Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Jak wrocic do ciala?
fuceQ
post 18.11.2008 - 14:19
Post #1

Przechodzień
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 6268

... Mam takie pytanie czy jak już uda mi sie wyjść to jak wrócic.. wiem iż moze było, spoko szukałem i nic nie znalazłem..
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 18.11.2008 - 15:34
Post #2

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

Jak już wyjdziesz i będziesz chciał wrócić do ciała, to podobno wystarczy położyć się z powrotem na łóżku (tym "nieprawdziwym" ciałem) i po prostu poruszyć się, czy też wstać z łóżka już tym prawdziwym. Sama intencja powrotu do ciała powoduje podobno zakończenie podróży... Piszę podobno, bo szczerze mówiąc nigdy nie chciałem wracać, więc nie sprawdziłem tego ;] .

Ludzie którzy wychodzą po raz pierwszy, lub tacy którzy doświadczają OBE przypadkiem, nie mając pojęcia co to za stan, często panikują co również powoduje powrót do ciała, także samym powrotem nie powinieneś się przejmować ;]
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 18.11.2008 - 15:41
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 5613

dokladnie tak jak mowi meta, a poza tym pierwsze wyjscia trawaja kilka sekund nawet nie sekunda wiec nie masz obaw do niepokoju ;)
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 18.11.2008 - 15:46
Post #4

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

CYTAT(Silverka @ 18.11.2008 - 15:41) *
dokladnie tak jak mowi meta, a poza tym pierwsze wyjscia trawaja kilka sekund nawet nie sekunda wiec nie masz obaw do niepokoju ;)

To chyba zależy od osoby - moje pierwsze OBE było nadzwyczaj długie, a i realizm był niesamowity. Do tej pory nie miałem drugiej tak dobrej "jazdy".
Profile CardPM
+Quote Post
rynio1982
post 18.11.2008 - 15:59
Post #5

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 5951

najpierw wyjdź a zobaczysz jak łatwo jest powrócić szczególnie na początku ;D
Profile CardPM
+Quote Post
Silverka
post 18.11.2008 - 17:09
Post #6

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Meta jestes w mniejszosci, podaje procent wiekszosci osob ktore wyszly z ciala ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Zuben
post 18.11.2008 - 18:45
Post #7

Guests

Niektórzy mają problem z utrzymaniem się w tamtym siwcie a co dopiero powrót :>
+Quote Post
Silverka
post 18.11.2008 - 19:20
Post #8

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

zuben powrot to pestka, grunt to utrzymac wlasnie swiadomosc.
Profile CardPM
+Quote Post
Zuben
post 18.11.2008 - 19:45
Post #9

Guests

właśniem iałem na myśli że powrót to pestka tylko źle to zinterpretowałem
+Quote Post
Cerebrii
post 18.11.2008 - 22:31
Post #10

Częsty Gość Rodziny
**
Nr użytkownika: 6275

powrot do reala moze być trudny w pewnych momentach, czasami jest kompletnie nieśwaidomy,a czasami i zmuszamy się do "wybudzenia"czesto to jest podsycone strachem.
i to własnie ten strach moze hamowac powrót tak samo jak poządanie checi wejscia w oobe, moze powodowac ze skupiamy sie za bardzo na pożądaniu tego stanu niz na samym procesie wejscia w niego:)
trzeba mieć odpowiednie miejsce i czas, to przede wszystkim,maxymalna koncentracja i zero stresu, bo jezeli bedzie inaczej to sie spierdzieli wszystko.
moja wskazówka:wykorzystajcie momenty kiedy jestescie bardzo "wyprowadzeni z róznowagi", ale tak strasznie zdenerwowani ze az zastygacie w bezruchu i zaczynacie myślec o czyms i powoli oddalacie sie od rzeczywistosci , uspokajając swe wnetrze,najlepiej zapatrzeć sie na przedmiot który logiczny dla was w realu w stanie oobe bedzie sie wydawał obcy, dziwny , az do momentu kiedy nie bedziecie wiedziec do czego on sluży hehe, najlepsze to było to jak "spacerowałam" po kuchni zastanawiając sie co to sa meble i do czego to w ogole słuzą po co one itp...
aha i jeszcze jedno nigdy nie zobaczyłam swojej twarzy...zawsze czułam poteżny lęk gdy chciałam na nia spojrzeć heh tak jakbym miała zobaczyc jakiegos demona czy co...nawet nie zobaczyłam jej jak chciałam luknąc w lustro( bo kiedys byłam sobie włazience:P leżac w pokoju)tylko automatycznie sie wybudziłam (może własnie przez ten strach) , daltego najłatwiej wchodziłam w ten stan kiedy miałam albo wlosy na twarzy albo w ogole lezałam i patrzyłam sie na nogi,raz tez zdazyło mi sie to w samochodzie jak jechałam na szczescie jako pasazer , po prostu rozbujałam sie i patrzyłam na ciało tak jakby nie nalezało do mnie iiiii nagle czułam lekkośc i to ze potrafie sie unosci, jakbym miała zaraz odfrunąc;D hihihihihi
a swoją droga uważajcie na lustra...
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic