Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Dopalacze Zakazane!
Andersenn
post 05.09.2008 - 20:48
Post #1

BÓG ZAZDROSNY
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1883

Ministerstwo Zdrowia zapowiada, że w ciągu półtora miesiąca zakaże sprzedaży w Polsce tzw. dopalaczy - informuje "Metro".
dalej »

"Jak zapewniają specjaliści, substancje znane pod nazwą "dopalaczy" niczym nie różnią się od narkotyków. Mimo to ich sprzedaż jest w Polsce legalna, gdyż żaden ze składników w nich zawartych nie jest zakazany polskim prawem.

Co więcej, na polskim rynku coraz częściej można spotkać tzw. funshopy. Jest to sieć sklepów należąca do firmy Word Wide Supplements Importer. Od dwóch lat firma prosperuje w polskim internecie. W najbliższym czasie chce też otworzyć swoje punkty w polskich miastach.

"Metro" podaje, że w ich ofercie znajdzie się około 1500 produktów. Niektóre z nich zawierają benzylopiperazynę - substancję działającą podobnie jak amfetamina.

Na tę wiadomość szybko zareagowało Biuro ds. Przeciwdziałania Narkomanii przy Ministerstwie Zdrowia. Jej dyrektor Piotr Jabłoński zapowiada przyspieszenie prac nad nowelizacją ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.

Nowe przepisy mają wyeliminować benzylopiperazynę z polskiego rynku. Jak podaje "Metro" zakaz może wejść w życie już za półtora miesiąca.

("Metro")"

Podaje dzisiaj serwis o2.
http://wiadomosci.o2.pl/?s=257&t=527224

państwo policyjne bierze się za Porządnych Ludzi!
Profile CardPM
+Quote Post
6umerang
post 06.09.2008 - 09:59
Post #2

Dziadek do ożehuf
Nr użytkownika: 3906

dobrze jest - jak widać z artykułu zakazana ma być tylko amfopodne gówno, reszta nie a zresztą prawidłowo - wywalić ten syf absolutnie - póki nie dopieprzają się do szałwii i koperku, to niech cudują z czym chcą.
Profile CardPM
+Quote Post
tom
post 06.09.2008 - 10:37
Post #3

Dusza Towarzystwa
Grupa: Moderator
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1435

Różne rzeczy można tam kupić ;-) czerowniuśkie muchomory :D salvie też... tylko, hehe, cena to jest duuużo przesadzona. Tak np Salvia ekstrakt x10 za 57zł... a na smartshopie 39zł ;p
Pozatym, różne śmieszne nazwy, ale w dziale psycho w jednym po składzie wyczytałem że jest powój miedzy innymi, wiele też jest oparte na opiatach... ale pozatym różne dodatki, chemia itp
pax

PS: http://dopalacze.com/
Profile CardPM
+Quote Post
Majster
post 06.09.2008 - 12:21
Post #4

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

Bez paniki moi mili towarzysze-ćpuny, zakazane zostanie jedynie BZP i to już za około półtora miecha ma wejść na liste środków zakazanych. To wszystkim nam wyjdzie na zdrowie ;)
Profile CardPM
+Quote Post
sefirot6
post 03.12.2008 - 12:52
Post #5

Przechodzień

Nr użytkownika: 6387

kolesie z ministerstwa na głowy upadli....BZP nie przypomina w działaniu amfetaminy nawet w najmniejszym stopniu- juz raczej do MDMA bym je porównał. a, że mają zakazać sprzedaży tego specyfiku to wcale mi sie nie podoba. Było tak już w innych krajach i na miejsce BZP powstały o wiele szkodliwsze substancje o podobnym działaniu. Ta firma trzepie pokaźną kase i zatrudnia baaardzo wykwalifikowanych chemików.
Profile CardPM
+Quote Post
Aloha
post 15.12.2009 - 02:06
Post #6

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 2007

Czechy legalizuja dropsy:) jak za miedzá takie zmiany to moze i w Polsce cos w tej sprawie zacznie drgac...

http://wiadomosci.onet.pl/2095619,12,czech...otyki,item.html

Od pewnego czasu jest afera w UK wokól, zwolnienia doradcy rzádu w sprawie narkotyków. Otóz David Nutt jao naukowiec zajmujácy sié dopalaczami oficjalnie powiedzial, ze trawka i ecstasy wcale nie sá takie grozne jak sié je maluje a badania jasno to wykazujá. Powiedzial równiez, ze wiekszym problemem, którym rzád powienien sié zajác jest alkohol i papierosy zabijajáce tysiáce obywateli...Niestety ta wypowiedz w mediach nie spodobala sie rzádzácej partii konserwatystów i zwolnili doradce ze swojego stanowiska. To wywolalo niemaly skandal i odejscie z pracy kilku innych naukowców z druzyny Nutta.

wiecej: http://daemonbox.blogspot.com/2009/11/walk...vida-nutta.html

Optymizmem napawa fakt, ze mlode pokolenie w rzadzie angielskim ma troche bardziej otwarte klapki, min Cameron(który zapowiada sié nowym premierem) oficjalnie przyznal, ze na studiach popalal ziolo a obok niego wielu innych znanych polityków( królowa narazie milczy). Daje UK 5, max 8 lat i konopie bédá legalne a obok nich kilka innych cukierków...
Profile CardPM
+Quote Post
Mano
post 15.12.2009 - 15:20
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2921

Ladnie.
Czyli jestem przekonany, ze w Czechac powstanie kilka coffeshopow, jak to ma miejsce w Amsterdamie i wiecie co to oznacza? Ze do Czech mam zaledwie 17km :awe: Niech zyją cudze panstwa! :)
Profile CardPM
+Quote Post
Dzyeson
post 15.12.2009 - 15:34
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7122

w czechach juz od kilku lat są tego typu sklepy , tylko ze mozna bylo palic na miejscu . nie mozna bylo nosic ze sobą nawet w samarze.
Profile CardPM
+Quote Post
Gray
post 15.12.2009 - 17:55
Post #9

Guests

Czesi mają zioło praktycznie legalne już od jakiegoś czasu, tylko teoria jest inna ;]
Tak czy inaczej posiadanie w większości krajów europejskich do 10g jest legalne, ale karalne grzywnami....
Postkomuna czytaj my wymiata, dlatego jest taki odpizdów ;]
+Quote Post
dreamer_the_one
post 15.12.2009 - 18:19
Post #10

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 7097

gray uspokoj swoj fetysz narkotykowy, twistoid tudziez roman nie zyczy sobie postow promujacych psychodeliki, albowiem tak samo jak noz, cegla i samochod, dragi moga dzialac dobrze i zle.
pozdrawiam! :)

PS. sugeruje zamkniecie tematu, bo zachodzi tutaj promocja narkotykow w bardzo wyuzdany sposob!
Profile CardPM
+Quote Post
Gray
post 15.12.2009 - 18:26
Post #11

Guests

Tu chodzi o zacofanie... sam nie potrzebuję narkotyków, ale są pewne fakty ;)
+Quote Post
Majster
post 15.12.2009 - 20:54
Post #12

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2298

CYTAT(dreamer_the_one @ 15.12.2009 - 18:19) *
PS. sugeruje zamkniecie tematu, bo zachodzi tutaj promocja narkotykow w bardzo wyuzdany sposob!

Jestem stanowczo przeciwny! Cenzurze internetu mówimy zdecydowane NIE! :)
Profile CardPM
+Quote Post
dreamer_the_one
post 15.12.2009 - 21:17
Post #13

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Gray @ 15.12.2009 - 19:26) *
Tu chodzi o zacofanie... sam nie potrzebuję narkotyków, ale są pewne fakty ;)

otóz nie, bo tutaj
"Postkomuna czytaj my wymiata, dlatego jest taki odpizdów ;] " ukazales swoje skrajnie niemoralne poglądy! ;]

sugeruje zamknac temat, nie mozemy pozwolic na rozwoj narkomanstwa, sodomii i gomorii.
awe!
Profile CardPM
+Quote Post
VVi
post 17.12.2009 - 21:36
Post #14

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1760

Tak jak nie popieram papierosów i wódy, tak nie popieram dragów itp. Im bardziej coś jest uzależniające tym bardziej powinno być zakazane. A co do szkodliwości to troszkę też inna sprawa. Już w liceum słyszeliśmy od naszej pani biolog, że trawka jest zdrowsza od papierosów. (Pewnie w młodości też sobie popalała.) Ale to że coś jest zdrowsze, nie znaczy, że powinno być dopuszczane do użytku. Po co wprowadzać kolejne cudactwa do społeczeństwa. Trzeba społeczeństwa prowadzić na inne tory, szczególnie my OBEmaniacy powinniśmy być dobrym przykładem na to, że nie potrzeba nam dragów do tripów:)

p.s. czasem wypiję co nieco z procentem, ale sama siebie nie popieram wtedy, bo czuję jak moje ciało tego nie znosi.
Profile CardPM
+Quote Post
Mano
post 17.12.2009 - 21:42
Post #15

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2921

Az sie dziwie, ze piszesz takie rzeczy na forum niejako o wolnosci czlowieka.
Chcac byc wolnym, ja chce zeby wszystko bylo legalne i gdy najdzie mnie chec/potrzeba sobie to kupie. Jakikolwiek zakaz robi z nas niewolnika, bo chcac niechcac, trawki sobie nie kupimy.
I skoro ty nie popierasz takich rzeczy, to badz mila przynajmniej dla innych, bo kazdy czlowiek powinien decydowac sam za swoje zycie i w jaki sposob go zagra.
Profile CardPM
+Quote Post
VVi
post 17.12.2009 - 21:48
Post #16

Dusza Towarzystwa

Aż ci podziękuję Mano. Ale czy ja powiedziałam coś o ograniczaniu wolności? Wolność to tylko wolna wola, która daje określone konsekwencje po określonych wyborach. To czy coś jest zakazane nie ma większego znaczenia - bo zawsze można to zdobyć. Reszta tych działań, jest dla wolnego wyboru bez znaczenia.
Profile CardPM
+Quote Post
dreamer_the_one
post 17.12.2009 - 22:03
Post #17

Dusza Towarzystwa

"Aż ci podziękuję Mano. Ale czy ja powiedziałam coś o ograniczaniu wolności? Wolność to tylko wolna wola, która daje określone konsekwencje po określonych wyborach. To czy coś jest zakazane nie ma większego znaczenia - bo zawsze można to zdobyć. Reszta tych działań, jest dla wolnego wyboru bez znaczenia."
kiedy mowa o trawce, owszem; kiedy mowa o innych srodkach to juz nie bardzo.
Wszyscy dokonujemy wyborow bardziej czy mniej trafnych i wszyscy ponosimy konsekwencje. Miejmy wiec prawo wybierac legalnie i legalnie ponosic konsekwencje swoich bledow i porazek ;]
Profile CardPM
+Quote Post
VVi
post 17.12.2009 - 22:21
Post #18

Dusza Towarzystwa

Tak byłoby super, ale ja nie wierzę w ludzi i ich wolny wybór. Zawsze chyba byłam cyniczna. Wierzę jednak w pewną granicę, którą trzeba określić Więc dopóki ludzie nie staną się mądrzejsi i lepsi moralnie, trzeba aby w świecie istniało jakieś prawo. Korzyści z legalizacji wszystkich dragów miałoby tylko państwo, które czerpałoby z tego podatek. Ale legalizacja dragów to niejako jednoczesne zaprzestanie zapobiegania uzależnieniom.
Uwolnijcie umysły i spójrzcie na świat z szerszej perspektywy. Ja się staram spoglądać na świat z różnych perspektyw. I czasem widzę, że ludzie nie na wszystko są jeszcze gotowi. Dlatego napisałam, że nie popieram takie luźnego podejścia do legalizacji dragów.
Można o tym w sumie gadać w nieskończoność, ale mi się już chyba nie chce. Bo to problem bardzo skomplikowany. Już się w moim życiu na filozofowałam i mam tego dość. Więc powiem jeszcze raz - my OBEmaniacy powinniśmy kierować świat na inne tory. Dragi nie prowadzą do fajnych miejsc. Tylko do takich które je udają. Najpierw dragi a potem co??????
Profile CardPM
+Quote Post
dreamer_the_one
post 17.12.2009 - 22:30
Post #19

Dusza Towarzystwa

CYTAT(VVi @ 17.12.2009 - 23:21) *
Tak byłoby super, ale ja nie wierzę w ludzi i ich wolny wybór. Zawsze chyba byłam cyniczna. Wierzę jednak w pewną granicę, którą trzeba określić Więc dopóki ludzie nie staną się mądrzejsi i lepsi moralnie, trzeba aby w świecie istniało jakieś prawo. Korzyści z legalizacji wszystkich dragów miałoby tylko państwo, które czerpałoby z tego podatek. Ale legalizacja dragów to niejako jednoczesne zaprzestanie zapobiegania uzależnieniom.
Uwolnijcie umysły i spójrzcie na świat z szerszej perspektywy. Ja się staram spoglądać na świat z różnych perspektyw. I czasem widzę, że ludzie nie na wszystko są jeszcze gotowi. Dlatego napisałam, że nie popieram takie luźnego podejścia do legalizacji dragów.

wszystkie dragi nie sa nikomu potrzebne ;]
do zadnej degradacji nie doprowadzi legalizacja trawki i grzybow a zazywamy je od ponad 100 tysiecy lat, sa dowody ze kultywowano psylocibe cubensis jeszcze we wczesnym paleolicie wiec prosze Cie :)
(mnostwo figurek grzybow, malowidel nasciennych grzybow, wszechobecny w mitologiach motyw grzybow i kult krow, na czyich gownie rosna grzyby)

requem dla snu to prawda, ale tylko w kontekscie koki i heroiny ;]
kazdy poszerzacz swiadomosci jaki odkryja zostanie zdelegalizowany. tak bylo z salvia divinorum(ktora jest z tej samej rodziny co pokrzywa) i tak bedzie z kazdym chwastem w ktorym odkryja psychoaktywne dzialanie ;]
Profile CardPM
+Quote Post
Aloha
post 18.12.2009 - 02:21
Post #20

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 2007

Osobiscie od pewnego czasu jesli idzie o dragi to jestem wierzácy-nie praktykujácy

A za legalizacjá jestem bo:

-wole kupywac jesli najdzie mnie taka ochota czy moje dzieci w przyszlosci w miejscach, które sá do tego przeznaczone a personel wykwalifikowany niz od znajomego przyjaciela mojego kolegi kuzyna, który sprzedaje towar pod mostem...

-wole jarac ziolo w miejscu do tego przeznaczonym a nie przypadkowym lokalu z przypadkowymi ludzmi

-chce zaciágnác rady specjalisty od tematu a nie od naukowca sponsorowanego przez jednotorowomyslácego konserwatyste

Wlasnie dlatego, ze dopalacze mogá byc niebezpieczne powinny byc pod kontrolá ale nie pod kloszem gdzie i tak sie po nie siéga.

Zgadzam sié z VVI, ze nalezy sié uniezalezniac od zewnátrznych srodków dajácych faze, niemniej nie mozna lekcewazyc faktu, ze "swiete rosliny" od tysiécy lat jak wspomniano wyzej byly narzédziem komunikacji z Duchem, niosly nauke i przewodnictwo dla ludzi i nadal to robiá jesli sá przestrzegane pewne podstawowe zasady.

Wszystko dla ludzi byle z umiarem.

Jak ktos przytacza argument "panstwa pográzonego chaosem po zalegalizowaniu srodków" (które i tak sá spozywane) to polecam wycieczké do Holandii w celu sprawdzenia zabobonu, którym karmi prawicowa propaganda...albo nadal wierzyc, ze ziemia jest plaska.

Peace:)

Profile CardPM
+Quote Post
Andersenn
post 18.12.2009 - 03:32
Post #21

BÓG ZAZDROSNY
Nr użytkownika: 1883

ot i cała puenta zawarta w myśli mojego przedmówcy.
Fakt, "święte rośliny" były używane ale nie przez wszystkich. Specjalnie przygotowani ludzie, nazywani szamanami używali ich w praktycznych celach.
Człowiek pomyśli, ze jest szamanem. Szaman nie wyciągał worka z MJ, gdy miał zły humor, nie wyciągał go dla zaspokojenia swoich fizycznych potrzeb, czy po prostu chęci bycia na haju. Zasady używania, jak napisał Aloha są bardzo istotne. Nie wątpie w to ani troche.

Mimo to sam szamanem nie jestem- legalize.
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
2 Stron V   1 2 >
Start new topic