oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> BrainWave Generator - czy on pomaga?, Debata o programie.
blazibboy
post 20.02.2007 - 14:36
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Notatnik

Z pewnością każdy zna program Brain Wave Generator. Jest on najbardziej powszechnym programem tego typu. Jak wiadomo jego możliwości można wykorzystać do osiągnięcia OOBE. Sam, kiedy zaczynałem przygodę z OOBE posługiwałem się tym programem. Dzięki niemu doszedłem do stanu wibracji (nie mogę ich osiągnąć nawet techniką 4 + 1, jedyne co czuję po niej to pisk, ale bez wibracji). Założyłem ten temat abyśmy mogli porozmawiać o tym przydatnym narzędziu: czy on na prawdę pomaga, czy używanie go nie sprawia OOBE czymś nienaturalnym, jakie presety polecacie, itd. Czekam na wasze odpowiedzi i opinie. Wydaje mi się, że BWG to jedyna skuteczna droga do OOBE w moim przypadku :).

Polecam preset Nirvana Boxed I. Możecie go ściągnąć z http://www.bwgen.com/inx_oobe_dat.htm. A wy jakie presety polecacie?
Go to the top of the page

+Quote Post
blazibboy
post 20.02.2007 - 15:27
Post #2

Członek Rodziny

Notatnik

Właśnie przed chwilą spróbowałem Deep Mind coś tam. Żadnych efektów. Tylko przez bardzo krótką chwilę delikatne falowanie. Nirvana Boxed jest najlepsza. Troche boję się jej słuchać... dziwicie się dlaczego? Spróbojcie jej sami :).

+Quote Post
zaku
post 20.02.2007 - 16:35
Post #3

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Powiem wam jako może nie znawca, ale człowiek który dużo czyta w internecie. Nie radze używać tego programu, bo później nie uda się wam wyjść bez tego programu. Polecam naturalne metody. Metoda 4+1 nie działa za pierwszym razem. Powiem szczerze że do stanu wibracji doprowadziłem się w rzekomym LD. Ale nie udało się wyjść. Poćwiczę jeszcze. Pamiętajcie. Cierpliwość przede wszystkim. Skupcie się i myślcie o tym co noc. Częste myślenie może wam pomóc w wyjściu.

Pozdrawiam

+Quote Post
Noble
post 20.02.2007 - 16:39
Post #4

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

a u mnie metoda 4+1 zadzialala za 1 razem :PPPP

+Quote Post
SadaM
post 20.02.2007 - 16:46
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

U mnie jak się później dowiedziałem też, tylko nic nie pamiętałem. Na początku używałem BWGena, ale potem przestałem bo po pierwsze zbyt wielkich rezultatów nie było - widocznie nie jestem podatny na modulowanie umysłu dźwiękami. Po drugie, jak już tu ktoś wspomniał, ciężej będzie potem wyjść bez tego.

+Quote Post
blazibboy
post 20.02.2007 - 16:57
Post #6

Członek Rodziny

Notatnik

Mam jeszcze jedno pytanko. W jaki sposób najlepiej pobudzić umysł po tych 4-6 godzinach snu w metodzie 4 + 1? Lubie siedzieć przed komputerem, siedze aż za dużo więc jak rodzice mnie zobaczą o 4 rano przy kompie to będę miał niezły przypał :). Jakie inne metody polecacie? I po czym poznać, że jestem rozbudzony?

+Quote Post
Ketrab
post 20.02.2007 - 17:38
Post #7

Dusza Towarzystwa

CYTAT(blazibboy @ 20.02.2007 - 16:57) *
Mam jeszcze jedno pytanko. W jaki sposób najlepiej pobudzić umysł po tych 4-6 godzinach snu w metodzie 4 + 1? Lubie siedzieć przed komputerem, siedze aż za dużo więc jak rodzice mnie zobaczą o 4 rano przy kompie to będę miał niezły przypał :). Jakie inne metody polecacie? I po czym poznać, że jestem rozbudzony?

Ja metode 4+1 ,przez 3 miesiące moich prób robiełm chyba 3 razy, i musze przyzac zę ta metoda daje naprawde duzę efekty,za pierwszym razem przez godzine siedziałem na kompie,za drugim grałem na gitarze i tak jak ty nie byłem dobrze rozbudzony(rozbudzony czyli gdy połozysz się spać to nie chce ci się spać(: )a trzecim razem rozbudzłąem się przez 1.5 godziny i pomogło (podciągnełem się z 10 razy na drażku) potem uczyłęm się słowek na niemiecki (teamt podobny był na tym forum poszukaj a znajdziesz)
pozdr

+Quote Post
człwiek
post 20.02.2007 - 18:01
Post #8

Gość Rodziny
*

Notatnik

Oto komentarz z portalu Idg.pl

"Przyszedł czas, że zdobyłem się na odwagę, żeby napisać o swoich przeżyciach związanych z tym programem. Po dwuch tygodniach, gdy opuściłem szpital i uznano, że wizyty u psychoanalityka też już nie będą potrzebne zdecydowałem się napisać... Było to jakiś miesiąc temu, kiedy zaczęła się astronomiczna zima, napadało dużo śniegu, tego dnia byłem zmęczony po pracy, pomyślałem, że gdy wrócę do domu, skorzystam z BWG, gdyż bardzo mnie odpręża, korzystałem z tego programu już wcześniej, sporadycznie, od czasu do czasu dla relaksu i w nadziei, że może uda się w końcu wejść w ten stan "alfa". Tego felernego wieczora (dokładnie nie pamiętam daty) dudnienia zaczęły na mnie dziwnie działać, nigdy czegoś takiego nie czułem, kiedy tylko założyłem słuchawki i zacząłem słuchać swojego ulubionego "kawałka" z BWG czułem lęk, przerażenie, potem natychmiast radość i spokój, to było niesmowite uczucie, słuchałem dalej, czułem się jakbym śnił, kiedy otworzyłem oczy... ***!! Tego się nieda opisać!! Naprzeciwko mojej leżanki po prawej stronie w odległości jakiś 1.5 metra stała postać, jak się później okazało, nie stała, ale była zawieszona w powietrzu 20cm nad podłogą, drzwi do domu były zamknięte, żona i dzieci już spali, ta postać była tak wyraźna, jakby to stała jakaś osoba... jak żywa! Nie widziałem twarzy, ta postać miała czarny płaszcz z jakiegoś dziwnego materiału (nie wiem co to było), strasznie zniszczony, sparaliżował mnie strach, nie mogłem wydusić żadnego słowa, nie mówiąc o krzyku, ta postać się do mnie zbliżała powoli, zacząłem czuć obrzydliwy smród i zimno jak w chłodni jak była coraz bliżej. Obudziłem się w szpitalu, od lekarzy dowiedziałem się, że spałem 4dni pod rząd, żona zadzwoniła na pogotowie, jak zobaczyła, że mam sine wargi i nie oddycham, podobno ekipa lekarzy długo mnie reanimowała, ale w końcu serce ruszyło, choć mięsień był już zmęczony prądem. Kiedy zobaczyłem się w lustrze zauważyłem, że część moich włosów stała się siwa, straciłem też 5kg wagi. Wiele też rozmawiałem z zaprzyjaźnionym księdzem na ten temat, który mówił, że udało mi się dokonać eksterioryzacji, czyli opuszczenia ciała, mówił, że moja dusza zabłądziła i przebywała zbyt długo poza ciałem, kiedy odnalazła drogę powrotną, było już zapuźno, gdyż ciało "umarło" (serce przestało bić i mózg nie był dotleniony), postać, którą widziałem jak żywą, to była śmierć... " - Janusz28

"Program jest niebywale skuteczny i niebiezpieczny, nalezy stosowac go z rozwaga oraz z teoretycznym przygotowaniem, jako psycholog mam 11 pacjetow z rozpoznaniem psychozy po zastosowaniu tego programu. Uzycie programu powinno byc poprzedzone przeczytaniem odpowiedniej literatury oraz rozpoczeciem cwiczen w okresie wolnym od stresy i obciazen psychicznych. W internecie jest bardzo duzo stron poswieconych kontroli umyslu. Jednakże 90 procent z tych stron bazuje na ideologi "new age" i bazuje na efektach kontrolowanych snow oraz stanow umyslu dla pozyskania nowych czlonkow. Najlepszym rozwiazaniem jest porada znanego profesora lub przynajmien doktora psychologiii, neuropsychlogii lub zblizonych dziedzin naukowych zaznajomionych z badaniami w tej dziedinie. Podatnosc na dzialanie tego programu zalezy od umiejetnosci skupienia oraz naturalenj podatnosci na bidzce dzwiekowe. Program stosowany z rozwaga oraz odpowiednim nastawieniem moze dac tylko dobre rezultaty. Osoby majace jakiekolwiek problemy psychiczne lub narazone na nie tylko nie powinny ale nie moga uzywac programu. Najpirew czytajcie potem uzywajcie. " - eretmen

Co o tym sądzicie?

+Quote Post
kathan
post 20.02.2007 - 18:14
Post #9

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(zaku @ 20.02.2007 - 16:35) *
Nie radze używać tego programu, bo później nie uda się wam wyjść bez tego programu.

Musze niestety stwierdzic ze to bzdura. Ogolne zjawisko polega na tym by nauczyc / dowiedziec sie, ze taki stan istnieje (jaki to stan jest), watpliwe jest, ze uzaleznisz sie od sposobu wychodzenia (no chyba ze uzywasz jakichs srodkow). To tak jakbys wszedl do domu przez okno i nie mogl pozniej wejsc przez drzwi. :P Nie warto poswiecac czasu BWGenowi bo nie dziala, tez kiedys tego probowalem, ale wiecej czynila wyobraznia niz dzwieki generowane przez ten program, zatem nie spodziewajcie sie zbyt wiele (ewentualnie procz bolu glowy). Natomiast warto sprobowac z hemi-sync, dzwieki dzwiekami ale realnie lektor przeprowadza przez kolejne stany co ulatwia osiagniecie wibracji (pozniej bez dzwiekow tez) ;)

CYTAT
Co o tym sądzicie?

Mozliwe ze tak bylo, aczkolwiek na mnie ten program nie dziala w szczegolnosci, gdy porownam go z hemi-sync, po ktorym efekty sa naprawde kolosalne.

pozdrawiam

------------Edit------------
Cala ta historia brzmi nieprawdopodobnie i nie chce jej zaprzeczac, ale ostatnio bardzo duzo pojawilo sie "tekstow" czesto zupelnie wyssanych z palca, ktore wprowadzaja zamieszanie i strasza ludzi. Nasz swiat oparty jest w duzej czesci na strachu i to go zywi. Takie historie dodatkowo sa o tyle niebezpieczne, ze wlaczamy do naszego obrazu rzeczywistosci pewne elementy, ktorych trudno sie pozniej pozbyc. A w tym przypadku strach to najwiekszy wrog.

pozdrawiam

Ten post edytował kathan 20.02.2007 - 20:51

+Quote Post
Kronopio
post 20.02.2007 - 21:16
Post #10

zdrogi.blogspot.com
Ikona Grupy

Notatnik

CYTAT(kathan @ 20.02.2007 - 18:14) *
Takie historie dodatkowo sa o tyle niebezpieczne, ze wlaczamy do naszego obrazu rzeczywistosci pewne elementy, ktorych trudno sie pozniej pozbyc.

Święte słowa Kathan
Im więcej takich historii pojawi się na forum tym częściej będą się one pojawiać.
Wychowując sie na Archiwum X często miałem jazdy typu: ktoś mnie obserwuje, kosmici porywają, duchy nawiedzają... słyszałem głosy - podejrzewałem schizofrenię. Całe lata zajęło mi żeby się do tego zdystansować...

Oczywiście znakomita część tych spraw to urojenia jednak zdażały się wyjątki które postaram się opisać jak tylko znajdę odrobinę czasu. Co ciekawe wiąże sie to z obe i o ile mi wiadomo temat ten nie był jeszcze nigdzie poruszany..

+Quote Post
człwiek
post 20.02.2007 - 22:17
Post #11

Gość Rodziny
*

Notatnik

CYTAT(Kronopio @ 20.02.2007 - 21:16) *
Im więcej takich historii pojawi się na forum tym częściej będą się one pojawiać.

Skoro tak może usuńmy to z forum?

+Quote Post
blazibboy
post 20.02.2007 - 22:32
Post #12

Członek Rodziny

Notatnik

Człwiek musiałeś to pisać? :/ Heh... Ja sram w gacie kiedy myśle o hipnagogach a ty mi tu takim czymś zapodajesz. Dla mnie STRACH jest ogromną barierą dla OOBE. Boję się ciemności i mam przez to pewne kłopoty z techniką 4 + 1. (hehe... wiem jak dziecko :), ale co zrobić)

+Quote Post
człwiek
post 20.02.2007 - 22:44
Post #13

Gość Rodziny
*

Notatnik

Nie, ale wiesz, osobiście myślę że można to zrozumieć, i się po prostu nie bać. Może nie jestem expertem od tego, ale postaraj się może pomyśleć o czymś wspaniałym, pięknym, cudownym. Nie myśl może o złym, ani nie myśl żeby nie myśleć o tym ;) Nie zapomnij o wskazówkach z kursu ;) "1. Najważniejszą i największą barierą przed OOBE jest Twoj strach. Pamiętaj że możesz go zwalczyć MIŁOŚCIĄ. Pokochaj swój strach a on zniknie. "

+Quote Post
blazibboy
post 21.02.2007 - 09:04
Post #14

Członek Rodziny

Notatnik

Piękne... :) Hehehe...

+Quote Post
kathan
post 21.02.2007 - 15:11
Post #15

Znajomy Rodziny

Notatnik

CYTAT(człwiek @ 20.02.2007 - 22:44) *
Nie, ale wiesz, osobiście myślę że można to zrozumieć, i się po prostu nie bać.

Tyle, ze problemem sa same wyobrazenia, a gdy nie masz pewnosci jak jest naprawde to wyobraznia moze kreowac tworki. ;) Mozna to zrozumiec tak jak mozna zwatpic we wszystko, ale czy to takie proste?.

pozdrawiam

+Quote Post
blazibboy
post 21.02.2007 - 17:57
Post #16

Członek Rodziny

Notatnik

Właśnie jedyne czego się boję, to to, że wykreuję jakieś straszne hipnagogie :/. Ogólnie bardzo się ich boje. Raz miałem takiego (właśnie nie jestem pewien czy to był hipnagog), że folia która leżała w pokoju zwariowanie szelestała, czułem w pokoju wiatr, wszystko jakby troche się oddaliło. Heh... nie wiem co to było, nawet nie jestem pewien czy dobrze to opisałem. W sumie po technice 4 + 1 miałem paraliż (nie mogłem niczym ruszyć, miałem troszkę problemy z oddychaniem, słyszałem szum, który przypominał bardziej pisk), ale żadnych hipnagogii nie widziałem... Mimo, że od razu przyszły mi one do głowy. Wydaje mi się, że one pojawiają się w takiej postaci, jakiej się zupełnie nie spodziewamy. Heh... wydaje mi się, bo nie jestem pewien czy kiedykolwiek miałem hipnagogie.

+Quote Post
pieczywo
post 21.02.2007 - 20:20
Post #17

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

wyluzuj... uswiadom sobie ze sam kreujesz swoja rzeczywistosc.
ja sie wiele razy wystraszylem czegos w OBE lub w trakcie relaksacji, ale szedlem zawsze do przodu. nie powinenies rzucac sie od razu na glebokie wody... sprobuj wchodzic w to malymi kroczkami. do tego trzeba cierpliwosci i zaufania do siebie.
piski, szumy, brzdeki, glosy, dziwne chichoty to normalka :) ale kiedy juz wyjdziesz wszystko sie uspokaja. to hipnagogie ktore kraza dookola Ciebie.

+Quote Post
blazibboy
post 21.02.2007 - 20:35
Post #18

Członek Rodziny

Notatnik

Dzięki za pomoc. Ja to już zaczynam myśleć w stylu: Nawet jakby coś się działo to umrę na zawał i tyle :). I to mnie uspokaja. Mam ogromną nadzieję, że OOBE pozwoli mi przezwyciężyć nieznośny w moim życiu strach. Kiedy byłem małym dzieckiem ś.p. babcia wbijała mi zawsze, że jak będę niegrzeczny to złapie mnie babajaga i zje. Oglądałem też horrory i bardzo się ich bałem. Oto co zrobiła ze mnie babcia i telewizja :-). Później cały czas miałem LD eki z tą Babajagą, że mnie goniła w domu jak było ciemno i zjadała. Miałem wtedy z 4-8 lat. Przez te cztery lata miewałem takie sny codziennie. Starałem się w nich budzić, ale często nie wychodziło i baba dalej mnie zjadała hehehe... Fajne wspomnienia mam z dzieciństwa jak każdy. Ogólnie kiedyś lubiłem się bać. Teraz tego żałuję. To dziwne... Zawsze miałem LD, ale nie często nie mogłem ich kontrolować. Dlaczego? Sorry za oftop po raz kolejny.

Ten post edytował blazibboy 21.02.2007 - 20:36

+Quote Post
r_m
post 21.02.2007 - 20:39
Post #19

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

jakoś BWG na mnie nie działał ale znalazłem dzięki forum Roberta Bruce'a ciekawą stronę gdzie jest też artykuł o OOBE za pomocą BWG i cała rozpiska jak po kolei ćwiczyć z presetami. Spróbujemy - człowiek który to napisał ma duze doświadczenie w OOBE nawet jakieś podręczniki i ćwiczenia na cd wydał jak osiągnąć projekcję astralną w 90 dni.
http://www.masteringastralprojection.com/b...e_generator.htm

+Quote Post
KoVeR89
post 03.03.2007 - 13:37
Post #20

Przechodzień

Witam. Chciałbym się dowiedzieć, czy Lucid dream także może być niebezpieczny i czy obowiązują w jego przypadku podobne zasady, jak przy OOBE(typu "nie należy się bać i wchodzić pełnym miłości i nastawionym na dobro" itp.)?? Chciałbym spróbpwać osiągnąć narazie chociaż LD przy pomocy BW gena. Jaki preset polecacie??

Jeśli to OT, to przepraszam.

+Quote Post
starr
post 17.06.2007 - 17:12
Post #21

Guests

nie moge zainstalowac bwg.sciagalem go z roznych stron, zawsze po kliknieciu w pierwszym oknie ikony"setup" program mi sie zawiesza.dziwne, kiedys u kumpla sciagnalem i chodzilo bez problemu

+Quote Post

4 Stron V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park