oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Dziwne Prosze O Spostrzeżenia
kater
post 05.11.2007 - 02:50
Post #1

OBE maniak 15
Grupa: Podróżnicy

Nie wiem czy to ma sens, ale przed wczoraj miałem coś dziwnego, takie sekundowe tripy podczas całego dnia. Nigdy wcześniej mi się to nie przytrafiło, to takie coś nazwę to: nagły flash point albo quick white trip. Zacznę od tego że nie biorę żadnych psychotropów a gandzi już miesiąc nie paliłem więc nie mogło to być spowodowane żadnym narkotykiem czy lekiem.
Już opisuje jak to było. Zdarzyło się to z 10-12razy w ciągu dnia i tylko tego dnia. przez jakąś niecałą sekundę dokładnie wiedziałem że robie coś innego, nie w tym miejscu w którym się znajdowałem, byłem kim innym ale nie wiem kim, nie pamiętam żeby te urywki kiedykolwiek mi się śniły, byłem w pełni świadomy nie medytowałem podczas tego, takie nagłe sekundowe przeniesienie się gdzieś i powrót. Ale najlepsze jest to, że podczas tej nawet niecałej sekundy czułem się tą osobą i jakbym był tym kimś dłużej na bank pamiętał bym co robiłem tym kimś np tydzień temu, tzn. tak jakbym w tym samym czasie prowadził inne życie i przefazowałem się pomimo mojej woli w to życie ale to było takie jakieś naturalne.

No bardzo mnie to zastanowiło i do dziś się męczyłem z myślą czy to napisać oczywiście nikomu tego nie powiedziałem, ale myślę że Wy:) mnie zrozumiecie i coś poradzicie/wyjaśnicie/opiszecie...
heh dzięks lol
Ale serio to było idealnie naturalne i na bank nie było to moim wymysłem tylko mimowolnym przefazowaniem się w kompletnie inną rzeczywistość
Go to the top of the page

+Quote Post
plantator
post 05.11.2007 - 12:05
Post #2

Guests

tak oto pierwszy dowód, że obe ma skutki uboczne :D

a na serio, to nie wiem, może ci się psyche wyczula na pewne bodźce, lub jakieś fazy wskakują samoczynnie bo się "otwarłeś" trochę na Inne?

+Quote Post
MetaPsyche
post 06.11.2007 - 00:31
Post #3

Niepoprawny racjonalista

Notatnik

kater.

Pare pytań.

1. Piszesz że zdażyło się 10-12 razy. Czy "wizje" zawsze przedstawiały te same lub podobne sytuacje.
2. Czy odczuwałeś jakieś szczególne uczucia podczas tego
3. Czy jesteś przemęczony.
4. Czy twoja świadomość jest podczas wizji zaburzona, lub osłabiona (wrażenie że działasz jak automat i nie wiesz co się dzieje wokół)

+Quote Post
kater
post 06.11.2007 - 01:23
Post #4

OBE maniak 15

1. sęk w tym że nie wiem co przedstawiały, nie mam zielonego pojęcia bo nizdążyłem się skapować że coś sie dzieje i za karzdym razem była to jakby nowość, najlepsze porównanie to jak "de ża wi" tylko kompletnie gdzie indziej.
2. uczucia tzn.? żadnych fizycznych ani strachu, okropne zdziwienie zaraz po takiej akcji że coś jest nie tak i jakiś motyw mi pod czaszką wskoczył, nawet i może mniej niż sekunde, tzn. raczej bezczasowo, po prostu pstryk jest, pstryk jestem u siebie z ustami otwartymi ooo co to było??
3.jestem absolutnie nie przemęczony, chyba że zmeczyc się można 12 godzinami snu codziennie i siedzeniem przed tv i kompem to tak.
4. Jak pisałem ta wizja jest tak naturalna że jestem kimś innym i jest tak krutka, tzn. była bo się to niepowturzyło, że nie wiem, ale mysle że niemiałem podczas tej załużmy sekundy ani kszty świadomości tej Swojej:) raczej byłem tym kimś na moment i tylko nim...
No serio bardzo dziwne, ale jakoś się nad tym niezastanawiam bo oczywiscie niepamiętam teraz ani jednej sceny z wtedy, jak mówie najbliże to było "de ża wi" (wiem że pisze się inaczej ale nie wiem jak)
Nie chce mi się byków poprawiać już sory... zmęczony jestem już teraz i w nfs-a gram:D

+Quote Post
MetaPsyche
post 07.11.2007 - 01:30
Post #5

Niepoprawny racjonalista

Notatnik

nie chcę straszyć ale:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Osobowo%C5%9B%C4%87_mnoga

;)

+Quote Post
kater
post 07.11.2007 - 02:34
Post #6

OBE maniak 15

weź mnie nie strasz nawet:) to było coś innego niż schizofrenia czy dysocjacja naprzemienna:P

+Quote Post
e_pomarancza
post 07.11.2007 - 10:39
Post #7

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy
Grupa: OOBE VIP

Notatnik

Kater. Według mnie możesz mieć wgląd do światów w których żyjesz równolegle. Jest taka teoria, że doswiadczamy równolegle wielu doświadczeń, (a jesli nie równolegle to mogą być wcielenia przeszłe lub przyszłe.) U Darka S. w książce była o tym mowa. Tez miewam takie rzeczy w ciągu dnia. ;) Nie daj się nafaszerować prochami od schizofreni. Nie ma się czego bać, strach karmi złe byty, raczej sie temu przyglądaj ;) Pozdrawiam.

+Quote Post
twistoid
post 07.11.2007 - 11:35
Post #8

http://demotywatory.pl/762
Ikona Grupy

Ludzie lubią czasem wyolbrzymiać.To ze ktos ma takie same doswiadczenia niekoniecznie jest rzecza dobrą.

+Quote Post
Drag0n
post 07.11.2007 - 12:25
Post #9

Świadomie Śniący

Notatnik

Miałem kiedys cos podobnego... ciekawe czy prowadzimy w tym samym czasie 2 życia... -.-

+Quote Post
pieczywo
post 07.11.2007 - 16:53
Post #10

Dusza Towarzystwa
Ikona Grupy

Notatnik

My wiemy co to znaczy:
http://www.schizofrenia.pl/forum/vt,51,25,38716

Jesli chodzi o Twoja tripo-flashe mialem cos takiego, ale z tego co pamietam tylko jednej nocy. Bylem chyba na raz z 20 wesji 3 spalo, 2 wychodzlilo z ciala, 5 jadlo sniadanie, 1 jechal samochodem do pracy, 2 rozmawialo z ojcem, 5 siedzialoo przy komputerze... doswiadczenie nie za wychodne, nie czulem sie komfortowo, ale teraz moze bym dluzej wytrzymal. Podobne doswiadczenia mial PiRo.

+Quote Post
Zbyszek
post 07.11.2007 - 20:50
Post #11

cialka.net
Ikona Grupy

Notatnik

Hej Kater
Zaczynasz sie dzielic w realu, rozrywac i przesowac swiadomosc poprzez cialka.. Jesli sie pogoszy a jestes lapczywy, to bedziesz mial przygody jakich malo.To fakt . Takie zmiany sa typowe przy schizo. Mialem je latami.Jesli sa wywolane ciekawoscia a nie nerwica czy zmianami patologicznymiw mozgu to super. Swiat czarownic stoi przted toba otworem .Ale nie przeginaj bo cie wywala z pracy czy ze szkoly.

A martwic sie ze to schizo nie ma co. Zmiany zachodza we wszystkich cialach jednoczesnie. Jesli wyleziemy z ciala na jakikolwiek sposob czy zrobimy cokolwiek w jakiejs dymensji, czesci ciala fizycz. biora w tym rowniez udzial. A wiec musi sie burzyc rowniez w mozgu -wlaczac i przelaczac jego segmenty.

+Quote Post
AuroN
post 07.11.2007 - 23:02
Post #12

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Szkoda że ja w życie nie doświadczyłem czegoś takiego, lub innych dziwnych rzeczy ;/

+Quote Post
kater
post 08.11.2007 - 22:19
Post #13

OBE maniak 15

kurcze wczoraj nie miałem kompa "aż" na dzień bo mi się popsuł ale tak paskudnie że wybuchł, dymek i światło jak od błyskawicy mówiłem umieram, pewnie dysk procesor płyta gw. ale naszczęście tylko zasilacz (50zł) bo od razu mi korki wywaliło:) w każdym razie nie mogłem wejść na swoje kochane forum:(

A Zbychu ciagle o tych ciałkach heh. Schizo się nie martwie i jakbym miał to nie dało by rady żeby ktoś mnie proszkami szprycował bo bym się nie dał tylko się cieszył nieziemską fazą:) czujesz np. kupe a jej nie ma:) lol wiec pomarańczko się nie obawiaj;)
Zbyszku jak świadomie podczas dnia się przełączyć na inną opcje człowieka? tzn doznac tego co doznałem bo po przemyśleniu to było dosć fajne i czy da się nauczyc być tak dłużej? nie mogłem nic robić i byłem tylko obserwatorem jedynie. da się tego jakoś nauczyć? nudna lekcja czy w autobusie jazda a Ty pstryk i jesteś kimś innym i obserwójesz i pstryk i po lekcji:) hehe

dziekuje za zainteresowanie!

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park