Praca z czakrami jest jak najbardziej przydatna jeśli chcemy poprawić swoje efekty w uzyskiwaniu oobe i ld, ale podana tu metoda jest po prostu biedna i może nawet niebezpieczna. Wbijać jakieś narzędzia w swoje ośrodki energetyczne? Nie próbowałem i nie zamierzam. Napiszę lepiej jak ja to robię:
Pomijając relaksacje i innego typu przygotowania przejdę do sedna.
Wizualizuję wir, coś na kształt trąby powietrznej prowadzącej do stóp i pochłaniającej energię z otoczenia. Energia trafiając do stóp podąża dalej wzdłuż nóg do pierwszej czakry (podstawy). Nie używam żadnych astralnych rąk, u mnie energia przepływa naturalnie kanałami energetycznymi, wystarczy że skupię na niej uwagę. Wizualizuję ją jako niebieski świetlisty strumień. Na każdym etapie jej przepływu potrafię ją wyczuć. Każdą czakrę wizualizuję jako ciemno-niebieski(indygo) okrąg emanujący energią, początkowo zamknięty, wypełniony "strukturami" energetycznymi. Każda czakra ma kolor jej odpowiadający jednak dla mnie łatwiej jest wszystkie wizualizować tak samo, dla bardziej ambitnych, kolory czakr:
http://www.tipy.pl/art/1225_7328_big.gifW momencie gdy dociera tam energia, struktury* opadają i energia pozostaje w niej lub przepływa przez udrożnioną czakrę dalej do kolejnych. Im bardziej czujemy daną czakrę tym jest ona lepiej naenergetyzowana, przynajmniej tak wynika z moich doświadczeń, bo nie wiem jak inaczej mógłbym wytłumaczyć fakt że jedne czarky odczuwam bardzo mocno a inne są ledwo wyczuwalne.
Struktury* - nie wiem jak to inaczej nazwać, coś na kształt szczeciny, lub dla bardziej ezoterycznych - magiczne znaki umieszczone w okręgu, można też wizualizować symbol czarky, ale ja sobie w ten sposób nie utrudniam sprawy.
Nie jestem żadnym profesjonalistą, a to co napisałem to jedynie metoda wypracowana przez moje własne doświadczenia na podstawie metody Roberta Bruce'a z "Traktatu o Projekcji Astralnej". Nawet jeśli komuś wyda się ona śmieszna i bezsensowna to mam nadzieje że nie pojawią się tu na mnie żadne wjazdy z tego powodu.
Do pracy z czakrami służą również Mantry i Mudry Buddyjskie, jeśli kogoś to interesuje to daje linka:
http://rozwoj-duchowy.przebudzenie.net/49-...z-czakrami.html