![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik ![]() |
Hej,
Zainteresował mnie temat "Focus 10" czyli stan w którym ciało śpi, a umysł normalnie funkcjonuje. Przeczytałem o tym w książce "Dalekie podróże" Roberta A. Monroe. Dla zupełnie niewtajemniczonych zalecam przeczytanie 2 rozdziału "Hemi-Sync", a dla przykładu opisano sytuację, w której badany podczas tego stanu porozumiewał się za pomocą mikrofonu i słuchawek, a ciało spoczywało w tym czasie. Ktoś wie jak takowy stan osiągnąć? To musi być naprawdę fascynujące jak wszystkie dotąd inne stany, których wcześniej nie doświadczaliśmy. Pozdro, KitKat |
|
|
![]()
|
|
![]() instytutnoble.pl ![]() Grupa: OOBE VIP Punkty prestiżu: 523 Notatnik ![]() |
Bardzo przyjemne uczucia płynące od bezwładnego ciała. Ale w największe zdziwienie wpadałem słysząc swoje chrapanie :D. Tego się nie da wytrzymać.
|
|
|
![]()
|
|
Aha... a jak osiągnąć ten stan? Wiem, że są płytki do tego. Może mi ktoś polecić jakąś specjalną dzięki której można Focus 10 osiągnąć? Najlepiej Roberta A. Monroe. Mam po prostu duże zaufanie do Niego. ;-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Punkty prestiżu: ![]() |
CYTAT Bardzo przyjemne uczucia płynące od bezwładnego ciała. Ale w największe zdziwienie wpadałem słysząc swoje chrapanie :D. Tego się nie da wytrzymać. Ja swojego chrapania nie słyszę, ale za to słyszę wszystkie dzwięki napływające z zewnątrz. A o chrapaniu wiem od osób trzecich :P |
|
|
![]()
|
|
Hehe... można się dowiedzieć nieco o sobie w takim układzie. A to jak wejść w ten stan? I jakbym chciał pomóc sobie muzyką, czy jakimiś dźwiękami to jakiej płytki Roberta Monroe użyć?
|
|
|
![]()
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() Grupa: OOBE VIP Punkty prestiżu: 110 Notatnik ![]() |
The Gateway Experience - Wave I:Intro Focus 10
|
|
|
![]()
|
|
Mmmm... :-) Oki! A czy da się osiągnąć bez muzyki ten stan? Jak to zrobić? A przy dźwiękach z Wave I to jak mam się zachowywać? W sensie... co mam robić i tak dalej?
Pozdro, KitKat |
|
|
![]()
|
|
da się osiągnąć ten stan. Zresztą jak posłuchasz paru nagrań z Gatewaya to w jednym Monroe narzuca nam na stan Focus 10 tzw. kotwicę czyli w szybki sposób potem możesz w pewien sposób osiągnąć ten stan bez nagrania. Co masz robić podczas słuchania ? Wykonywać polecenia Monroe, a potem doświadczać samo się nie zrobi jak myślisz że za pomocą tylko nagrania wyjdziesz to jesteś w błędzie albo masz farta i faktycznie tak się stanie ;]. Badaj F10, odczuwaj, sprawdzaj możliwości - oswajaj się z tym stanem bo następne nagrania przynoszą kolejne ciekawe rzeczy do przetestowania ;].
|
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 304 Notatnik ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 4 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Świadomie Śniący ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 304 Notatnik ![]() |
Wiem, żartowałem ;)
macie moze jakąś jego płytke ? Upnijcie na jakiś serwerek ;) |
|
|
![]()
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 48 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
No co.... Napisał The Gateway Experience - Wave I:Intro Focus 10, to wygląda mi na nazwe jakiejś ścieżki dźwiękowej, mp3 czy coś.... A jak nie to oświeć mnie panie KETRAB.
|
|
|
![]()
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 48 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
wystarczy przecież w google wpisać odpowiednio gateway experience a znajdzie Ci zarówno opis jak i jakieś torrenty do ściągania ;]
tu masz sklep wraz z opisem poszczególnych fal http://www.nlp.net.pl/index.php?d=katalog&k_id=23 |
|
|
![]()
|
|
![]() Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 5 Notatnik ![]() |
Wyluzujcie , i nie czepajcie sie Dragona , kazdy moze czegos nie wiedziec. Dziwic sie ze nie ma MILOSCI na tym swiecie skoro o takie pierdoly sie przypieprzacie , bo pewnie sami zawsze wszystko wiecie i o nic sie nie pytacie panie ketrab i kamil. Nie oceniajcie innych bo pozniej sami mozecie byc ocenieni i tego nie polubic.
|
|
|
![]()
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 4 ![]() |
PRZYJNMUJE REPRYMENDE Z POKORĄ PANIE DUSZA
|
|
|
![]()
|
|
![]() Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy ![]() |
ja to mialem wielokrotnie
ale uwazalem to za polsen widzialem moj pokoj, slyszalem co sie dzieje ale w tym samym czasie snilem i sny kreowalem......chyba to bylo to tak?;p |
|
|
![]()
|
|
No ciekawe, ciekawe. Więc proszę, bo mnie pożre coś zaraz z ciekawości. Jak osiągnąć Focus 10 bez żadnych płyt?
|
|
|
![]()
|
|
Rozluźnij każdy odcinek ciała i uśpij ciało tutaj technika jest dowolna możesz liczyć, możesz się skupić na oddechu. Aha a rozluźniasz ciało napinając je i rozluźniając i zapamiętując stan rozluźnienia i miłego uczucia. Polecam autohipnozę w której jest takie ćwiczenie jak skupienie się na zasypianiu ciała.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 3 ![]() |
jakas cicha mozyka tez moze byc ok. Pozatym to nie jest nic nadzwyczajnego, jest latwo go osiagnac wystarczy swoja swiadomosc przeniesc na Cos i po kilku minutach na tym czyms sie skupic.
|
|
|
![]() ![]() |
Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |