Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Closed TopicStart new topic
> Sterowność
pioter123321
post 08.08.2010 - 21:01
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 8060

Miałem 2 LD jednego ranka. ZERO STEROWNOŚĆi. Chciałem żeby pojawiło się np. murek to za chiny nie chciał. Nie mogłem zmienić scenerii. Co jest nie tak, jak dodawać i zmieniać otoczenie według widzimisię. Jak to naprawić
Profile CardPM
+Quote Post
Gray
post 08.08.2010 - 21:02
Post #2

Guests

kuzwa przypadkiem dalem ci plusa hah ciesz się xD
Więcej wiary i tyle, nie jesteś przekonany w 100% że możesz to zrobić to tego nie zrobisz i kuniec.
+Quote Post
pioter123321
post 08.08.2010 - 21:04
Post #3

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 8060

Dzieki za plusa. Bylem ostro przekonany. Tak że aż zaczęło mnie wywalać.

@edit down

Czyj inny jak nie mój... Jestem w miare poczatkujacy lecz ja mam kontrolę.

Idę próbować .. Życzę świadomych snów
Profile CardPM
+Quote Post
MadziaKK
post 08.08.2010 - 21:06
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2037

pioter... a w tym snie to na pewno ty byles tym, co go kontroluje? moze czyjs byl :)
Profile CardPM
+Quote Post
Gray
post 08.08.2010 - 21:08
Post #5

Guests

to, że zaczęło Cię wywalać nie ma nic do możliwości zmiany kreacji, do tego dochodzi jeszcze np. wizualizacja. Jak umiesz sobie wystarczająco mocno i realnie coś wyobrazić to dzieją się różne rzeczy :)
+Quote Post
Abi
post 08.08.2010 - 21:12
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 5581

Spokojnie:) Nie zawsze mozna ot tak wszystko zmieniac:) Zamiast sie wysilac wzbij sie w góre, pójdz gdzies albo zamknij oczy i wyobraz sobie ze przenosisz sie, ewentualnie idz ulica i badz pewny ze za rogiem bedzie mur.
:)
Profile CardPM
+Quote Post
chacken
post 09.08.2010 - 16:39
Post #7

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 3019

Wdg. mnie twoja podświadomość (czyli ty) ma zakodowane że takie coś jest niemożliwe więc nie możesz tego zrobić. Musisz sobie uświadomić że to twój świat i to że ty MOŻESZ go kontrolować. Dopóki sobie tego nie uświadomisz (zakodujesz w podświadomości), nie utworzysz "murku"... bo to przecież jest nie możliwe, tak :D?

~~Pozdro~~
Profile CardPM
+Quote Post
Shizmo
post 09.08.2010 - 17:59
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7950

CYTAT(chacken @ 09.08.2010 - 17:39) *
Wdg. mnie twoja podświadomość (czyli ty) ma zakodowane że takie coś jest niemożliwe więc nie możesz tego zrobić. Musisz sobie uświadomić że to twój świat i to że ty MOŻESZ go kontrolować. Dopóki sobie tego nie uświadomisz (zakodujesz w podświadomości), nie utworzysz "murku"... bo to przecież jest nie możliwe, tak :D?

~~Pozdro~~

Chyba nie w tym rzecz. Nie tak dawno temu miałem mojego najdłuższego ld'ka, w którym nie mogłem zrobić nic - latać, teleportować się, przechodzić przez ściany... nic. A raczej to, że mogę robić w śnie wszystko mam "zakodowane" w podświadomości, bo w poprzednich świadomych snach mogłem robić co mi się żywnie podobało... Opisałem to zresztą w notatniczku, może ktoś zaglądał ? :]
Profile CardPM
+Quote Post
Izra
post 10.08.2010 - 08:32
Post #9

Przechodzień

Nr użytkownika: 8062

Bardzo ciekawy temat. W moim przypadku jest bardzo różnie. Zazwyczaj kiedy już osiągam LD/OBE, znajduję się we własnym pokoju i od razu mam ochotę latać - ZAWSZE ;>
Więc generalnie wypadam przez okno i lecę przed siebie. I tu właśnie jest temat - OKNO. Czasem wylatuję bez problemu przez zamknięte a czasem walę z bańki w szybę i jestem zmuszony do bardziej konwencjonalnych działań typu "otwieram okno i wychodzę" To samo dotyczy przechodzenia przez ściany czy sufity.
W sumie nie wiem z czego to wynika. Miałem już kilkanaście LD i wydaje mi się, że dość dobrze czuję się w tym środowisku, nie mam jakiejś niezdrowej podjarki. Może właśnie to 'analityczne' podejście nie puszczenie do końca sprawia, że czasem muszę otwierać okno ? ;)

Przy okazji, jestem Jacek i jestem tu nowy :)
Profile CardPM
+Quote Post
Amras84
post 10.08.2010 - 10:04
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7649

Gdy miewałem spontaniczne LD, zawsze miałem nad nimi 100% kontrolę. Aż pewnego razu trafił się LD w którym mogłem robić wszystko prócz... kontroli nad jednym jegomościem zawiniętym w dywan i bezstrosko biegajacym po ulicy z opętańczym wrzaskiem. Szczerze przyznam że pomimo komizmu sytuacji, wcale mi do śmiechu nie było, zwłaszcza że miałem jeszcze jeden problem: za cholerę nie umiałem się obudzić a kolo w dywanie wydawał się być mało przyjaźnie nastawiony do mnie. Już pod sam koniec snu, poczułem że nie mam nad tym snem żadnej kontroli. Wtedy udało mi się obudzić. I niestety był to ostatni spontaniczny LD w moim życiu :(
Profile CardPM
+Quote Post
dreamer_the_one
post 10.08.2010 - 22:49
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7097

mysle ze wszyscy maja racje i nikt nie ma. wpływ można mieć a potem go nie mieć :-)

ma ktoś ognia?
Profile CardPM
+Quote Post
stostostokrotka
post 11.10.2010 - 19:58
Post #12

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 6623

A ja myśle ze musisz byc pewien ze mozesz zrobic ten "murek" bo inaczej Ci sie to nie uda
Jak miałam ld i byłam pewna ze moge latac to udawało mi sie to skakałam z dachu czy czego innego i przy samej ziemi wznosiłam sie w powietrze, ale ktoregos razu nie byłam do konca pewna czy mi sie to uda (sama nie wiem czemu) i skoczyłam w chwili gdy udezyłam o ziemie obudziłam sie
Profile CardPM
+Quote Post
Astral Parsley
post 11.10.2010 - 22:13
Post #13

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 8107

Heh ze skakaniem z różnych budynków też miałem wiele przygód (bardziej/ mniej przyjemnych :)). Trudno zmieniać całe otoczenie czy stwarzać przedmioty (szczególnie gdy zaczynasz przygode z LD), ale w miarę upływu czasu jest coraz lepiej.

Ja na początku gdy chciałem coś zrobić (np. pojeździć sportowym samochodem) zamykałem oczy a gdy je otwierałem auto już stało gotowe :) Jeśli chcesz coś niewielkiego (np. miałem smaka na porządnego jonta w LD) to po prostu sięgnąłem do kieszeni- tam znajdziesz wszystko czego potrzebujesz :D
twistoid
post 12.10.2010 - 00:45
Post #14

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Parsley ja rozumiem że chcesz podtrzymywać miłą atmosferę na forum ale żeby całować facetów... Pioter fajnie że miałeś dwa pierwsze ld w życiu, zapraszam do notatnika.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic