![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy ![]() |
Kronopio-a co nie lubisz fioletowego??:]:]:]:]
|
|
|
![]()
|
|
![]() zdrogi.blogspot.com ![]() Grupa: OOBE VIP Punkty prestiżu: 210 Notatnik ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() cialka.net ![]() Grupa: OOBE VIP Punkty prestiżu: 966 Notatnik ![]() |
Poczytalem Vaqa Darka. Sporo sie zmienilo i doszly nowe objasnienia.Fajowo. Ciekaw jestem kiedy spiszemy calosc.
Zbych Cialkofrenik |
|
|
![]() ![]()
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik ![]() |
To ja mam dodatkowy pomysł do FAQ dodajmy tam wszystkie skróty którymi sie posługujemy to ja zacznę
OOBE-out of body experience (wyjście z ciała) ale to chyba wie już każdy NP- niefizyczni przyjaciele LD-świadomy sen no właśnie i co więcej |
|
|
Guest_mind trainee_* |
![]()
|
Guests Punkty prestiżu: ![]() |
W FAQ-u na obemaniak.pl skróty OOBE i LD są wytłumaczone
Co do skrótów i pojęć: OBE,OOBE,LD, podróż mentalna,OSPUO,OP,MTJ,NP,MILD,WILD,RT Bot, Atrapa, Hipnagogie, Focus X, gdzie X=1,3,10,12,15,21,22,23-25,27,34/35, Zgromadzenie, Park, Ciałka (eteryczne,astralne,mentalne) czakry, faza, dostrojenie, przesunięcie, pogłębienie fazy, cofka, Pomocnicy, astral, POZA, wibracje, Pasmo H Dzwięku, Szczelina, Emiter, Obszar I, Obszar II, INSPEK, Odzyskanie, RAM, OBE Maniak, OBE Rebelia, System, MIWPC na razie tyle. |
|
|
![]()
|
|
![]() Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 77 Notatnik ![]() |
W FAQ-u na obemaniak.pl skróty OOBE i LD są wytłumaczone Co do skrótów i pojęć: OBE,OOBE,LD, podróż mentalna,OSPUO,OP,MTJ,NP,MILD,WILD,RT Bot, Atrapa, Hipnagogie, Focus X, gdzie X=1,3,10,12,15,21,22,23-25,27,34/35, Zgromadzenie, Park, Ciałka (eteryczne,astralne,mentalne) czakry, faza, dostrojenie, przesunięcie, pogłębienie fazy, cofka, Pomocnicy, astral, POZA, wibracje, Pasmo H Dzwięku, Szczelina, Emiter, Obszar I, Obszar II, INSPEK, Odzyskanie, RAM, OBE Maniak, OBE Rebelia, System, MIWPC na razie tyle. Będzie Obepedia, bynajmniej tak podaje ten wątek: http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopic=1716&st=0 :) |
|
|
![]()
|
|
Przechodzień Grupa: Podróżnicy ![]() |
Parę pytań od laika :]
Co się stanie gdy podczas OBE ktoś będzie starał się nas obudzić? Obudzimy się tak jak ze zwykłego snu czy sami musimy chcieć się wybudzić? Po jakim czasie od rozpoczęcia "treningów" udało wam się osiągnąć OBE? Muzyka taka jak Lucid Dreaming with Wolves podobno pomaga przy osiągnięciu LD, czy jest jakaś muzyka albo cokolwiek innego oprócz naszej silnej woli co pomaga w osiągnięciu OBE? Jest Brainwave ale czy pomaga osiągnąć OBE? I czy używanie Brainweava jest bezpieczne i zdrowe? Czy książki Moena, Monroea i Sugiera są dostępne w Polsce w empiku albo innych sklepach, jeżeli tak to jaka jest cena tych książek? |
|
|
![]()
|
|
![]() Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 4 ![]() |
kolejne pytanie-
czym sie rózni OOBE i LD przede wszystkim OOBE osiągamy w pełni świadomy a ld dopiero bo przespaniu do 1wszej fazy rem i odzyskujemy świadomość podczas snu |
|
|
![]()
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy ![]() |
Pytałam już na innym topiku, ale może powtórzę pytanie tu:
Czym się różni OOBE przeżyte w czasie LD od snu ( LD ) o OOBE? I czy w ogóle jest jakaś różnica? |
|
|
![]()
|
|
![]() Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 1 Notatnik ![]() |
Czy konieczne są wibracje by wyjść z ciała?
Czy można wyjść z ciała tak, by być w świecie rzeczywistym? Jak wychodzi się z drugiego ciała? Czy można w jakiś sposób koleżance udowodnić prawdziwość OOBE? |
|
|
Guest_Deidara_* |
![]()
|
ja mam pytanie- chce wyjść, ale się trochę boję jak już będę miał wyjść- tych całych larw, wampirów oraz NP- wiem ze NP pomagają ale i tak sie boje że ktoś taki wogóle jest itd... opowiedzcie mi o istotach w astralu
|
|
|
![]()
|
|
![]() Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 53 Notatnik ![]() |
Deidara, za dużo naczytałaś się fantazji wyssanych z palca i teraz sie boisz :) Jeśli nie masz złych zamiarów to nic nie ma prawa Ci zrobić w oobe krzywdy
|
|
|
![]()
|
|
![]() Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 2 Notatnik ![]() |
tez mu tak powiedziałem ale jest uparty
|
|
|
Guest_Deidara_* |
![]()
|
prosze opowiedzcie mi jak to jest, gdy sie wychodzi- to ktos na nas czeka, czy jest cos czego sie mozna bac (ale przy pierwszym wyjsciu)
|
|
|
Guest_Deidara_* |
![]()
|
jestem przerazony tym całym swiatem poza... moze tu rzuce, i zaczne cwiczyc telekineze? hmm
|
|
|
![]()
|
|
![]() Przechodzień Grupa: Podróżnicy ![]() |
Mam pytanie. Przeczytałam sporo o OOBE i coś mnie ciekawi. Jeżeli uda mi się wyjść to jak to jest? Będę np. tylko w swoim pokoju? Jak daleko mogę się udać? Czy są jakieś granice pokonywania odległości? Może to głupie pytanie, ale poprostu nie wiem jak to jest i chciałabym się dowiedzieć. Czy mogę być np w miejscu oddalonym od swojego pokoju o 400 km?
|
|
|
![]()
|
|
![]() http://demotywatory.pl/762 ![]() Grupa: OOBE VIP Punkty prestiżu: 2171 ![]() |
Na to pytanie odpowiedz sobie sama i talerz zupy dla Ciebie.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Dusza Towarzystwa ![]() Grupa: OOBE VIP Punkty prestiżu: 295 Notatnik ![]() |
Dla poczatkujacych i starszych uzytkownikow.
Jesli nie jesteś pewny swojej wiedzy, najpierw ją sprawdz. Wiedza, ktora NIE jest sprawdzona w praktyce miesza innym w glowie. WARTO wiedzieć o czym się pisze zanim coś SIĘ NAPISZE. |
|
|
![]()
|
|
![]() Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 3 Notatnik ![]() |
skoro to jest strona o oobe to moze w faq należy odpowiadać na pytania dotyczące oobe, a nie LD.
Aha... Uważam, że należy dodać względy religijne. Kurde, nie wiem co jeszcze wymyślić. Ale jak coś mi wpadnie, to powiem:D |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 26 ![]() |
CYTAT(Franky) skoro to jest strona o oobe to moze w faq należy odpowiadać na pytania dotyczące oobe, a nie LD. Aha... Uważam, że należy dodać względy religijne. Kurde, nie wiem co jeszcze wymyślić. Ale jak coś mi wpadnie, to powiem:D Jesteś nowa na forum i chyba działów nie przeglądałaś... jest dział o LD, mentalce, oobe... itp. Względy religijne... następna osoba, która boi się oobe, nie bój się nie ma to wpływu na Twoją wiarę ani nie jest to grzech. To że strona jest zatytułowana oobe.pl to nie znaczy że jest tu tylko temat o oobe. Dobra a co do tego czy w OSPUO są potwory, zjawy, i czy ktoś na nas czeka to mówię, iż zależy to od Twojej wyobraźni, jeżeli masz potencjał do koszmarów to możliwe że w OSPUO też tak będzie, ale nie bój się jeżeli masz koszmary to nic. W OSPUO sam kreujesz co chcesz zobaczyć to nawet jeżeli zjawi się potwór to możesz go unicestwić wysyłając w jego stronę miłość, CYTAT(Deidara) jestem przerazony tym całym swiatem poza... moze tu rzuce, i zaczne cwiczyc telekineze? hmm Ćwiczyć telekinezę.. też chcem ;). Pierwsze zetknięcie z tym zjawiskiem tzn. OOBE może być straszne jak i przyjemne... Pierwszy raz poza ciałem nie będziesz długo, więc jeżeli pojawi się coś strasznego to i tak po niedługim czasie ciało Cię "wciągnie". A tak poza tematem.. Masz jakieś ćwiczenia na telekinezę, jeżeli tak to napisz na pw... CYTAT(Spyro) Deidara, za dużo naczytałaś się fantazji wyssanych z palca i teraz sie boisz :) Jeśli nie masz złych zamiarów to nic nie ma prawa Ci zrobić w oobe krzywdy Spyro potwierdzam... ja też naczytałem się na ten temat za dużo i skutki też były (każdy dźwięk jaki usłyszałem podczas schodzenia w trans stawał się bardzo głośny i straszył mnie;/. Mam nadzieję że pomogło to innym osobą ________________________________________________________________________________ _____ POZDRAWIAM |
|
|
![]()
|
|
![]() Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 3 Notatnik ![]() |
Jesteś nowa na forum i chyba działów nie przeglądałaś... jest dział o LD, mentalce, oobe... itp. Względy religijne... następna osoba, która boi się oobe, nie bój się nie ma to wpływu na Twoją wiarę ani nie jest to grzech. To że strona jest zatytułowana oobe.pl to nie znaczy że jest tu tylko temat o oobe. ________________________________________________________________________________ _____ POZDRAWIAM Przeglądałam i wiem co tam jest. Chodzi mi o to, że pytania do faq mało dotyczą OOBE, bardziej LD. A co do religii to nie chodzi o to, że boje się OOBE, albo, że boję się o moją wiarę czy, że popełnię grzech. Mi to wisi, bo mam "własną" wiarę. Chodzi o to, że w faq należy umieścić najczęściej pojawiające się pytania. I myślę, że takie dotyczące religii będzie odpowiednie. Aha, w wierze katolickiej OOBE jest grzechem. |
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |