Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Obe-przeszkody, wszelkiego rodzaju mniejsze i większe przeszkody w osiągnięciu obe
plantator
post 14.10.2007 - 14:18
Post #1

Guests

Jak w temacie. Ostatnio można znaleźć dziesiątki postów o problemach - wiele się powtarza, może lepiej zebrać to do kupy? Wszystko co wam przeszkadza, linki do innych postów na forum z pytaniami i odpowiedziami, dziwne i małe przeszkody, każdego rodzaju - od swędzenia pośladków przez komara w pokoju, do astralnej klatki nad łóżkiem.

I na pierwszy rzut trochę linków do istniejących wątków:
wzwód i podniecenie

problem z rozpoznaniem

lęki w obe

kolejny problem z rozpoznaniem obe

znowu: czy to obe?

obawy, lęki w obe

chory przez obe??

jak pokonać strach

problem drgawek

problem okrycia

głosy

ból głowy

problem z relaksem

sposoby na lenistwo

chrapanie

tiki nerwowe

znowu drgawki powiek

szybsze bicie serca

obe a fazy księżyca ;)

strach ma wielkie oczy

cofki

problem z rozszyfrowaniem skrótów

co nas powstrzymuje!

czy możemy być opętani podczas obe

komórki, smsy, i inne figle losu

czy umrę podczas obe?

ból podczas obe

połykanie śliny

znowu o tikach nerwowych

brak rozróżnienia wyjścia od snu

ból oczu

problem energii

ból ciała

po prostu problemy z wyjściem

znowu motyw opętania

znowu drgawki

To nie tylko problemy, ale również pytania, które pod problemy można podciągnąć - oczywiście zawierające mniej lub bardziej konkretne odpowiedzi...
+Quote Post
Artur_flyer
post 14.10.2007 - 14:35
Post #2

Guests

Temat był :)
http://oobe.pl/park/index.php?showtopic=63...=przeszkadzajki

i podobne
http://oobe.pl/park/index.php?showtopic=83...=przeszkadzajki
http://oobe.pl/park/index.php?showtopic=292&hl=problemy
+Quote Post
.::Tomek::.
post 14.10.2007 - 14:44
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1169

Dlatego właśnie przydało by się podzielić forum dla początkujących. Pomogło by trochę, małe porządki by się zaprowadziło. :) I racja, temat już był.

Heh, w ogóle ja to nawet tego nie czytam bo by się okazało, że od razu sto różnych, dziwnych rzeczy wyskakuje [tzw. nakręcanie]. Z problemami najlepiej radzić sobie samemu. Ja tak przynajmniej uważam. Swoje problemy kasuję sam :)
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 14.10.2007 - 14:45
Post #4

Guests

zobacz tylko jak one się mają do faktycznych problemów - dwa tematy aahrena to totalny offtop, który ostatecznie się nijak ma do przeszkadzajek;) nawet nie wiem jak ten ebook, czy można go pobrać jeszcze czy nie. A na forum dla początkujących miliony pytań z czego połowa ma tytuł "mam pytanie" i nie ma się jak domyślić o co chodzi - może przydałoby się oznaczać tematy np. [wibracje]czemu nie dygocę, albo [warunki zewnętrze] problem z sąsiadem;) albo zwyczajnie precyzować temat pytania - to zwłaszcza dla początkujących.

P.S.
nie ma takiego wątku na forum dla początkujących, a początkujący głównie tutaj zaglądają ;)

Ten wątek już nic nie wyjaśnia:

Tutaj są dwa posty i nic nie ma konkretnego;)

Tutaj jest tylko motyw cofki:
http://oobe.pl/park/index.php?showtopic=83...=przeszkadzajki

No a tutaj też nie wszystko jest;)
http://oobe.pl/park/index.php?showtopic=292&hl=problemy

Sama nazwa tematu, to nie wszystko, a forum dla początkujących przejrzałem całe i nie ma takiego.
+Quote Post
Artur_flyer
post 14.10.2007 - 14:49
Post #5

Guests

Oki, to trzeba przykleić ten temat jak najszybciej. Inaczej zniknie
+Quote Post
.::Tomek::.
post 14.10.2007 - 14:51
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1169

Co do oznaczania się zgodzę, ach, toż tematy typu "mam pytanie" do białej gorączki doprowadzają.

Więc ludu. . . PRECYZUJCIE TEMATY.

Ps. to powinno być jako pierwszy pkt. regulaminu *Precyzować temat na forum :)
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 14.10.2007 - 16:28
Post #7

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

Moze jak ktos znowu załozy taki sam temat jaki juz byla zakładany kilka razy to niech on bedzie zamykany lub usuwany a autor niech szuka po forum takiego samego tematu.
Profile CardPM
+Quote Post
Marcin181
post 14.10.2007 - 17:00
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1152

CYTAT(plantator @ 14.10.2007 - 15:18) *
Jak w temacie. Ostatnio można znaleźć dziesiątki postów o problemach - wiele się powtarza, może lepiej zebrać to do kupy? Wszystko co wam przeszkadza, linki do innych postów na forum z pytaniami i odpowiedziami, dziwne i małe przeszkody, każdego rodzaju - od swędzenia pośladków przez komara w pokoju, do astralnej klatki nad łóżkiem.

To nie tylko problemy, ale również pytania, które pod problemy można podciągnąć - oczywiście zawierające mniej lub bardziej konkretne odpowiedzi...

a mnie sie to podoba :) Gratulacje Plantator świetna robota :) wszystko w jednym miejscu :) mam nadzieje że ten temat sie nie zakopie... proponuje go wczepić tam na górę...
Profile CardPM
+Quote Post
ciciak
post 14.10.2007 - 20:40
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1209

Widzę że plantator lubi porządne plantacje.
Tego było trzeba !
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 19.10.2007 - 20:28
Post #10

Guests

odświeżam...

wątek dla nowych userów - by pisali w nim co im rutynowo nie pozwala na osiągnięcie obe, co wystąpiło a nie wiedzą jak to nazwać i nawet dla głupich pytań pośrednio związanych z obe.
+Quote Post
Marcin181
post 20.10.2007 - 09:28
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1152

Hej plantator... umieść to tam na gorze... gdzie "pomoc dla początkujących i regulamin forum... nie trzeba bedzie odświeżać a temat jest naprawde extra pomocny...
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 20.10.2007 - 17:13
Post #12

Guests

nie mam władzy już XD
+Quote Post
plantator
post 24.10.2007 - 14:48
Post #13

Guests

odświeżam - oczywiście ciekawe linki do wątków starszych, ewentualnie dziwnych można wrzucać, lub pisać swoje własne pytania tutaj zamiast zakładać nowy temat specjalnie do jednego duperelku..
+Quote Post
majsterka
post 11.07.2009 - 23:07
Post #14

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 2861

Co do drgania powiek...

Niby wiele rzeczy można ignorowac.. Jednak co zrobic kiedy oczy się otworzą?? Światło wpada i koniec zabawy! Ja to w ogóle mam z tym problem... Bo nie mogę jak gdyby nie myśłeć o widzeniu jako o pojęciu zmysłowo-fizycznym. Przez to , chcę jakby "zobaczyc" swoje wyjscie. Nie wiem co zrobic, aby "nie patrzeć". Nie wiem czy rozumiecie... Mam jakgdyby otworzone oczy pod powiekami i chce widziec jak przechodze przez powloke ciala :D A nie da sie.. I przez to mnie hamuje przy wyjsciu :(
Profile CardPM
+Quote Post
Deamon Mormo
post 14.07.2009 - 11:59
Post #15

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 7241

mi bardzo drgają powieki gdy skupiam sie z całej siły żeby wyjść. Powieki drgają i chcą sie otworzyć. Musze sie uspokoić to przestawają. Często mam wrażenie że gdy leże w paraliżu to widze lekko zarysy swojego pokoju ale wydaje mi sie że mam zamknięte oczy. Czasami nie wiem co jest prawdą
Profile CardPM
+Quote Post
michu19931
post 14.07.2009 - 13:44
Post #16

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 5349

Jak już przysypiasz to oczy się lekko otwierają, Tylko że normalnie na to nie zwracasz uwagi/nie pamiętasz :) Przyjrzyj się osobie śpiącej, przeważnie ma lekko otwarte oczy
Profile CardPM
+Quote Post
Mrw
post 16.01.2010 - 22:36
Post #17

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 3570

Witam.
Wygląda mi to trochę na jakąś fobię, ale sprawa wygląda tak:
Kiedyś, gdy zacząłem się interesować zjawiskami takie jak OOBE czy LD, zauważyłem że potrafię oszukać swoją świadomość i sprawić jakoby rzeczywistość stała się snem. Oczywiście to w cudzysłowie, bo ten stan bardzo przypomina upojenie alkoholowe, przy powiedzeniu sobie: Czy to sen? lub przy samym przypomnieniu o nim, tak jakby obraz się ode mnie oddalał i świadomość moja została zmniejszona. Po kilku minutach, gdy zapomnę o tym stanie jest normalnie.
O co chodzi?
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic