Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Mm Szszyszunia.. Mniam Xd, nudzi mi się :)
focus_oobe
post 18.11.2007 - 12:53
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 668

Szyszynka jest mało poznanym gruczołem dokrewnym znajdujacym sie w.. hmm centralnej czesci mózgu.. występują w niej i są produkowane śladowe ilości czystego DMT(!) oraz znaczne melatoniny. Gruczoł ten, w pełni aktywny od urodzenia, powoli zaczyna zanikać (ulegać atrofii) tak, że w wieku dojrzałym jest wielkości grochu. Uważa się powszechnie, że wtedy jego rola jest bardzo ograniczona. Dla ciekawości podam, że jest to jedyny znany narząd w ciele człowieka, który nie choruje.Ćwiczenia tzw. duchowe, psychiczne, powodują aktywację szyszynki i jej fizyczny rozwój, szczególnie kontemplacja i medytacja. Badania prowadzone na niektórych (tomografia komputerowa) niejedzących wykazały, że ich szyszynka jest średnio dwa razy większa niż u statystycznego mieszkańca Ziemi. W świecie materii szyszynka jest jakby obrazem (odzwierciedleniem) tego, na ile rozszerzona jest sfera Świadomości danej osoby. Poza tym od aktywności tego gruczołu zależy działanie percepcji tzw. pozazmysłowej (zmysły niematerialne). Kiedy szyszynka jest wystarczająco rozwinięta, wszystkie fizyczne zmysły stają się niepotrzebne, bo percepcja szyszynką jest znacznie szersza. Można więc wtedy być fizycznie głuchym, niewidomym a słyszeć i widzieć o wiele, wiele więcej. Uważam, że stymulacja tego gruczołu (np. przez szynchronizacje półkul mózgowych dżwiękami hemi-sync) ma ogromny wpływ na doznawanie odmiennych stanów świadomości.. w tym oobe. - takie moje spekulacje :P

"Już sam fakt, że DMT jest w naturalny sposób wytwarzana w ludzkim mózgu, oraz że jej obecność zdaje się wspomagać zarówno postrzeganie pozazmysłowe, jak przeżycia eksterioryzacji (przebywanie poza ciałem), wystarczy, aby uznać tę substancję za wysoce interesującą. Największą fascynację budzi jednak wywołane transem częste wrażenie obecności obcej inteligencji, opisywane przez wiele osób."

"Badacz DMT dr Rick Strassman uważa, że w różnych, nietypowych z psychofizycznego punktu widzenia sytuacjach, gruczoł szyszynki sam wydziela do organizmu cząsteczki DMT, a stany powodowane działaniem DMT spotykane są nie tylko po spożyciu narkotyku ale również w czasie głębokiej medytacji, śmierci klinicznej, narodzin, wysokiej gorączki, głodu lub deprywacji sensorycznej."

caly artykuł - https://hyperreal.info/a_bsurd/granice_nauki_otwarty_umysl

moje pytanie: co o ty myślicie? :P

pozdro
Profile CardPM
+Quote Post
DEH.NEO
post 18.11.2007 - 13:28
Post #2

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 1707

hmmm czyli według niego to właśnie Szyszynka wydzielając DMT odpowiedzialna jest za spotkania z NP? W sensie, że wszystko się w mózgu dzieje...
Profile CardPM
+Quote Post
kozuar
post 18.11.2007 - 13:29
Post #3

Guests

Kiedys w Focusie, czytałem bardzo ciekawy artykuł o szyszynce i melatoninie, w którym autor skupił się głównie na pojęciu snów i fizycznym dostosowaniu mózgu, do tego zjawiska. Opisując wszystko przez pryzmat anatomii mózgu i przynależących do niego gruczołów. W sumie jest wiele czynników wspomagających gruczoł melatoniny i tych które chamują jej rozwój ( czy też bardziej działanie) jest to min. alkochol, kofeina etc. Tylko nie pamiętam za bardzo jakie są naturalne środki wspomagające ten gruczoł, bo tabeletki "melatoniny" mozna kupić praktycznie w każdej aptece.
+Quote Post
twistoid
post 18.11.2007 - 13:36
Post #4

http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 1525

Tak myślałem za wszytsko odpowiedzialna jest szyszynka ! czyżby iluminaci bawarscy knuli kolejną intrygę?Muszę skontaktować sie z legionem dynamicznej niezgody.

Muszę wam sie do czegoś przyznać jak skończyłem lat 6, należałem do przedszkolnej loży, robiliśmy bączki z kapsli i saletry, a po godzinach podglądaliśmy koleżanki.
Profile CardPM
+Quote Post
Radzioo
post 18.11.2007 - 20:13
Post #5

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 500

W każdym z nas śpi kawałeczek ćpunka... ;) Samowystarczalnego ćpunka ;D A co do przedszkola, to ja mieszałemk inne rzeczy niż saletra ;D (powtarzałem doświadczenia chińczyków z wybuchowymi materiałami :D czasem co innego :PP) Stąd te zamiłowanie do hełmów i kasków <lol2>

Jeszcze cos dodam. Hmmm więc oobe też zostało wytłumaczone naukowo? Czyli, że DMT jest powodem doświadczania oobe? Ciekawe... Każdy z nas ( co jest pewne) zobaczy jak jest na prawdę po śmierci :( Nie da się tego uniknąć. Chociarz ja śmiem wątpić w to. Nie wszystko da się wytłumaczyć racjonalnie.
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 19.11.2007 - 17:33
Post #6

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

Ciekawe, juz wiedziałem o tym duzo wczesniej, ja codziennie ćwicze ,,3 oko" czyli szyszynke, próbuje zobaczyc aure, juz widze aury przedmiotów, roślin i od czasu do czasu widze aury ludzi. :P
Profile CardPM
+Quote Post
focus_oobe
post 09.02.2008 - 09:03
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 668

odswiezam temat.. malo osob na niego odpowiedzialo (ciekawe) choc uwazam ze jest godny uwagi :P :D ..Plantator, Conchita.. moze Kronopio sie wypowie ? :)zapraszam takze do wypowiedzi Zbyszka :) ..ktory moze byc jak "wiadro zimnej wody" (dla mojego zainteresowania tym tematem :P). "Powiedział by że wszystko i tak robią ciałka i by się miło zrobiło;) Zbyszku, gdzie jesteś?" hehe ..a moze Darek skrobnie cos wierszem dla glebszej refleksji ?? wiedzac ze mial do czynienia z ta substancja :) ..z niecierpliwoscia czekam na odezw :P

/moze ktos sie zrzuca na jakiegos bolczyka ekstraktu ? "nie namawiam lecz powtarzam w kolko.. pal ziolko.. pal zolko!" :D
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic