Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Ld Czy Moze Juz Oobe?
Krzysiek13
post 15.05.2012 - 21:22
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 8839

Mam małe pytanie w jakim bylem stanie. Wiec tak nigdy wczesniej nie udalo mi sie wyjsc swiadome do OOBE( dawno temu nie swiadome wychodziłem).Chcialem wywołac wibracje i udało mi sie to bardzo łatwo ale niestety jak chcialem wstac myslalem o tym to jednak nie mogłem wiec myslalem o LD i w czasie snu nagle bylem juz swiadomy ze to LD.Znalazlem sie w jakims miescie,byli tam znajomi i głosno rozmawiali ze soba a ja nagle usłyszalem jakis głos z nieba ze domnie cos mowil, ale znajomi byli za glosno i nie rozumialem wyraznie.Po chwili sie obudzilem ale udalo mi sie po jakims czasie znow wejsc w LD. Chcialem uzyc jakiejs techniki aby przejsc w OOBE, znalem tylko z jazda samochodem i wypadkiem oraz z wejsciem w lustro ale niestety nie moglem tego sobie wyobrazic aby to zrobic. Pomyslalem chwile i jak to na miescie jest duzo sklepow z duzymi oknami wiec pomyslalem ze jak sie rozpedze i wskocze w okno to sie znajde w OOBE. Wiec biegne i skoczylem, po chwili bylem w tym pomieszczeniu tylko z 1.5 metra nad ziemia lezalem na plasko wiec sobie mysle ze sie udalo wylecialem z tego sklepu juz przez szybe bo skoro wskoczylem i sie dalo wiec pomyslalem ze uda sie wyleciec. Pierwsze co przyszlo mi na mysl to aby wezwac przewodnika ide po chwili juz droga widzialem kilku ludzi jeden zwrocil na siebie uwage bo szedl w moja strone w pizamie,wiec podchodze i pytam czy jest przewodnikiem on ze tak wiec podalem mu reke i sie przedstawilem on tez(wojtek) tylko trzymal mnie za reke i mowil cos aby isc na jasna góre bo jest niedaleko.Wtedy puscielm jego dlon bo wydalo mi sie krepujace i po kilku sekundach sie obudzilem. A moje pytanie jest czy to byl LD czy juz OBEE.Swiat wygladal dalej tak samo tylko mialem dziwne uczucie bo wskoczeniu w okno.
I jeszcze jedno wazne pytanie: czy jak sie jest w OOBE i sie robi testy to jest reakcja jak w LD czy moze jak w realu?
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 15.05.2012 - 21:38
Post #2

Coprobo
Nr użytkownika: 7098

test na oddychanie przez zatkany nos zawsze działa.

OOBE to jest raczej sposób wchodzenia w ten wymiar i zawsze zaczynasz z tego samego punktu czyli od swojego ciała. W oobe masz inny stan świadomości którego nie stwierdziłem we śnie.
Profile CardPM
+Quote Post
Krzysiek13
post 15.05.2012 - 21:44
Post #3

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 8839

CYTAT(TyHu @ 15.05.2012 - 22:38) *
test na oddychanie przez zatkany nos zawsze działa.

OOBE to jest raczej sposób wchodzenia w ten wymiar i zawsze zaczynasz z tego samego punktu czyli od swojego ciała. W oobe masz inny stan świadomości którego nie stwierdziłem we śnie.

Wiec bylem juz w OOBE ?
A jak jest z testem z palcami i np czytaniem bo ja widzialem normalne literki i moglem czytac.
Profile CardPM
+Quote Post
TyHu
post 15.05.2012 - 21:51
Post #4

Coprobo
Nr użytkownika: 7098

tylko taki test działa na 100% z resztą możesz się porobić.

Jeśli miałeś wpływ na działanie jak w realu to tak.
Profile CardPM
+Quote Post
Jarzyn44
post 16.05.2012 - 20:50
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 8610

To było LD o OOBE. Kiedy jesteś LD i chcesz wyjśc, to po prostu najlepiej "odczuc" swoje ciało astralne, i nie odpychając się wzleciec do góry. Poczujesz mocne szarpnięcie,nieważkość. Przeżycie może byc dośc przerażające, będą temu towarzyszyc dziwne dzięki (szumy,buczenia piski) i coś jakbyś słyszał myśli, lecz nie swoje. Jakby te myśli niosły jakiś przekaz (który niemal rozumiesz), chociaż słowa są niemożliwe do określenia, ii nie mają sensu), to będzie szok, poczujesz że już nie śpisz, że to jawa ale już poza ciałem.
Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
rasta21
post 17.05.2012 - 00:08
Post #6

Przechodzień

Nr użytkownika: 8840

Witam wszystkich jestem tu nowy i też początkujacy co do oobe. Mam do was kilka pytań oraz chciałbym się z wami podzielic tym czego doświadczyłem. Jakiś czas temu próbowałem osiągnąć stan oobe. Więc tak położyłem się wygodnie na plecach i zaczolem wizualizowac siebie stojącego nad ciałem fizycznym. Po jakimś czasie poczułem wibracje delikatne ale coraz bardzieJ się nasilały. Po chwili nie mogłem się ruszyć, wiem że byłem świadomy słyszałem jak gra telewizor moi rodzice rozmawiali smiali się. Przestraszylem się gdyż to był mój pierwszy raz. Nie wiem do teraz co to było po chwili powiedziałem sobie w myślach mateusz obudź się i udało się otworzyłem oczy i co? cisza telewizor wyłączony rodzice spia o co tu chodzi? Przestraszony postanowiłem zasnąć ale gdy tylko zamykałem oczy to momentalnie znowu ten paraliż, no to znowu w myślach powiedziałem sobie żebym się obudził otworzyłem oczy i zauważyłem postac która przeszła przez zamkniete drzwi. Proszę o pomoc czy doświadczyłem oobe? Jeśli nie to co robić dalej aby osiągnąć ten stan. Pozdrawiam [center][/center]
Profile CardPM
+Quote Post
Jarzyn44
post 17.05.2012 - 19:09
Post #7

Dusza Towarzystwa

Boisz się ? To dopiero początek, ale pamiętaj że w OOBE najstraszniejszą rzeczą jest... strach.

Myślę że za pierwszym razem mógł to byc świadomy sen. Natomiast ta postac to jedynie "majak", iluzja. Widziałeś ją wyraźnie, czy był to po prostu kontur, który umknął, widziany kątem oka ?
Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post
rasta21
post 17.05.2012 - 22:23
Post #8

Przechodzień

Nr użytkownika: 8840

To byla postac nie powiedzialbym ze to kontur, otworzyłem oczy delikatnie sie podnioslem i nawprost mnie ta postac byla plecami tak jakby miala bluze z kapturem. Czyli mówisz, ze to świadomy sen. To co mam teraz zrobić żeby osiągnąć oobe? Czy jestem już blisko?
Profile CardPM
+Quote Post
Jarzyn44
post 18.05.2012 - 19:32
Post #9

Dusza Towarzystwa

CYTAT(rasta21 @ 17.05.2012 - 23:23) *
Czyli mówisz, ze to świadomy sen. To co mam teraz zrobić żeby osiągnąć oobe? Czy jestem już blisko?

Tak, z świadomego snu jest niedaleko do eksterioryzacji. Wychodzenie jest wówczas dośc indywidualną sprawą, ale ogólna zasada działania jest podobna. Będąc w śnie, po prostu wzlec do góry! Wówczas jak pisałem, możesz byc przerażony. Ze świata snu wyrwie cię w "dziwne coś", będzie "pisko-szumo-buczenie", poczucie niebezpieczeństwa, głoso-myśli. Obudzisz się poza ciałem. Wtedy te nieprzyjemności powinny zniknąc, kończy się strach a zaczyna dziecięce z dziwienie, i chęc poznania bliżej tego stanu :)
UWAGA! Jeśli w LD chcesz wyjśc z ciała i robisz tak jak mówiłem, to może zdarzyc się że znów będziesz miał jedynie sen o OBE.
Pozdrawiam
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic