|
|
![]() ![]() |
04.04.2010 - 12:10
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
|
|
|
|
04.04.2010 - 12:20
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
o w ryj... ;D
tzn tragedia kompletna, co najgorsze połowa z forumowiczów conajmniej zdąża w tym kierunku ezoteryka sux |
|
|
|
04.04.2010 - 15:39
|
|
|
cialka.net Grupa: OOBE VIP Notatnik |
To ja puszcze swojego
http://www.youtube.com/user/TheCialka?feat...u/0/nCQLnN7WBLc ale UWAGA bardzo niebezpieczne tresci!!!!! |
|
|
|
04.04.2010 - 17:10
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
To ja puszcze swojego http://www.youtube.com/user/TheCialka?feat...u/0/nCQLnN7WBLc ale UWAGA bardzo niebezpieczne tresci!!!!! nawet niezle Ty jestes na taym filmiku?? ;> |
|
|
|
04.04.2010 - 17:50
|
|
|
http://demotywatory.pl/762 Grupa: OOBE VIP |
OKUWA WOLFGANG I ZBYCHU AHAHAHAH mocne
|
|
|
|
04.04.2010 - 19:03
|
|
|
|
|
|
|
04.04.2010 - 19:38
|
|
|
O jajebie.... :O Kobita musi ćpać jakieś straszne g*wno :O Chyba już wiem co się dzieje jak się miesza prozak z kwachem :P I jeszcze ten tekst na końcu: "wzmacniam ducha i aure, regeneruję i uzdrawiam..." chyba powinna zacząć od siebie... EDIT: tak, wiem, że należało by jej raczej współczuć niż pogardzać ale nie mogłem się powstrzymać :( Jak myślisz, dlaczego? A Twoim zdaniem dlaczego? |
|
|
|
04.04.2010 - 22:15
|
|
|
|
|
|
|
04.04.2010 - 23:37
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
A mi tam się podoba różowa pani.
|
|
|
|
04.04.2010 - 23:51
|
|
|
I tu nie pozostaje mi nic innego jak przyznać rację Drimerowi. Jak wiadomo, nie tylko OBE może sprowadzić na manowce, czego przykładem jest ta szalona babka, która ewidentnie zagubiła się w tej ezoteryce, i nie ma się co dziwić, że są takie skutki jakie są.
Dlatego nie ma się co złościć na Kościół kat., że ostrzega przed takimi praktykami i potępia wszelkie przejawy okultyzmu, ezoteryki i New age. Jeśli całą ezoteryczną otoczkę towarzyszącą OBE potraktuje się z dystansem, zachowa zdrowy rozsądek i umiar, to prawdopodobieństwo wystąpienia negatywnych „powikłań” jest nieznaczne, ale jednak jest. Bądźmy jednak realistami, większość forumowiczów tego i nie tylko tego forum o podobnej tematyce ma problem z zachowaniem dystansu. |
|
|
|
05.04.2010 - 00:45
|
|
|
Ee, fajnie się temat zapowiadał a zakończył badziewiem:(
|
|
|
|
05.04.2010 - 01:25
|
|
|
Hmm przejrzałam parę video i trzeba przyznać że są... oryginalne :D jak dżinsy i płyty CD hehe.
Nie chce mi się wgłębiać w to, bo za dużo jest tego, na pierwszy rzut oka babka pogięta, ale między jakimiś totalnymi bzdetami opisuje też parę istotnych spraw (szczepionki, paru ludzi padło po nich, nie dałabym sobie tego wstrzyknąć za cholerę). Tyle że bzdety dominują =] Sposób podania jej się ewidentnie nie udał, bo jest to jakieś dziwne pomieszanie wieszczenia, z różem landrynkowym i kościelną śmiertelną powagą. Inteligencja emocjonalna się kłania. Jednakowoż nie wpuściłabym jej za chiny do domu =] |
|
|
|
05.04.2010 - 03:05
|
|
|
Znajomy Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Coś mi się zdaje że wdepnąłem w jakąś sektę którym się zdaje że są wybrani i czyści jak diament .Cóż nie pierwsi i nie ostatni. lepiej dzieci niech tego nie oglądają bo ja jestem po pięćdziesiątce a obawiam się że będę miał dziś koszmarne sny. Wielu ludzi na tym świecie wierzy że Stwórca jest okrutnym władcą który niszczy to co stworzył bo coś ktoś robił żeby ludzkość "zeszła z drzew". A mało tych co uważają że Bóg - Stwórca jest miłością i wcale nie ma zamiaru nas krzywdzić a wręcz przeciwnie. Ludzkość prędzej wykończy się sama Stwórca wcale tego robić nie musi i pewnie nie zamierza. A takich jak Bona Tara czy Mojżesz Bogusław osobiście uważam za nawiedzonych paranoików. Zastanawiam się czy oni korzystają z "dóbr cywilizacji czy też nie. Wszystkim OOBEnautom życzę spokojnych snów.Bie
|
|
|
|
05.04.2010 - 10:38
|
|
|
ŚWIĄTECZNY EKSPERYMENT.
Lot do różowej pantery!! Jest kto chętny? Wpis przeniosłem do Odysei 2012 http://www.oobe.pl/park/index.php?showtopi...=168#entry61809 |
|
|
|
| SORROW |
05.04.2010 - 10:41
|
|
Guests |
|
|
|
|
05.04.2010 - 12:07
|
|
|
Takie nawiedzenie, czy jak to nazwać, jakoś mnie przeraża.
Tacy ludzie w imię wierzonych przez siebie przekonań, bez większych skrupułów, mogą działać w myśl średniowiecznej inkwizycji, że wszystko co nie oni to szatan, którego trzeba tępić. I znów opiera się to na niewiedzy mas. Jak patrzę na to z perspektywy ludzi którzy nie mają doświadczenia z ezoteryką czy duchowością, wysoce prawdopodobne jest, że pójdą za takimi wieszczami, i to tylko z tego faktu, że wieszcz przepowiedział choćby jedną rzecz która się sprawdziła. Potem przychodzi 'wow' i naiwne zaufanie, że skoro jedna rzecz to i wszystkie, tym bardziej że padło słowo "miłość". A to będzie mina w którą naprawdę można wdepnąć. Bo pomyśleć tylko, że takich wieszczów robi się więcej, a głodni prawdy i ekscesów nieświadomi, w naiwności pójdą za nimi daleko, wierząc w boskość wieszcza i przy okazji we własną niedoskonałość i niewiedzę. Pułapka myśli "Oni wiedzą lepiej". Coś mi się wydaje że taki scenariusz może zajść jeśli kościołowi powinęłaby się noga. Taki wieszcz raczej nigdy nie powie "idźcie sprawdźcie doświadczcie sami", tylko "idźcie za mną" i mamy gotowy poród nowych dogmatów. Powstaje kolejna pogoń za domniemaną prawdą czerpaną z czyiś ust, zamiast zachęta by siąść w medytacji i odnaleźć prawdę samemu. Za to właśnie cenię wiedzę o oobe, ld, i tym podobnych, że to są sposoby na dowiedzenie się samemu. Hmm czy to nie denifniowałoby, czym jest prawdziwa sekta - dogmat, zwierzchnictwo, ślepe zaufanie, podważanie wiedzy wewnętrznej, nazywanie np. grzechem własne poszukiwanie odpowiedzi i takie tam. |
|
|
|
05.04.2010 - 12:25
|
|
|
Dusza Towarzystwa Grupa: OOBE VIP Notatnik |
Janek by sie tutaj przydal...http://ctud.blox.pl/html
|
|
|
|
05.04.2010 - 19:15
|
|
|
Takie nawiedzenie, czy jak to nazwać, jakoś mnie przeraża. Tacy ludzie w imię wierzonych przez siebie przekonań, bez większych skrupułów, mogą działać w myśl średniowiecznej inkwizycji, że wszystko co nie oni to szatan, którego trzeba tępić. I znów opiera się to na niewiedzy mas. Jak patrzę na to z perspektywy ludzi którzy nie mają doświadczenia z ezoteryką czy duchowością, wysoce prawdopodobne jest, że pójdą za takimi wieszczami, i to tylko z tego faktu, że wieszcz przepowiedział choćby jedną rzecz która się sprawdziła. Potem przychodzi 'wow' i naiwne zaufanie, że skoro jedna rzecz to i wszystkie, tym bardziej że padło słowo "miłość". A to będzie mina w którą naprawdę można wdepnąć. Bo pomyśleć tylko, że takich wieszczów robi się więcej, a głodni prawdy i ekscesów nieświadomi, w naiwności pójdą za nimi daleko, wierząc w boskość wieszcza i przy okazji we własną niedoskonałość i niewiedzę. Pułapka myśli "Oni wiedzą lepiej". Coś mi się wydaje że taki scenariusz może zajść jeśli kościołowi powinęłaby się noga. Taki wieszcz raczej nigdy nie powie "idźcie sprawdźcie doświadczcie sami", tylko "idźcie za mną" i mamy gotowy poród nowych dogmatów. Powstaje kolejna pogoń za domniemaną prawdą czerpaną z czyiś ust, zamiast zachęta by siąść w medytacji i odnaleźć prawdę samemu. Za to właśnie cenię wiedzę o oobe, ld, i tym podobnych, że to są sposoby na dowiedzenie się samemu. Hmm czy to nie denifniowałoby, czym jest prawdziwa sekta - dogmat, zwierzchnictwo, ślepe zaufanie, podważanie wiedzy wewnętrznej, nazywanie np. grzechem własne poszukiwanie odpowiedzi i takie tam. " Hmm czy to nie denifniowałoby, czym jest prawdziwa sekta - dogmat, zwierzchnictwo, ślepe zaufanie, podważanie wiedzy wewnętrznej, nazywanie np. grzechem własne poszukiwanie odpowiedzi i takie tam." I tu w N.Y. gdzie wszystko jest możliwe, kiedy rozmawiam ze znajomymi i zaczynam temat n.p. o OOBE, uzdrawianiu i.t.p. to najchętniej zaprowadzono by mnie do egzorcysty lub psychiatry ponieważ jestem opętany przez szatana albo chory. I nie ma tłumaczenia że to są dary od stwórcy tak samo jak umiejętność komponowania czy malowania dane by z nich korzystać i do puki innym się nie szkodzi,to jest ok. Ale ci sami ludzie ślepo zaufali by komuś takiemu jak Bona i jej podobnym oddając nawet majątek za to by ktoś taki poprowadził by ich do Boga. I tu mamy wykorzystywanie daru np. umiejętności przekonywania w celu zdobycia majątku nie bacząc na to ilu ludzi się skrzywdzi.I do czegoś takiego prowadzi wbijanie do głowy od naszego urodzenia i przez całe życie różnych nakazów, zakazów,wierzeń itd. które to sam człowiek wymyślił, po to by się chronić. A te blokady nie jest łatwo usunąć i czasem któryś osobnik się wyłamuje z ogółu, oczyszcza swoją podświadomość co często trwa długie lata. A potem cały świat wygląda inaczej i łatwiej jest odróżnić co dobre a co złe ,łatwiej jest żyć i mimo niepowodzeń które czasem trapią chyba każdego człowieka, łatwiej jest być szczęśliwym. I łatwiej jest trafić do oobe.pl Pozdrawiam |
|
|
|
05.04.2010 - 19:47
|
|
|
|
|
|
|
05.04.2010 - 22:45
|
|
|
A ja myślę, że każdy kto przyjrzał by się temu "objawieniu",przesłaniu bliżej, zauważył by w nim bardzo wiele sprzeczności. Nie trzeba być psychologiem żeby stwierdzić, że z tą kobietą jest coś nie tak. Pewnie naczytała się ezoterycznego bełkotu nie stosując przy tym zdrowego rozsądku. do tego być może miała kilka jakichś doświadczeń z pogranicza światów, które opacznie zinterpretowała i wystarczyło żeby zaczęła uważać się za jakąś oświeconą i wyjątkową, której ego kazało nawracać innych do swojej zapewne w jej mniemaniu jedynej prawdy. Pokusiłbym się tu nawet o stwierdzenie, że kobieta ta przejawia początki schizofrenii, choć nie jestem specjalistą w tym temacie. Swoją droga schizofrenia to częsta przypadłość przeezoteryzowanych osobników :P
|
|
|
|
06.04.2010 - 12:25
|
|
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |