Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Utrzymanie Pozycji, jw
LinnVv
post 13.01.2008 - 22:39
Post #1

Przyjaciel Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2994

Ja zazwyczaj gdy zasnę w pozycji na plecach lub podczas snu przekręce się na plecy wtedy zapamiętuję sny, jednak przed zaśnięciem coś mi przeszkadza w utrzymaniu pozycji na plecach (na boku jeszcze ani razu nie odzyskałem nawet szczątkowej świadomości podczas snu), zaczynam być rozdrażniony i chwilę przed zaśnięciem przekręcam się na bok. Najczęściej zasypiam na plecach gdy jestem mega zmęczony przed zaśnięciem i po prostu padam.
Czy macie jakieś pozycje podczas snu w których łatwiej wam zapamiętywać sny.
Profile CardPM
+Quote Post
DEH.NEO
post 14.01.2008 - 00:25
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 1707

mam identycznie. Po prostu nie potrafię zasypiać w pozycji na plecach. Ktoś może zarzucić, że to znakomicie i mogę wtedy łatwiej mieć OOBE (bo nie zasnę), jednak po kilku minutach pojawia mi się dyskomfort i przewrócenie się na bok niesie duuużą ulgę.
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 14.01.2008 - 00:52
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

MAM DOKŁADNIE TO SAMO DEH.NEO!!
Leże w pozycji na plecach zawsze gdy chcem mieć LD lub OBE. Nie zasnę w tej pozycji za chiny ludowe, chyba że jestem schlany na maxa to wtedy widaomo, że wszędzie i kiedy sie chce :P Na plecach wręcz nienaturalnie długo utrzymuję świadomość i jakakolwiek próba zaśnięcia właśnie w tej pozycji kończy się albo na zdenerwowaniu, że nie mogę zasnąć i przekręceniu na bok albo na LD lub OBE (zależy od chęci - tzn. jeśli nie chcem mieć obe to zazwyczaj mam wtedy LD) ( nie czepiajcie się! :P - drugi nawias lol! - dop. autor).
LinnVv mam radę, zawsze gdy w środku nocy obudzisz się nawet na chwilę to wtedy ułóż się w pozycji na plecach i zaśnij.
Profile CardPM
+Quote Post
Dagon
post 14.01.2008 - 09:48
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2302

Ja tam zasypiam na plecach, bokach, nawet na siedząco :D Nie ma dla mnie różnicy i to jest problem przy oobe, muszę sobie załączać hemi synci
Profile CardPM
+Quote Post
Angello
post 14.01.2008 - 15:19
Post #5

Guests

CYTAT(LinnVv @ 13.01.2008 - 22:39) *
Czy macie jakieś pozycje podczas snu w których łatwiej wam zapamiętywać sny.

Wiele snów zapamiętuje w pozycji medytacyjnej (lotos, pół lotos, po turecku, itp.) lub po prostu takiej, która jest mało wygodna na dłuższą metę. Dzięki temu utrzymywany jest płytki sen, a chwilowe przebudzenia sprawiają, że łatwo zapamiętać sen. Dobrym przykładem na to jest drzemka w samochodzie. W przeciągu 30 min (faza REM pojawia się zazwyczaj po 90 min, więc nie ma tu o niej mowy) zapamiętałem przynajmniej kilka wyrazistych snów.

Nie polecam jednak tej metody jako środka na zapamiętywanie snów.
+Quote Post
OOOOOOO
post 14.01.2008 - 17:31
Post #6

Guests

Pozycja ciała ułatwiająca start i zapamiętywanie snów,

jest często indywidualną sprawą. Z reguły jest to inne ułożenie ciała niż, to w którym wygodnie śpisz. Podczas startu, lub chęci by zapamiętać sny, warto ułożyć ciało ciut niewygodnie i mimo dyskomfortu i lekkiego nieraz rozdrażnienia wytrwać do końca w utrzymywaniu świadomości. Moment w którym masz ochotę wszystko rzucić w diabły i położyć się milutko by zasnąć, jest momentem w którym jesteś o krok od wyjścia. To właśnie dyskomfort, ale zaznaczam lekki, przyczynia się do poprawy pamięci snów i uzyskania OBE/LD.

Ciała niewygoda więcej faz ci doda!

OOOOOOO

http://www.obemaniak.pl
+Quote Post
Draq
post 13.02.2008 - 13:05
Post #7

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 221

Darek, zawsze myślałem ze niewygodna pozycja, czyli na plecach coś da. Zawsze kojazyla mi sie ona z obe. Moje pierwsze spontaniczne obe miałem na boku, kolejne 10 także. Uświadomiłem sobie, ze pozycja musi być przyjemna, tylko wtedy świadomie ciało zaśnie. Metoda z niewygodną pozycją jest dobra, gdy jesteśmy zmęczeni. Jak widać ja mam inaczej. GDy się polozymy wygodnie to ciało nei będzie zwracać na siebie uwagi, także się zrelaksuje i mozemy wyjsc z ciała.
CYTAT
To właśnie dyskomfort, ale zaznaczam lekki, przyczynia się do poprawy pamięci snów i uzyskania OBE/LD.
Ano właśnie, to też prawda. Tylko żę ja musialem czekać ponad 4 godziny. To ejs totalna masakra, ciało jest tak napiete i wymęczone niewygodna pozycja, iz w końcu staje sie śpiące. Potem odczówa sie taką zmiane w świadomośći, jakby było się zupelnie w innym środowisku i można wychodzic :)
Profile CardPM
+Quote Post
Misterius
post 14.02.2008 - 18:42
Post #8

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 3441

Ja znam taka jedną metode zapamiętywania snów niewiem czy działa,bo nie korzystalem z niej,ale się o nia pytałeś więc napisze:
1.Przed zaśnięciem przygotuj kartke i olówek,albo dyktafon,gdzieś w zasięgu ręki.
2.Kładąc się spać ułuś się wygodnie na plecach,a ręke przyjmująca połóż na sercu.
3.Zrelaksuj się i powiedz sobie : DŹIŚ W NOCY ZAPAMIETAM SWÓJ SEN.CHCĘ PAMIĘTAĆ SWOJE SNY" a potem powtzraj je sobie przez kilka minut przed zasnięciem,głośno,szeptem lub w myslach,a nastepnie poczuj ręke na swej piersi i tak zaśnij.
4.Zaraz po przebudzeniu zapisz/nagraj swój sen.Z czasem wejdziesz w prawe
Profile CardPM
+Quote Post
fallenka
post 15.02.2008 - 16:50
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 3128

Ja właśnie nie mogę zasnąć na plecach.A kiedy budzę się po jakimś śnie to włąśnie na plecach leżę.To dziwne ale najłatwiej o loty w pozycji której Ci nie wygodnie.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic