|
|
![]() ![]() |
30.07.2010 - 01:31
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 1 |
Witam wszystkich,
jestem tutaj nowy ale z tym czymś jak oobe mam do czynienia od jakiegoś roku. Praktycznie zrobiłem tutaj konto aby wyjaśnić i jakoś wyleczyć się czy coś. Od ponad roku, po pewnym wypadku mam bóle głowy. Po miesiącu, gdy zasnąłem przeszedłem tam... to znaczy te LD. Było fajnie, mogłem robić co chciałem i jak chciałem, ale tylko w pokou o wymiarach tak 4metry na 4 metry. Po miesiącu pomieszczenie powiększyło się i doszły trzy postacie. Ubrani w garnitury z zieloną chustką na twarzy. Jeden liczy non stop czas jakby w sekundach 1... 2... 3... 60... 1... 2... Drugi liczy minuty co 1....... 2....... 60...... trzeci godziny mojego przebywania w tym LD. Na samym początku moje LD trwało 5 minut. Po miesiącu 15 minut. Po pół roku aż godzinę. Przez pierwsze miesiące było bardzo fajnie, móc zrobić dosłownie wszystko. Od zwykłej przechadzki po lesie, przez polowanie na lwy, seks z modelkami, aż po udział w bitwach jak te z Władców Pierścienia. Wszystko było ok przez pierwsze pół roku. Później nie miałem już pomysłów na spędzenie kolejnych godzin samowoli. Stało się to nudne... LD otworzyło mi to głowę. Mogę sobie przypomnieć wszystko, z dzieciństwa, z innych snów. Mogę powtórzyć ruchy ołówkagdy rysowałem. Mogę przypomnieć sobie twarze osób ze sklepu czy telewizji. Mogę wyobrazić sobie wszystko. Przeczytałem że: podobno zegarki w LD nie działają. Ja mam 3 gości mówiących mi o czasie. podobno otoczenie się zmienia za każdym razem, ja mogę zmieniać pogodę. podobno nie można czytać, ja przeczytałem poraz trzeci Buszującego w Zbożu. podobno wystarczy nie myśleś o tym całym śnie aby go nie mieć, dlamnie to problem. I oto chcę was prosić i zapytać, bo i może to głupie, bo wielu z was z trudnością tego doświadcza co mi przychodzi, aż ze zbyt wielką łatwością. I oto was proszę koledzy i koleżanki. Jak pozbyć się tych snów? Jak przestać jawnie śnić? |
|
|
|
1 Dzięki AnonAD za ten przydatny wpis: Mirtrul | |
30.07.2010 - 11:47
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: Moderator Punkty prestiżu: 118 Notatnik |
Jak załapiesz świadomość w śnie, usiądź, zamknij oczy, wyczyść umysł ^^
medytuj PS: swoją drogą, ciężko uwierzyć że śnienie Ci sie znudziło. To tak jakby życie Ci sie znudziło ;) Aloha |
|
|
|
30.07.2010 - 11:55
|
|
![]() Listek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Administrator Punkty prestiżu: 17 Notatnik |
Te sprawy związane z zegarkami, z czytaniem, ze zmianą otoczenia to zwykłe mity. Tak naprawdę to osobista kwestia dla każdej osoby. Np. w moim przypadku ciężko było cokolwiek przeczytać, ale z czasem dawało radę, widocznie u Ciebie czytanie przebiega bez problemu i już.
Co do pozbycia się snu. Na twoim miejscu spróbowałbym kilku rzeczy. Po pierwsze uświadom sobie, że jeśli to rzeczywiście LD to wszystko dzieje się na zasadach jakie określa twój umysł. Więc spróbuj się naprawdę wysilić i zmienić otoczenie czy też podmienić odliczających panów. Tylko nie próbuj prosić, raczej zażądaj, albo po prostu stwierdź jakiś fakt. W swoim umyśle nie musisz prosić, to Ty jesteś tym umysłem, po prostu działaj. Drugi sposób. Mógłbyś spróbować to LD zamienić w OOBE, sam byś zobaczył czym by to poskutkowało, może w jakiś sposób rozwiązało by to twój problem. Jest kilka sposobów na przejście z LD do OOBE, najlepiej przeszukaj forum, na pewno trafisz. Możesz np. spróbować metody cofania się w czasie LD. Co do zmiany otoczenia w LD to chyba Robert Bruce pisał o metodzie szybkiego obracania sie wokół własnej osi, która podobno pozwala na zmianę miejsca w którym sie znajdujemy (była to chyba metoda wykorzystywana przy oobe, ale przy LD też możesz spróbować). Pamiętam pewien przypadek osoby, która była ciągle prześladowana przez pewien sen. Chodziło o to, że nawiedzała ją tam jakaś dziwna postać, etc. Osobą tą zajęła się jakaś grupa, nie pamiętam już czy to ktoś od LD, czy po prostu od snów. Okazuje się, że żeby taki sen przestał tą osobę prześladować, wystarczyło wywołać LD i świadomie zapytać tej postaci o co jej chodzi, czego chce, czemu pojawia się w jego głowie. Zwykle wiąże się to z przezwyciężeniem dużego strachu, ale o strachu tu nie pisałeś, więc pewnie z tym problemu nie masz. Może spróbuj pogadać z tymi dziwnymi osobnikami, pomęcz ich trochę, może się odezwą, a jak nie to spróbuj czegos bardziej drastycznego, uderz ich czy cokolwiek, żeby tylko zareagowali. Pozdrawiam Karakan |
|
|
|
30.07.2010 - 22:04
|
|
![]() Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 2 Notatnik |
Jaa co za problemy...
Ludzie zrozumcie że świadomy sen w istocie nie różni się naturą od zwykłego snu. Sen – stan czynnościowy ośrodkowego układu nerwowego, cyklicznie pojawiający się i przemijający w rytmie okołodobowym, podczas którego następuje zniesienie świadomości (z wyjątkiem świadomego snu) i bezruch. To po prostu elektro-chemiczne zdarzenie zachodzące w mózgu, jeśli uzyskujesz w nim świadomość ty stajesz się panem i władcą/bogiem/stwórcą/alfą i omegą, możesz swobodnie kreować rzeczywistość cię otaczajacą np. przez autosugestie lub jak ja to nazywam "indukowanie chęci". Jeśli dostatecznie mocno skupisz się na myśli to ona musi stać się prawdą. Kiedy następnym razem zobaczysz tych trzech pejsów to wmów sobie że są to trzy mulatki toples. Jeśli bedziesz tego chciał dość mocno stanie sie to faktem i nie ma bata aby tak nie było. Z nocą kiedy uda ci sie pierwszy raz zobaczysz jakie to łatwe i juz dalej bedziesz ograniczony tylko swoją wyobraźnią. Poczuj pragnienie czegoś co jest nierealne. Wyobraź sobie plaże na morzem browarnym na ktorej rosną drzewka ktore owocują mega jointami a ty leżysz na chamaku i tylko spijasz śmietanke. A ze śnienia nie zrezygnujesz. Do ciebie to przyszło samo tak jak i do mnie. Zamiast to olewac pokochaj i czerp tyle radości ile tylko sie da. I tyle. PS. Prosze wszystkich skrzywionych emocjonalnie o nie przypisywanie do LD żadnego EZO-shitu. |
|
|
|
31.07.2010 - 07:25
|
|
![]() Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 21 Notatnik |
Nie ma to jak inteligencja w szczerej jej postaci. To jest to co Darwin nazywał ewolucją, a my Rozwojem Duchowym.
Trudno to sobie wyobrazić by LD się znudziło, szczególnie osobie, u której LD trwa kilkanaście sekund i jest umieszczona w próżni (ciemność), a w najlepszym wypadku może chodzić, biegać i skakać (kiedy ma już obraz). Trudno też jest sobie wyobrazić, że nie kręci Cię seks z modelkami. No cóż, jestem tolerancyjny (doprawdy?), pooglądaj sobie magazyny z ciuchami dla mężczyzn. Podróże? Też nie? Latanie nad Lazurowym Wybrzeżem, zwiedzanie Grecji z lotu ptaka. Co z tego, że to nie jest prawdziwe? Ciesz się lataniem. A nurkowanie? Nic? Nurkuj na Wielkiej Rafie, koło Madagaskaru, wszędzie. Odwiedź Rów Mariański, dotknij dna. Wyobraź sobie wielkie pudło, które stoi w miejscu, w którym najczęściej zaczynasz LD. Wkładaj do niego pamiątki ze snów. Odwiedź Egipt - przywieź skrawek bandaża mumii, odwiedź Francję - przywieź miniaturkę Wieży Eiffla, Rów Mariański, wspomniany już wyżej - przywieź szczyptę piasku z dna. Kombinuj, a może zamień się w motyla i razem z innymi motylami leć ku lepszemu światu? Zaczynam pisać z grubsza bez sensu, może po wydarzeniach dzisiejszego ranka oraz, dlatego że już o siódmej musiałem wystosować długi list do znajomych, te wydarzenia opisujący. Wysokich Lotów i Pomysłów Na LD. |
|
|
|
01.08.2010 - 15:30
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 139 |
Bernard pomyślałem to samo. Jak słabą wyobraźnie musi mieć autor pierwszego posta, że od tak chciałby zrezygnować z możliwości spełnienia wszystkich swoich marzeń. Co z tego, że tylko we śnie, nie zmniejsza to przecież intensywności i samego faktu doświadczania. Poza tym nic nie zmusza nas do ograniczania się do tego co znamy. Cały wszechświat i to co poza nim czeka by go odkryć, rusz wyobraźnie i do dzieła.
|
|
|
|
01.08.2010 - 16:38
|
|
![]() Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 176 |
Najlepszym sprawdzonym sposobem na pozbycie się snów to NIE SPAĆ. Jak mawiał mój kumpel na różnego rodzaju kilkudniowych festiwalach: nie spać - zwiedzać!
Zatem nie śpij, zwiedzaj i problem z głowy. Po kilku, kilkunastu dobach zaczniesz mieć niezłe jazdy, halucynacje, zwidy i ogólnie poczujesz konkretne otumanienie i wtedy powiesz sobie...pierdole idę spać, sny są zajebiste. |
|
|
|
1 Dzięki Zielarz Gajowy za ten przydatny wpis: dreamer_the_one | |
01.08.2010 - 18:32
|
|
|
cialka.net Grupa: Astralni Podróżnicy Punkty prestiżu: 274 Notatnik |
|
|
|
|
02.08.2010 - 12:31
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 3 |
Ale po co się pozbywać? Zawsze możesz se od razu wrócić do FŚ jak się zacznie LD. Albo se eksperymentuj. I KUR** GODZINNE LD?!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
03.08.2010 - 12:05
|
|
![]() Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 12 Notatnik |
Anon... po prostu zajmij sie czyms innym. Najlepsze sa najprostsze rozwiazania ;p
/Ktos potrebuje bardziej naukowego wyjasnienia? prosze tam gdzie nasza energia (uwaga) tam i my :)/ |
|
|
|
06.08.2010 - 19:36
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 52 Notatnik |
Anonad ja mam wraże nie, że to nie ta beztroska w LD Ciebie znudziła,ale tych trzech . Powiem szczerze mając w pełni świadome LD to bym skasował tych niechcianych gości w milardową sekundy :D bo to oni Cie wkurzają . Ja od siebie Ci powiem Twoja głowa Twoje zasady :)
|
|
|
|
06.08.2010 - 19:48
|
|
![]() Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 40 Notatnik |
Dla mnie to zwykla propaganda. Zastanawiam sie czy ten czlowiek w realu tez by nie chcialby byc swiadomy zycia czy wolaby je przezyc nie swiadomie to przeciez podobny sen ale inny. Pierdolenie nie wierze ze ktos wyrzeka sie swiadomosci... Moze o tym mowic nie wiedzac do czego naprawde prowadzi swiadomosc, odbierajac ja tylko jako obrazy i uczucia...
|
|
|
|
07.08.2010 - 14:17
|
|
![]() Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 12 Notatnik |
Nie kazdy musi lubic to samo przeciez
|
|
|
|
1 Dzięki MadziaKK za ten przydatny wpis: Silverka | |
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Park |