Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Closed TopicStart new topic
> Karol I Jego "sługus" Instad
magartur
post 19.05.2012 - 00:27
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 8846

Witam
Jestem tu nowy i zawdzięczam to dwóm osobom: Karolowi Cetlinowi i jego wiernemu i ślepo zapatrzonemu w niego adminowi Instead. Wcześniej dużo udzielałem się na forum Druga-Strona.pl, ale wspomniane wyżej dwie osoby skutecznie mnie do niego zniechęciły (nie tylko mnie). Ostrzeżenie o Karolu było już na tym forum, ale myślę, że wniosę coś nowego. Moje odejście z forum Drug-Strona.pl było wynikiem dwóch czynników.
Pierwszym było moje wielkie rozczarowanie zmianami na forum, jakie wprowadził Karol. Chodziło o wprowadzenie opłat za możliwość korzystania z ukrytego forum i zawartej w nim treści. Tego typu fora zawsze jednoczyły ludzi z pasją i szukających pomocy w sprawach, w których nie mogli poradzić sobie sami. Tym bardziej, że wszystko na temat LD i OOBE zostało już napisane, a to forum ułatwiało tylko znalezienie tych informacji oraz dawało możliwość podzielenia się z innymi doświadczeniami. Dodam, że byłem pierwszą osobą, która opłaciła członkostwo w klubie Karola (150zł) i zrobiłem to bardziej z chęci pomocy mu, niż czerpaniu własnych korzyści. Poza tym przez wiele miesięcy byłem jedynym członkiem i nic z tego nie miałem. Szkoda tylko, że Karol poinformował mnie o tym dopiero po wpłaceniu pieniędzy. W tamtym czasie nie było w ogóle mowy o corocznym opłacaniu członkostwo i gdy zostało to zmienione lekko się zdegustowałem. Forum zaczęło robić się komercyjne. Tak więc stanąłem w obronie tych, których nie było stać na takie wydatki. Trzeba też wspomnieć, że materiały na "forum dla bogatych" nie były w żadnej mierze profesjonalne i tak na prawdę Karol uczył się na nas i swoich błędach. Piszecie tu o plagiacie związanym z jego nową książką, ale to nie jest pierwszy plagiat w jego wykonaniu. Nagrania, które umieszczał na płatnym forum, były prawie żywcem skopiowane z nagrań Adama Bytofa o czym oczywiście wspomniałem na jego forum. Niestety zostało to skasowane jak wiele wpisów nieprzychylnych Karolowi.
Drugim czynnikiem było właśnie zachowanie Karola oraz przede wszystkim (przepraszam za wyrażenie) szczeniackie zachowanie admina Instead. Wszystko w czym krytykowałem komercyjne zachowanie Karola było albo kasowane, albo byłem za to w bardzo nieelegancki i kolokwialny sposób opisywany. Instead dał mi 7 dniowego bana za wyrażanie moich opinii, które w przeciwieństwie do jego wypowiedzi, były kulturalne i oparte zawsze na faktach. Z tego co pamiętam, to umotywował to czymś związanym z moim wiekiem (mam 39 lat). Po takim potraktowaniu skasowałem wszystkie swoje posty na tamtym forum i poprosiłem o przekazanie moich 12 miesięcy członkostwa innym osobom (chciałem to zamienić na 3 trzymiesięczne członkostwa). Niestety nie doczekałem się odpowiedzi i nagle w "przypadkowy" sposób moje konto zostało całkowicie skasowane. W związku, że jestem poważnym człowiekiem, nie złamałem ani jednej reguły na forum i co więcej zapłaciłem za członkostwo w klubie, napisałem smsa do Karola, w którym powiedziałem co o takim traktowaniu myślę i zażądałem przywrócenia mojego konta. Z tego co pamiętam, to chyba nawet zagroziłem wytoczeniem sprawy cywilnej. Prawda jest taka, że gdybym to zrobił, Karol miałby spore problemy. Po pierwsze nie dostałem za moją wpłatę żadnego paragonu, ani faktury i nie wierzę, że Karol to gdziekolwiek zaksięgował. Tak przy okazji, przyjmowanie pieniędzy za członkostwo w klubie o takiej tematyce, od nieletnich, bez zgody ich rodziców, jest chyba nielegalne?! Po mojej interwencji odzyskałem konto, ale nie miałem już przyjemności się tam więcej logować. Szkoda, że z tak fajnego forum zrobiło się coś takiego i to z tylko w wyniku czyjejś chciwości.

Kilka dni temu wszedłem z ciekawości na tamto forum i okazało się, że wiele osób jest niezadowolonych z tamtejszej cenzury. Wielu forumowiczów zadało w bardzo grzeczny sposób Karolowi pytania o "rzekomy" plagiat, ale nie tylko nie otrzymali odpowiedzi (Karol zniknął kilka miesięcy temu), to ich wpisy były regularnie kasowane. Udało mi się trafić na temat, który nie został jeszcze skasowany i napisałem tam kilka słów od siebie, ale zgodnie z zasadą "zakaz krytykowania Karola i wiernego admina" szybko wszystko usunęli. Jak widzicie na forum Karola jedynie słuszna prawda to ta, która wychodzi z ust Karola lub jego popleczników. Przez takie zachowanie odeszło już stąd wielu wartościowych ludzi jak choćby Dama_Kameliowa i wielu pewnie jeszcze odejdzie. Smutne, bo był czas, gdy czułem się tam dobrze i panowała fajna, przyjacielska atmosfera. Mam nadzieję, że tutaj jest normalnie.
Pozdrawiam
Artur
Profile CardPM
+Quote Post
Deimond
post 19.05.2012 - 01:56
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 8460

Hmmm - troszkę dziwne że przynosisz tu spór z innego forum - choć nie koniecznie ktokolwiek kuma wspomniane w temacie ksywy.

Może powinieneś przetrawić tą przygodę w sobie a nie czynć zemstę?

no nic - traktuję to jako ostrzeżenie przed forum wyżej wspomnianym. Pozdro.
Profile CardPM
+Quote Post
twistoid
post 19.05.2012 - 03:46
Post #3

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Dajcie im spokoj.
Profile CardPM
+Quote Post