Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Myśli, Zjawisko,stan
Egy
post 05.09.2010 - 12:35
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 4414

Nie wiem co się ostatnio ze mną dzieje,odczuwam przeróżne naprawdę dzikie stany opiszę:
-Podczas pewnego wypadu swoim motorkiem poczułam się bardzo dziwacznie,zapomniałam o tym świecie i coś mi się wkręciło,że aktualnie śpie i śnię,czułam się jak we śnie,nic nie było dla mnie takie odczuwalne,dotyk,słuch,nagle w mojej głowie były myśli "przecież w tym świecie też się kierujesz myślami,nie gestami" i po tych myślach powiedziałam "zrób to" - w głowie i tak się działo,w ogóle ciałem nie ruszałam,kierowałam się myślami i taak się działo,chyba trochę się opamiętałam jak prawie uderzyłam w samochód,szybko się zatrzymałam i musiałam ochłonąć,za cholere nie wiem co to było.
PIerwszy raz miałam taki stan z wielu innych.Nie wiedziałam co się ze mną dzieję,raczej nie byłam po wstaniu z łóżka,to było jakoś grubo 5h po.Po tym całym wydarzeniu troche krecilo mi sie w glowie.
Wiecie co to moze byc?
Profile CardPM
+Quote Post
lokop
post 05.09.2010 - 12:46
Post #2

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7905

Wydaję mi się, że wpadłaś w trans samoistnie. Jazda motorem i samochodem powoduje trans, twój mózg zaczął pracować w innej częstotliwości. Dlatego mogłaś usłyszeć głosy. Też tak kiedyś miałem, potem mi to przeszło, dużo medytowałem, Hemi-sync, Brain-sync, wrzuciłem trochę pozytywnych sugestii do podświadomości i zupełnie inny człowiek. Wszystko jest z Tobą w porządku w każdym razie :)
Profile CardPM
+Quote Post
Egy
post 05.09.2010 - 12:48
Post #3

Przyjaciel Rodziny

CYTAT(lokop @ 05.09.2010 - 13:46) *
Wydaję mi się, że wpadłaś w trans samoistnie. Jazda motorem i samochodem powoduje trans, twój mózg zaczął pracować w innej częstotliwości. Dlatego mogłaś usłyszeć głosy. Też tak kiedyś miałem, potem mi to przeszło, dużo medytowałem, Hemi-sync, Brain-sync, wrzuciłem trochę pozytywnych sugestii do podświadomości i zupełnie inny człowiek. Wszystko jest z Tobą w porządku w każdym razie :)

Czy jest mozliwosc by bylo to OOBE na jawie?
Profile CardPM
+Quote Post
lokop
post 05.09.2010 - 12:57
Post #4

Dusza Towarzystwa

OOBE to jest jak zostawiasz swoje ciało fizyczne i w swoim drugim ciele wyfruwasz w przestrzeń, świat niefizyczny, jeżeli zostajesz w ciele, to nie jest OOBE. Ludzie wpadają w trans wiele razy w ciągu dnia, tylko nie zdają sobie z tego sprawy. Odpowiednia muzyka też może wprowadzić w trans. Jest to to stan w którym niektóre wrażenia zmysłowe są ignorowane, a mogą do Ciebie docierać informacje z Twojej podświadomości a nawet nadświadomości, w każdym razie na pewno to nie było OOBE na jawie :)
Profile CardPM
+Quote Post
Egy
post 05.09.2010 - 13:00
Post #5

Przyjaciel Rodziny

CYTAT(lokop @ 05.09.2010 - 13:57) *
OOBE to jest jak zostawiasz swoje ciało fizyczne i w swoim drugim ciele wyfruwasz w przestrzeń, świat niefizyczny, jeżeli zostajesz w ciele, to nie jest OOBE. Ludzie wpadają w trans wiele razy w ciągu dnia, tylko nie zdają sobie z tego sprawy. Odpowiednia muzyka też może wprowadzić w trans. Jest to to stan w którym niektóre wrażenia zmysłowe są ignorowane, a mogą do Ciebie docierać informacje z Twojej podświadomości a nawet nadświadomości, w każdym razie na pewno to nie było OOBE na jawie :)

Dzięki za pomoc :) Szkoda,że w takich sytuacjach są transy,bo to może się kiedyś źle skończyć.Czyli możliwe jest kierowanie się samymi myślami.Mógłbyś mi przesłać na maila jakiś utwór albo chociaż wskazać dokładny tytuł bądź stronę,z której mogę ściągnąć ?
Profile CardPM
+Quote Post
lokop
post 05.09.2010 - 13:04
Post #6

Dusza Towarzystwa

Samymi myślami możesz kierować swoim drugim ciałem, a w świecie rzeczywistym myśli się urzeczywistniają, są energią, takie jakie myśli emitujesz, wysyłasz do wszechświata, potem wracają do Ciebie w sytuacjach życiowych, jeżeli wysyłasz myśli pozytywne, Wszechświat odpowiada Ci pozytywnymi sytuacjami w życiu, jeżeli wysyłasz negatywne myśli, nie możesz dostać nic innego.

Prześlę Ci jeden utworek. Do słuchania na słuchawkach.
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 05.09.2010 - 13:06
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Powinnaś poćwiczyć koncentrację. Pewnie szybko się zagłębiasz w swoje myśli i odpływasz i ciało mechaniczne robi wyuczone czynności, co sobie wtedy myślisz to mniej ważne. Nie jest to nic nadzwyczajnego po prostu tak się dzieje przy wykonywaniu jakiś powtarzalnych czynności, czemu u Ciebie występuję w takich momentach nie wiem. Poćwicz skupianie się na tym co aktualnie robisz, nie myśl o niczym innym, jest to przydatne nie tylko w sytuacjach, w których jest to niezbędne jak np. jazda motorem ale także przy wyjściach z ciała. Takie odpływanie, często mam po tym jak się solidnie zjaram i jadę autem, jednak mi ten stan nie przeszkadza w bezpiecznej jeździe i sprawia niezwykłą przyjemność :)

Hahaha tyle w tym magii naprawdę lokop naprawdę dobre :) Z drugiej strony to niesamowite, że myśli odpowiadają za ruchy naszego ciała, nie mogę uwierzyć w to, że piszę o tym o czym myślę by pisać! Buahahah!

Pozdro.
Profile CardPM
+Quote Post
Future
post 05.09.2010 - 16:06
Post #8

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 7918

Często tak mam, ale jakoś staram się nie zwracać na to uwagi.
Profile CardPM
+Quote Post
MadziaKK
post 05.09.2010 - 16:13
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2037

Egy, fajny stan, mialam podobny tyle ze z chodzeniem, to tak na poczatek, zeby miec pewnosc, ze wszsytko co nas otacza jest energia i mozna ją swobodnie sterowac :)

Tak wyraźnie najpierw mysl ze zrobie krok, jak w spowolnionym tempie w filmach akcji, w miedzyczasie zanotowalam wszsytkie szczegoly roslinek i kwiatkow, ktore zdepcze, i ze sie wyprostuja, i dopiero moja noga sama sie przesunala dokladnie tam, gdzie chcialam, ale nie czulam ze ruszam miesniami, tylko myślą.

Też mi się podoba ten stan, jest jednak na dłuższy czas troche niwygodny, bo sprawia wlasnie wrazenie snu... :)

edit. tez chce smigac motorkiem, ale dopiero planuje zakup :D
Profile CardPM
+Quote Post
tom
post 05.09.2010 - 17:04
Post #10

Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1435

"Wiecie co to moze byc? "

schizofrenia

welcome to the real world ^^
Profile CardPM
+Quote Post
KomaR
post 27.09.2010 - 19:00
Post #11

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 3045

A co kiedy odpływasz we własnych myślach, czy to ma znaczyć, że moja psychika nie radzi sobie ze światem i fiksuje? Nie sądzę, żeby tak właśnie było. Można ten proces nazwać myśleniem jednak nie do końca jest to myślenie ot tak po prostu. Nie myślę nad tym co zrobię jak wrócę z pracy do domu. W ogólnym przebiegu tego poniekąd krótkiego incydentu, trwa to kilka kilkanaście sekund, choć w odczuciu wydawałoby się iż znacznie dłużej, nie skupiam się na konkrecie. Raczej postrzegam rzeczy jakimi są. Nie jest to ani nazywanie ani analizowanie tylko... co? No właśnie :) To na temat myślenia :)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic