Monroe - Lekki Klamca? |
|
|
nazdarahel
|
12.08.2010 - 17:38
|
Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 8008

|
Witam, na pocztku jak tylko zainteresowalem sie OOBE przeczytalem "Sage Monroe'a"... potem rozne inne ksiazki, fora itp... i tak sie zastanawiam, czy R. Monroe niektorych rzeczy w swojej ksiazke nie pisal hmmm nie wiem jak to ujac, "pod publike?" Dzis sobie przegladalem to forum i jak dobrze pamietam w dziale "eksperymenty" ktos pisal o eksperymencie, dot. sytuacji opisanej przez Roberta, w ktorej to w jego instytucie ludzie utworzyli kule energii, ktora potem byla widoczna na zewnatrz budynku. Kolejna sprawa, to jak rozmawial (o ile dobrze pamietam) ze swoim MTJ-em, dowiedzial sie w jakich wcieleniach juz byl itp... no i byla sytuacja z "mila kosmitka", czyli jednym z jego wcielen, ktora zapyatala go czy niechcialby sie nauczyc metody hmm... "kreacji obiektow w naszym swiecie"? Sytuacja jest zwiazana z tym "dolarem" znalezionym pod jakas belka... no Robert odmowil, twierdzac, ze taka umiejetnosc nie jest mu potrzebna. Czyli cos takiego wg. jego ksiazki ma prawo istniec. Nastepnie jego podroze po naszym swiecie gdzie uszczypnal kolezanke, ktora potem (w naszym "realnym swiecie") miala siniaka. Oraz swiaty ktore zwiedzial - swiat ludzi, ktorzy byli "dumni" ze swoich jaskin czy dziur w ktorych zyli, no i swiat "szerokich aut" i goscia z dziwnym pistoletem do hmm "usypiania ludzi na odleglosc"... co o tym myslicie? Pytam, bo nigdzie indziej zadnych podobnych informacji nie znalazlem...
|
|
|
|
|
|
Gray
|
12.08.2010 - 18:50
|
Guests

|
Poczytaj co sądzi fizyka kwantowa na temat wielowymiarowości. Co do Twoich wątpliwości wyżej, to wszystko na tym świecie może być możliwe :)))) Należy pamiętać, że to był Monroe, nie żaden "przeciętny" obemaniak. Bardzo możliwe też, że niektóre sprawy podkoloryzował, mnie tam to osobiście wsioo. Co do świata z pojazdami. Skoro śnisz w nocy o najrozmaitszych rzeczach, (ja np. często podróżuję po różnych niepojętych dla mnie wymiarach) to w świecie oobe wszystko jest możliwe, ale trzeba oczywiście spełnić niektóre warunki, lub urodzić się z tym jak Monroe :)
|
|
|
|
|
|
lokop
|
12.08.2010 - 19:02
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 7905

|
Oto co jest napisane w książce o tym świecie z szerokimi pojazdami:
Być może jest on wspomnieniem fizycznej cywilizacji ziemskiej, jeszcze sprzed znanych nam czasów. Być może jest to inny świat typu ziemskiego, znajdujący się w innej części kosmosu, ale w jakiś sposób dostępny dzięki możliwościom psychicznym. Być może jest to duplikat z antymaterii naszego świata, w którym istniejemy ci sami, jednak odmienni, powiązani ze sobą siłami umykającymi obecnie naszemu rozumieniu.
Dr Leon M. Lederman, profesor fizyki na Uniwersytecie Columbia stwierdził: "Ogromna większość fizyków zgadza się całkowicie z kosmologiczną koncepcją dosłownego antyświata gwiazd i planet złożonych z atomów antymaterii, czyli ujemnych jąder otoczonych dodatnimi elektronami. Możemy wysnuć stąd intrygujące przypuszczenie, że światy z antymaterii zamieszkane są przez antyludzi, których antynaukowcy są być może w tej właśnie chwili zafascynowani odkryciem materii".
|
|
|
|
|
|
Zbyszek
|
13.08.2010 - 06:55
|
cialka.net
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 99

|
Jezeli doleciał gdzieś poza ciałem, do jakichś innych światów, to nie był to świat fizyczny, skąd wiec takie surrealistyczne wnioski. Traci się możliwość porównania postrzeganego w astralu z fizykiem już po przekroczeniu magicznych paru kroków od ciała fizycznego. Szczypać się da w ciele eterycznym i wiele wiele innych rzeczy również.
|
|
|
|
|
|
set.h
|
13.08.2010 - 12:33
|
instytutnoble.pl
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 1224

|
Przytoczę jeden fragment z tomu 1.: .."Obszar II jest stanem istnienia, w którym źródłem egzystencji wydaje się myśl"... .."Tak więc podróżowanie Drugim Ciałem do określonych punktów świata fizycznego jest procesem „wymuszonym". Wystarczy chwila dekoncentracji, a wasz Superumysł zaprowadzi wasze Drugie Ciało gdzieś do Obszaru II" .."W Obszarze II rzeczywistość składa się z najgłębszych pragnień i najbardziej skrywanych lęków".. Przypomnę ze wg Monroe Obszar I to świat fizyczny. Dostrzega on za tym różnice i trudność dotarcia do świata fizycznego. Pisze ze utrzymanie się na planie fizycznym jest równie trudne i bardzo łatwo wpada się do Obszaru II który przypomina właśnie to co przeżywamy zazwyczaj w OBE. Obszar II jest miejscem pojawiających się fantazji i różnych nieralaności. Można powiedzieć że Obszar II = Astral. Monroe doskonale znał zatem to co znajdujemy zazwyczaj po drugiej stronie. Szwendamy się w Obszarze II i nie widzimy co jest dalej. Monroe poszedł znacznie dalej i dotarł tam gdzie większości się nie udaje.
Czy możemy mówić o kimś że kłamie tylko dlatego ze sami nie jesteśmy w stanie zweryfikować jego doświadczeń? Wydaje mi się że poziom doświadczen większości jest na poziomie I tomu. Kolejne tomy to mistrzostwo świata i wyjście w odległe plany (pierścienie,focusy) Obszaru II. Monroe pisze w II tomie ze zajeło mu 25 lat zanim poszedl dalej!!! 25 lat doświadczen OBE zanim dostrzegł dalszą drogę!!
|
|
|
|
|
|
nazdarahel
|
13.08.2010 - 17:20
|
Znajomy Rodziny

Nr użytkownika: 8008

|
CYTAT Moim marzeniem jest... Stary moim tez :)
|
|
|
|
|
|

2 Stron
1 2 >
|
 |
|