy tam 9ciu pozostałych domniemanych ciałach subtelnych człowieka, to i tak w to nie wierzę, bo to się wywodzi z okultyzmu, a od tego jestem z dala.
@focus kurczę wydaje mi się, że się otwiera - gdzieś (chyba w czymś Roberta Bruce'a) wyczytałem, że takie uczucia uciskania, to oznaka otwartej czakry. Od razu też mogę powiedzieć, że niczego nie de- ani też materializuję ;) dematerializuję czasami w weekendy duże ilości alkoholi różnych - a no znikają w sumie iście podejrzanie :D Z innymi bytami mam też niewiele wspólnego - chyba, chociaż pewnych kilku wydarzeń można się czepić, ale to prędzej zbiegi okoliczności i nie chce mi się pisać nawet. Jedyny byt z którym co dzień mam do czynienia, to od-byt ;) |
|
|
|
| Artur_flyer |
13.08.2007 - 21:07
|
|
Guests |
No Zbyszek nie mogę się doczekać tej audycji, wreszcie dowiem się o co chodzi z tymi ciałkami. Joasia Madrzak, kurcze oglądałem jakiś filmik z nią i Bruce'm, piękna kobieta, piękny głos pozdrawiam:)
|
|
|
|
13.08.2007 - 22:35
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Hm 3 oko jak to oko.Zwykle oobe bez opuszczenia ciała a ,ze pare cialek i w karzdym inna soczewka to wydaje sie niepojecie skomplikowane..Ciekawe jest -dlaczego sie patrzy w ogóle Hm - własciwie to mamy tylko oobe,zwykłe wypieranki. Świadomosc jest śnieniem śnięte to są ryby, a tak na marginesie to bardzo mi się podoba Twoja teoria piątego oka. podobne przeżycia towarzyszą mi szczególnie w momentach zaburzań emocjonalnych towarzyszących mi podczas wizyt u lekarzy. zawuwazam wówczas dziwną aureolę wokół rąk badajacych mnie medyków. zastanawiam się, czy jest efekt eterycznego czy astralnego postrzegania zjawisk euforycznych. a może jest to przejaw mentalizacji obiektów destrukcyjno pejoratywnego postrzegania kursywnego. A może jest to efekt odzwierciedlający oobe bez opuszczania ciała??? |
|
|
|
13.08.2007 - 22:57
|
|
|
O rety tak madrze to mi nikt jeszcze nie odpisal.Pisz czlowieku, ucz nas!!!
A w jelicie miales oko? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |