oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Kilka Pytań Do Zaawansowanych Podróżników
ldreamer
post 29.10.2008 - 15:58
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

- jak wyjść do Astrala podczas paraliżu sennego/wibracji?
- czy poruszenie się ciałem fizycznem w paraliżu sennym/wibracjach nie wybudzi mnie?
- jak wydłużyć czas pobytu w LD??

wiem że dla wielu z was mogą się zdawać te pytania banalne, jednak są kluczowe ;]
ostatnio zresztą jak możecie przeczytać na moim blogu, instynktywnie usiłowałem przenieść swoją świadomość z ciała ;] czy zaskutkowało? nie wiem, bo nie otworzyłem swoich "oczu astralnych"
wiele wibracji i paraliżów sennnych zmarnowałem i zmarnuje jeszcze wiele jak ktoś nie odpowie na pierwsze i drugie pytanie ;)

czekam na odp.
pozdrawiam ;)
Go to the top of the page

+Quote Post
michu19931
post 29.10.2008 - 16:50
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

1.Jak już czujesz, że masz paraliż to musisz napierać :) np chcesz za wszelką cenę podnieść rękę, ale samą siłą woli, wyobrażasz sobie i starasz się poczuć że podnosisz rękę która tak na prawdę leży spokojnie.
2. Wydaje mi się, że paraliż to paraliż :)Nie możesz się ruszyć i już. Słyszałem, o sposobie na zdjęcie paraliżu. Musisz się skupić na jednej części ciała (np palec) i za wszelką cenę nim ruszyć to powinno Ci się udać wybudzić. Ale nie wiem, bo raczej nie chciałem się pozbyć tego stanu, wręcz na odwrót.

+Quote Post
Silverka
post 29.10.2008 - 17:07
Post #3

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

jak wyjść do Astrala podczas paraliżu sennego/wibracji?

Nie trzeba nic napierać, jesli to bardzo silny paraliż to wyrzuci Cie samo, ostatnio miewam paraliże o wiele latwiej wyjść z paralizu niz wibracji. Bedziesz pol prostu cuzł, że mozesz się unieść do góry.

- czy poruszenie się ciałem fizycznem w paraliżu sennym/wibracjach nie wybudzi mnie?

to zalezy jak silny masz paraliż, jesli paraliz jest taki ze wgniata CIe w lozko, to nie ma sił byś sie poruszył, chyba ze brdzo mocno napierasz cialem.

- jak wydłużyć czas pobytu w LD??

na kazdego co inne dziala. Jednak wiem ze inni korzystaja z pocierania podlogi, pocieranie dloni, skupianie się na roznych pzredmiotach wokoł siebie, albo inni wołają ostrość, jeszcze inni kreca sie wokol wlasnej osi i robi fikolki ;) mase roznych metod musisz poczytac o tym w necie i wybrac swoja.

+Quote Post
Zuben
post 29.10.2008 - 17:50
Post #4

Guests

CYTAT(michu19931 @ 29.10.2008 - 18:50) *
2. Wydaje mi się, że paraliż to paraliż :)Nie możesz się ruszyć i już. Słyszałem, o sposobie na zdjęcie paraliżu. Musisz się skupić na jednej części ciała (np palec) i za wszelką cenę nim ruszyć to powinno Ci się udać wybudzić. Ale nie wiem, bo raczej nie chciałem się pozbyć tego stanu, wręcz na odwrót.

Ja prawie co 2-3 dzień wybudzam się z paraliżu i nie skupiam się na jednym palcu ale staram się ruszać całym ciałem i faktycznie działa :]]]]] Strach ;D

+Quote Post
ldreamer
post 29.10.2008 - 18:41
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

dziękuję bardzo za odpowiedzi, to wiele wyjaśnia.
Jeśli chodzi o wibracje to sprawa wygląda identycznie? wstajesz i chodzisz? :P

+Quote Post
tom
post 29.10.2008 - 19:06
Post #6

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: Moderator

Notatnik

nasilasz, czujesz ze już, wstajesz i chodzisz/latasz :)
Pax

+Quote Post
Zuben
post 30.10.2008 - 07:54
Post #7

Guests

Co? jak ja nasilam wibracje to sie one normalnie kończą o.O Może to doswiatzenie jest dlamnie zbyt nowe i mocno je przezywam

+Quote Post
Silverka
post 30.10.2008 - 09:40
Post #8

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Zuben zalezy w jaki sposob je nasilasz, ja to robie np tak, ze jak mam juz wibracje, to wczuwam sie w nie tak jakbym sie stawala nimi i wyobrazam sobie ze sie one wzmacniaja bardzo mocno, tak jakby prad jakis elektryczny mnei razil, przynajjmniej tak robilam docn zasu gdy same wibracje mi nie przychodzily;) wiec to kwestia wprawy ;)

+Quote Post
ldreamer
post 30.10.2008 - 17:49
Post #9

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ja nasilam wibracje głębszym oddechem :P :)

+Quote Post
Zuben
post 30.10.2008 - 19:54
Post #10

Guests

Ja tam wyobrażam se jak się zwiększaja i naprawde miałem MOCNEGO kopa ale zara sie skończyło....A co by było gdybym zmniejszył wibracje do minimum i został z samym paraliżem?? Zawsze gdy mam faze łapie mnie dezorientacja (nie dosłowna tlyko że niewiem co mam myśleć) nie wiem jak moge to wykorzystać.

+Quote Post
ldreamer
post 30.10.2008 - 21:35
Post #11

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ostatnio miałem taką akcje że spałem od 17 do 19. położylem sie o 0:00 spać wypoczęty no i utrzymałem swiadomość.
Miałem hipnagogie i poleceniem myślowym doprowadziłem siebie do wibracji które były raczej jak kołysanie takie słabiutkie :D
wnioski? na razie żadnych. to dopiero pierwsza taka akcja :)

apropos LDów: jak je wydłużacie WY? nie pytam sie jak ludzie wydłużają LDy tylko jak WY wydłużacie LD, rozumiecie, nie? ;D

+Quote Post
MetaPsyche
post 30.10.2008 - 21:48
Post #12

Niepoprawny racjonalista

Notatnik

standardowo: pocieram np. podłoże ręcami lub ewentualnie w rękach.

+Quote Post
6umerang
post 31.10.2008 - 16:19
Post #13

Dziadek do ożehuf

Notatnik

zasadniczo nie wydłużam - prawie wszystkie jakie mam, to podczas drzemki popołudniowej albo nad ranem i zazwyczaj kończą się nagle - pyk i się budzę, bywa, że akurat zgodnie z oczekiwaniem, ale różnie bywa - zamiast więc kombinować po prostu zaraz po obudzeniu się przysypiam spowrotem - często świadomość wraca sama i bezboleśnie do przerwanego miejsca, lub miejsca na które mamy ochotę.

+Quote Post
ldreamer
post 31.10.2008 - 21:22
Post #14

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ja się niestety nie budze po każdym ld, wręcz przeciwnie. Tylko po niektórych ;]
i nie mam sposobu na powrót do ld, zwłaszcza że często FA staje na przeszkodzie ;]

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park