|
|
![]() ![]() |
15.11.2008 - 18:11
|
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy |
Witam Wszytskich!
Chciałbym poeksperymentować troche z H-S. Jednak nigdzie w necie nie moge znaleść pojedyńczych utowrów czy to w wav czy mp3. Czy ktos z was ma jakiej linki do tych utworów . Nie chodzi mi o jakies giga poczki po 2 GB, bo mój net i tak tyle nie ściagnie. Chodzi mi o jakies pojedyczne- do kilku utworow min. głeboki trans i cos takiego jak FOCUS do 27. Nie wiem zbyt wiele na ten tamet ale tu przeczytałem na temat HS i FOCUSA. HEMI-SYNC Slowo Hemi-Sync jest angielskim zlepkiem slów Hemispheric Synchronization, co mozna przetlumaczyc jako "Synchronizacje pólkul mózgowych". Jak na mój gust powoduje swiadome snienie (sen przy utrzymanej swiadomosci), ale inni doszukuja sie w tym (jak i w wielu innych rzeczach) czegos wiecej. Ja jednak uwazam to wiecej za bzdure która czlowiek se swiat ubarwia i nie bede przedstawial tu tych innych pogladów, gdyz na suwaja od razu subiektywne podejscie. Technologia ta powstala w instytucie zalozonym przez Robert'a A. Monroe w celu badania i eksploracji snu. Powoduje ona odciecie sie naszej swiadomosci od zmyslów, przy niesamowicie duzej synchronizacji pólkuli prawej z lewa (czego korzysci zostaly opisane w dziale THEORIA). Sklada sie z sklada sie z kilkunastu stanów swiadomosci, skupienie które odpowiednio nazywaja sie FOCUS 10, FOCUS 12, 15 .... Poczawszy od FOKUS 10 który powoduje uspienie tylko ciala przy zachowaniu zmyslów , kazdy nastepny powoduje coraz wieksza utrate kontaktu z otoczeniem. I tak np. przy FOCUS 21 nie mamy juz kontroli nad naszym cialem i percepcja czasoprzestrzenna zostaje zachwiana, zyjemy wtedy w swiecie wykreowanym przez siebie we wspól pracy z nasza swiadomoscia. Natomiast gdy znajdujemy sie w stanie FOCUS 27 nie istnieje dla nas pojecie czasoprzestrzeni, moze nam sie wydawac, ze spedzilismy w tym stanie kilka godzin a tak naprawde beda to 2 minuty. Patrzac na z perspektywy zycia realnego FOKUS 27 jest totalna pustka (przynajmniej dla czlowieka nieprzyzwyczajonego, zyjacego tylko forma . Moim skromnym zdaniem jest to stan w którym idee nie przyjmuja formy, mozemy je wtedy postrzegac obiektywnie (pomijaja fakt, ze idea moze byc uczuciem w swojej czystej postaci). Jezeli chcesz znalezc sie np. w stanie FOCUS 21 musisz niestety jak to zwykle bywa troche pocwiczyc. Problem polega na tym, ze swiadomosc nie jest do stanów wyzszych niz FOCUS 10 przyzwyczajona. Wiec wchodzac np. w stan FOCUS 25 mozesz sobie to przypadkiem uswiadomic (nie mówiac o tym ze przestraszyc, a jest to podstawowa przeszkoda) i podekscytowac sie troche co spowoduje natychmiastowy powrót. Dlatego tez trzeba wybrac opcje "malymi kroczkami": zaczynasz od FOCUS 10 i po kolei przyzwyczajasz sie do kolejnych FOCUS'ów. Wlasciwie to musisz przebolec FOCUS 10 bo potem juz jest fajnie. To by bylo na tyle. W przyszlosci poswiece temu osobny dzial ale jeszcze musze troche sie tym pobawic, gdyz tez dopiero raczkuje w tej dziedzinie Wiec byłbym b.wdzieczny za wysłanie linku na PW lub gg : 702896 i opisywania swoich -przezyc z HS. Za wszelka pomoc mozliwie się odpłace. Pozdrawiam! |
|
|
|
15.11.2008 - 21:15
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
jesli chodzi o hemisync z monroe to mam wszystko-moje gg 12096338 -napisz konkretnie o jaki utwor-program Ci chodzi to przez gg pewnie damy rade przeslac,pozdrawiam
|
|
|
|
16.11.2008 - 12:48
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=autohipnoza tu coś znajdziesz ;)
|
|
|
|
16.11.2008 - 16:18
|
|
|
czasem wrzuce cos na poczte z ktorej kazdy moze sobie sciagnac www.tlen.pl login-muzahemisync haslo-monroe -teraz jest tam plyta serce szamana i utwor z prowadzeniem slownym synchronizing / opis plyty : SHAMANS HEART with Hemi-Sync® – SERCE SZAMANA z Hemi-Sync® - dla medytacji, masażu, relaksu. Szamanizm jest starożytnym systemem duchowym, który pomaga pozostawać "w centrum serca" wobec niepomyślności — próby dojrzałości duchowej, co Don Juan referował jako podróżowanie "ścieżką serca". Ten okres przemian szamana stylizowany przez Byron’a Metcalf’a i Steve Roach, są połączone z Hemi Sync® dla przenoszenia Cię w niekończący się wymiar przestrzeni serca. Dla optimum wyników, słuchaj tej doświadczalnej kompozycji w jednej sesji — najlepiej w zaciemnianym, medytacyjnym otoczeniu
|
|
|
|
17.11.2008 - 07:10
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Z tą pocztą dobry pomysł, ale brakuje 4 pliku z serii serce szamana ;]
|
|
|
|
| Astralny błazen |
17.11.2008 - 08:31
|
|
Guests |
moim zdaniem poczta jest dużo lepsza niż Rapidshare ;)
są programy dzięki którym można ściągnąć z poczty różne filmy,gry itp. sam dzięki temu ściągnąłem w ciągu 2 dni 4 GB :) a z Rapidshare ze względu na limity musiałbym chyba ściągać z tydzień :) a prędkość ściągania?chyba maksymalna,albo przynajmniej prawie ;) mógłby ktoś na poczcie poumieszczać różne rzeczy związane z oobe,ld i ezoteryką ;) do ściągania i wysyłania na pocztę polecam program Mail Resender :) |
|
|
|
17.11.2008 - 18:26
|
|
|
brakujaca 4 sciezka serca szamana dodana:) , fajnie ze ktos dodal takze 1 sciezke otwarcia wrot
|
|
|
|
18.11.2008 - 09:02
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
No nareszcie ktoś wrzucił The Geteaway Experience - szukałem tego od dłuższego czasu bezskutecznie w necie :>
|
|
|
|
18.11.2008 - 16:51
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
18.11.2008 - 17:11
|
|
|
Znalazłem tylko jedną stronkę z kompresją bezstratną, ale wcześniej mi nie działała - dzisiaj nareszcie mogę zacząć ściągać :> (przy użyciu ares'a nic nie znajdowałem).
|
|
|
|
18.11.2008 - 17:25
|
|
|
Mialem kiedys cala serie hemi sync dobre dla osob ktore dobrze znaja jezyk ang :) inne podobne mozna znalezc na bear share jak np third eye meditation lub poprostu uzywac BWGena xD
|
|
|
|
20.11.2008 - 17:17
|
|
|
wysylajac pliki o duzej pojemnosci na tlen, czesto zrywane jest polaczenie,wiec wszystko bede wrzucal na www.chomikuj.pl moj chomik to/ wojownikswiatla / wlasnie przeslalem Monroe Products - Going Home Series-Support skladajacy sie z 8 plyt a jak pisze mi tu nowo poznany kolega nie mogl tego nigdzie znalezc...
te mp3 mozna kupic tu : ''Amerykański internetowy serwis muzyczny Napster uruchomił usługę pobierania, w której użytkownicy mogą wybierać spośród 6 milionów wolnych od zabezpieczeń plików MP3. Piosenki o współczynniku bitrate 256 kbps kosztują 0,99 dolara za sztukę, a cały album można kupić za 9,95 dolara. Informuje o tym opublikowany dziś komunikat. Zależnie od wytycznych właściciela praw autorskich niektóre utwory nie są dostępne pojedynczo, ale jako część całego albumu'' z nadzieja ze dzieki temu ktos osiagnie upragnione oobe a z pewnoscia ze dzieki temu poczyni milowy krok na drodze wewnetrznego rozwoju ,pozdrawiam moje gg12096338 |
|
|
|
20.11.2008 - 18:31
|
|
|
A propo chomika:
http://chomikuj.pl/MetaPsyche/Nagrania/Hem...ave-I-Discovery Tutaj znajdziecie The Getaway Experience w bezstratnym formacie FLAC. Waży trochę więcej niż MP3, ale nie różni się jakościowo od oryginału. Narazie jest pierwsza część jedynie, ale cały czas wrzucam resztę... Niestety chomikuj.pl ma tę wadę, że jeśli chcesz ściągnąć więcej niż 50 MB jednorazowo, musisz wykupić transfer np. przy użyciu sms'a. I tak np. 1GB kosztuje 2 zeta + VAT, a 5GB 5zł + VAT. Całe The Getaway Experience we FLACu waży niecałe 6 GB, więc koszty są naprawdę niewielkie w porównaniu do setek ojro jakie trzeba wydać na oryginał, ale jednak jakieś są... UPDATE Oczywiście pliki możecie legalnie ściągnąć, jedynie jeśli posiadacie w chacie oryginalne płyty - tak więc pliki służą za opię zapasową ;] . |
|
|
|
20.11.2008 - 20:12
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Możecie też użyć torrenta i ściągnąć za darmo całość zarówno w mp3 jak i we flacu, w wersji 18 cd lub 21 cd. Jak wolicie. Torrentów pełno w zylionie wersji. Trzeba tylko trochę się wysilić i w googla wpisać szukaną frazę :)
|
|
|
|
27.02.2013 - 17:51
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam.
Przyłącze swoje oddzielne pytanie do tematu. Czy zna ktoś jakieś dobre dźwięki hemi sync ? Te od Monroe często mnie usypiają jak wchodzi focus 21. Czy jest jakaś specjalna może metoda ich słuchania np.odpowiednia pora dnia, czy ktoś wogóle ich używa ? |
|
|
|
20.09.2013 - 00:08
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam, mam takie pytanie. Od jakiegoś czasu każdego wieczora ćwiczę z hemi-sync.
Chodzi o ćwiczenie z uwalnianiem "strachu" i emocji (discovery #4 Release and Recharge). Nie rozumiem jak mam je wykonać. Po pierwsze, kiedy mam wyciągnąć z tego "ograniczenia" "strach", to jak mam to sobie wyobrazić, jeśli owo ograniczenie ma postać symbolu? Co mam pyknąć w tym bąbelku? Później ładunek emocjonalny związany z ograniczeniem - też nie mam pojęcia jak to wizualizować, też za pomocą jakichś symboli? No i na koniec - powinniśmy otrzymać czystą energię wspomnienia, zanim ograniczenie zostało nałożone, tylko co jeśli nie ma takiego wspomnienia? Jeśli coś jest spieprzone odkąd tylko pamiętasz i to wszystkie wspomnienia z tym związane ciążą na Tobie jeszcze bardziej nawet niż samo ograniczenie? Miałem takie sobie dzieciństwo i życie. Chwile kiedy czułem się naprawdę dobrze mogę policzyć na palcach jednej ręki. Chciałbym coś na to poradzić, na swoje lęki i ograniczenia, ale są strasznie mocno we mnie zakorzenione. Myślałem, że hemi-sync może między innymi w tym mi pomóc, ale to raczej dla ludzi z "problemami" niż kogoś kto faktycznie przeżył w życiu trochę cierpienia i odbiło się to na jego psychice, zwłaszcza delikatnej psychice dziecka... |
|
|
|
21.09.2013 - 18:18
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
(...) No i na koniec - powinniśmy otrzymać czystą energię wspomnienia, zanim ograniczenie zostało nałożone, tylko co jeśli nie ma takiego wspomnienia? Jeśli coś jest spieprzone odkąd tylko pamiętasz i to wszystkie wspomnienia z tym związane ciążą na Tobie jeszcze bardziej nawet niż samo ograniczenie? Doprawdy? Nigdy się nie śmiałeś? Nigdy się nie cieszyłeś? Nigdy nie byłeś zadowolony? Nawet kiedy po długim czekaniu na wolny kibel się wysikałeś? Miałem takie sobie dzieciństwo i życie. Chwile kiedy czułem się naprawdę dobrze mogę policzyć na palcach jednej ręki. Chciałbym coś na to poradzić, na swoje lęki i ograniczenia, ale są strasznie mocno we mnie zakorzenione. Myślałem, że hemi-sync może między innymi w tym mi pomóc, ale to raczej dla ludzi z "problemami" niż kogoś kto faktycznie przeżył w życiu trochę cierpienia i odbiło się to na jego psychice, zwłaszcza delikatnej psychice dziecka... Takie sobie? Jakie jest nie takie sobie? Wymyśliłeś te nie takie sobie jak i takie sobie. Nie ma niczego innego, niż to , co jest teraz. Gratulacje! Własnie nastąpił przełomowy moment w Twoim życiu i teraz i teraz i teraz... Zobacz The Work, Byron Katie... I teraz... |
|
|
|
22.09.2013 - 23:21
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Doprawdy? Nigdy się nie śmiałeś? Nigdy się nie cieszyłeś? Nigdy nie byłeś zadowolony? Nawet kiedy po długim czekaniu na wolny kibel się wysikałeś? Jasne, że tak, ale przecież nie o to chodzi. Moje pytanie było skonkretyzowane na pracę z H-S i odnosiło się do konkretnego ćwiczenia. Jeżeli dowiesz się o co dokładnie chodzi w ćwiczeniu pewnie zrozumiesz istotę i fakt, że Twoja odpowiedź jest całkowicie poza tematem. Takie sobie? Jakie jest nie takie sobie? Wymyśliłeś te nie takie sobie jak i takie sobie. Nie ma niczego innego, niż to , co jest teraz. Gratulacje! Własnie nastąpił przełomowy moment w Twoim życiu i teraz i teraz i teraz... Zobacz The Work, Byron Katie... I teraz... Masz i rację i jednocześnie się mylisz. Wiem do czego pijesz, aczkolwiek nie jestem nieświadomą, zagubioną duszą. Moje problemy psychiczne, ograniczenia, lęki, na tyle się pogłębiły przez cały ten czas, że tym co wiem nie wyleczę się z tego co czuję. Ostatnie nadzieje pokładam w psychiatrze i terapii grupowej no i oczywiście staram się doskonalić, poprawiać swoją sytuację życiową, utrzymywać w miarę możliwości dobrą kondycję psychiczną. Jest to co jest teraz, ale nie wiem czy wiesz jak to jest kiedy Twój mózg myśli za Ciebie - podsuwa Ci wszystko o czym nie chcesz myśleć. Wspomnienia, emocje, myśli, a nawet interpretację otaczającej nas rzeczywistości. Przedstawia Ci swoją wersję. To nie jesteś Ty, ale to jest w Twojej głowie i nie masz nad tym żadnej kontroli, jedyne co pomaga to odwrócenie uwagi - odmóżdżenie. Zero szans na skupienie, na działanie, wtedy jest tylko gorzej. Nie sądzę byś wiedział jak to jest mieć między innymi schizofrenię. To tylko głupia nazwa głupiej choroby, a może nawet nie, ale wiem, że coś jest nie tak z moim mózgiem. Tak na marginesie, jeśli masz zamiar komuś pomóc, to takie krytyczne, uniwersalne podejście jest kiepskie. Czemu? Bo ma negatywny ładunek energii, czy jakkolwiek to nazwać. Próba zrozumienia, to jest coś co każdy z nas respektuje, co wzbudza zaufanie i empatię, co poprawia na moment subiektywną rzeczywistość i co często pomaga. |
|
|
|
23.09.2013 - 00:30
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
A Ty wierzysz, że jesteś kimś w mózgu, kto potrafi się oddzielić od swojej chorej psychiki? Twoje próby robienia coś z tym, szukania techniki są właśnie tym co sponsoruje ten cały dramat. Jeżeli widzisz chore myśli, chory umysł to znaczy że już masz lekarstwo bo choroba została zlokalizowana i jest usuwana. Samo wiedzenie zamętu i szaleństwa jest właśnie tym co je leczy.
A ty nie chcesz się wyleczyć bo jak możesz się wyleczyć unikając swojej chorej psychiki hahahaha xD Jak przestaniesz szukać ucieczki przed tym i zrozumiesz że to jest coś od czego nie możesz nawet fizycznie się oddzielić, jak przestaniesz myśleć że jesteś pokrzywdzony przeszłością to nic nie stoi Ci na przeszkodzie ;) Dasz sobie radę na 100% jeśli uświadomisz sobie co teraz właśnie robisz ;) Po prostu przestań uciekać Tak to co masz w głowie jest ohydne, ale pamiętaj - nie jesteś najbardziej cierpiącą osobą na planecie ;p Nie pozbędziesz się zamieszania, jeżeli nie chcesz na nie patrzeć :) sam siebie nakręcasz, chyba się przywiązałeś do tego co? Ogłupianie się to też droga ucieczki, ograniczanie funkcjonowania mózgu, tym samym jedynej rzeczy która może uleczyć samą siebie ;p Depresja, nerwica, strach, paranoiczne myśli, problemy z spaniem i inne - to tylko taka jazda, nieprzyjemna bardzo, ale to dalej tylko jazda Twoje ograniczenia miną jak przestaniesz w je wierzyć ale pewnie Ty chcesz to ciągnąć dalej bo dużo w to zainwestowałeś i rozbudowałeś, żeby od tak przestać w to wierzyć sorry za szczerość, ale myślę że tutaj wazelina nie pomoże, tylko brutalna prawda Nie szukaj sposobu na ucieczkę, bo to tylko karmi twoje historie i zrobi dodatkowy muzgoszlam |
|
|
|
23.09.2013 - 08:17
|
|
|
H-S wpadło Ci w ręcę jako odpowiedni na ten czas sposób na Twoje problemy. Podałem Ci bardziej skuteczny. Byłem w takim stanie emocjonalnym, więc pisałem tak i nie inaczej. Fajnie, że chcesz mi pomóc. Jednak nie pomożesz innym, nie pomagając najpierw sobie. Uraziłem Cię? A wiesz czemu, po co?
|
|
|
|
23.09.2013 - 09:20
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
POzwolę się wtrącić, bo Milo potrzebuje pomocy i empatii a nie twardych tekstów jakie serwujecie, które mają odwrotny skutek niż intencja ;)
Jeśli miałeś trudne dzieciństwo, traumy itd co rozwaliło Ci umysł, to polecam tylko i wyłącznie psychoterapię. A psychiatra zaleci lekarstwa, a lekarstwa to wiesz, załatają dziury, a nie rozwiążą przyczyny... Lęk i ograniczenia z wczesnego dzieciństwa są najgorsze do przepracowania bo trafiają człowieka nagłębiej i go rozwalają od środka (sama to przeżyłam), podsuwając Ci obrazy, których nie chcesz oglądac, myśli, których nienawidzisz - odzywa się psychiczny mechanizm projekcji cienia, moj drogi :( Hemi Sync nie pomoże. Odmóżdżęnie i odwrócenie uwagi również nie pomoże - im większy unik, tym silniejszy powrót obsesyjnych obrazów i myśli - mówię z własnego doświadczenia. Tu trzeba dotrzeć do tej warstwy podświadomości która się zakotwiczyła w dziecięcym bólu, cierpieniu, strachu i projektuje te demony - ten strach i lęk na pozostałe, zewnętrzne warstwy, i oczywiście na Twoje życie i to jak się czujesz. Inne praktyki może i zniwelują skutek (załatają dziurę tymczasowo) ale nie rozwiążą przyczyny bólu i lęku, który siedzi cały czas gdzieś tam zasupłany w podświadomości (w przeszłości) i może się odezwać w innych stresujących momentach życia . Jeśli chcesz się z tym uporać raz na zawsze, polecam psychoterapię pod okiem doświadczonego psychoterapeuty - mi pomogło, ale trwało to 2 lata. Od razu mówię, że żadne medytacje, kasety , afirmacje, żadne mądrości duchowe, buddyjskie, chrześicjańskie, zen, niu-ejdżowe, coachingi, ani ezo praktyki nie pomogły na dłuższą chwilę (np już myslalam, ze jest ok ale po roku znowu wszystko sę odzywało ze zdwojoną siłą ), tutaj skuteczna okazała się po prostu twarda terapia i uzdrawianie podświadomości na poziomie dziecka (co jest piekielnym procesem ale niezbędnym, żeby uwolnić się od dziecięcej traumy). I zasugerowałabym chyba nie grupowa terapię jednak, tylko indywidualną, opartą na psychoanalizie, jak również - jeśli masz możliwość - rewelacyjna jest też psychoterapia procesu oraz dezintegracja pozytywna (najogólniej jest to zwrócenie się również o pomoc do tej części umysłu nadrzędnej - czyli nadświadomości - może to być coś w co wierzysz - Bóg, miłość, Wyższe Ja, obojętne, ważne,że działa - metoda stworzona przez psychiatrę K. Dąbrowskiego). Trzymaj się i działaj! koniecznie działaj, nie ma na co czekać. |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |