|
  |
Jak Pozbyć Się Trolli W Jednym Ruchu Technicznym |
|
|
plantator
|
18.11.2007 - 11:24
|
Guests

|
usunąć hydeparki - obydwa.
Czemu?
Bo to skupiska kłótni, przydługich wywodów i niczym nie skrępowanej prymitywnej rozrywki.
Jak wrócę przed gwiazdką by złożyć życzenia chciałbym móc też poczytać coś fajnego i nowego, może nawet wówczas napiszę sam coś o nowych spostrzeżeniach...
Hydepark, to obecnie najbujniejszy dział, ale jednocześnie to skupisko debilizmu w każdym calu. "Mądrzejszy" hydepark tyczy się religii, ale religie i filozofie dzielą - na co to komu?? Jak ktoś chce pogadać o buddyzmie, magii, etc, to jest od cholery for temu poświęconych, jak ktoś chce się podzielić dowcipem, to może na PM do kogoś napisać...
Usunięcie tych podfor sprowadzi userów na temat oobe - nie wiem, by zakończyć też te kłótnie związane z ld - może warto utworzyć takie forum, przecież to powiązane bez względu w co kto wierzy - metody na ld są dobre dla obe i vice versa - pewne problemy pojawiające się w świadomym śnie są tożsame z problemami w ospuo, MTJ można spotkać i w obe i w ld - więc może warto nad tym pomyśleć?
Widzę, że ostatnimi czasy sporo się tu dzieje - sporo pierdów, bąków i kup się wala pod nogami i nic więcej niestety.
Proponuję też usuwanie wszelkich kont nieaktywnych dłużej niż miesiąc, dwa, bo jest 3000 kont, ale udziela się może z 30 osób i wsio - warto zobaczyć ilu jest faktycznie aktywnych userów a ilu to trolle i pomyłki.
Forum rośnie, popularność rośnie, ale trzeba się do tego przygotować, żeby biedny Cat nie musiał potem patrzeć, jak jego kilkuletni wysiłek pada przez napompowane ego wszystkich, tak wszystkich, można sypać pięknymi wierszami, można mówić o miłości, można szerzyć rebelię, czy ziarno zrozumienia dla wszystkich, ale każdy jest w realnym ciele, z realnym mózgiem z realnym ludzkim ego, które czeka tylko na impuls - przykład? Choćby takie wywody, czy obe, to ld. Dla jednych to jedno, dla drugich to drugie. Jak napisała mi Conchita, czy nie lepiej powiedzieć: być może obe, to ld?? No właśnie, ale nie można, bo każdy tu w coś wierzy i każdy ma swój rozum i nie można walczyć z czyimiś przekonaniami, bo każdy je ma i mieć będzie i są nam potrzebne, bo określają nas - więc zamiast napisać: być może obe, to ld, lepiej komuś odpisać: być może masz rację - to powoduje, że ego każdej strony konwersacji zostaje zaspokojone: zawiera się w takim układzie dialog:
- oobe wygląda mi na ld, bo cośtam - wiesz, być może masz rację (w domyśle: ale być może tej racji nie masz)
I wilk syty i owca cała...
Alem się rozpisał znowu - mam sentymenta do tego forum, ale już znikam - a motyw kasacji hydeparków i dodanie LDpodforum bym przemyślał - to nie forum dla kmiotów i różowych panienek, tylko forum w gruncie rzeczy o samopoznaniu i rozwoju poprzez eksplorację podświadomości, nie o filmach na youtube, nie o rebelii, nie o dupie maryni - o obe/ld - o tym.
|
|
|
|
|
|
SORROW
|
18.11.2007 - 11:40
|
Guests

|
A wszystkie pojawiające się tematy nie związane z LD/OOBE (których jest masa i userzy chętnie w nich piszą ) będziesz zamykał ?
powodzenia ...
|
|
|
|
|
|
twistoid
|
18.11.2007 - 12:44
|
http://demotywatory.pl/762
Grupa: OOBE VIP

Nr użytkownika: 1525

|
Haha plantator chce dać nam prezent na mikołajki kolejną kłótnie XD :*
|
|
|
|
|
|
ptasiek
|
18.11.2007 - 13:21
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 1735

|
Myślę, że hyde park powinien służyć raczej tym "poważniejszym" tematom- filozofia, ufo, duchy, kto nas stworzył, skąd się biorą dzieci, coś o religii, itd. CYTAT Bo to skupiska kłótni Sam niejedną kłótnię sprowokowałeś :P Tak w ogóle to ja nawet lubię kłótnie, nawet uwielbiam, tylko żeby były na poziomie (np. w temacie "LD to OOBE" czy jakoś tak), a nie te w wykonaniu luchessiego. CYTAT niczym nie skrępowanej prymitywnej rozrywki. Aaa... O rozrywce chyba dobrze, że rozmawiamy, ale lepiej z tym nie przesadzać. A w ogóle to co masz na myśli mówiąc "prymitywnej"? Czy według ciebie np. temat o filmach (autorstwa bodajże starra), czyli uogólniając- filmy- są prymitywną rozrywką? :) To co jest dla ciebie "inteligentną, rozwijającą duchowo"- rozrywką? Czy oprócz oobe i ld nie ma dla ciebie innej rozrywki? Kolejna kłótnia chyba wisi w powietrzu :) Pozdro.
|
|
|
|
|
|
plantator
|
18.11.2007 - 13:42
|
Guests

|
Może wisi, ja jej nie sprowokowałem, podałem tylko pomysł.
Wisi mi to szczerze mówiąc, bo należałoby rozwinąć pojęcie: "sprowokowanie kłótni" - czy sprowokowaniem kłótni jest napisanie jakiegokolwiek posta odbiegającego od ogólnie przyjętej normy poglądowej, bez względu na zamiary, czy tylko takie celowo w tym celu skomponowane? Bo właściwie kłótni nie rozpoczyna osoba, która jako pierwsza dany post napisze, tylko w najlepszym wypadku osoba druga, która na post odpowie w taki sposób aby kłótnia powstała :) W tym wątku np. Twistoid wtrącił swoje trzy grosze pisząc, że szykuje się kłótnia i już temat od tego momentu tak będzie traktowany, a więc należy trochę obiektywnie podchodzić do tematów i pilnować własnej podświadomości i ego, aby nie dać się wplątać w sugestie poboczne.
W moim zamyśle forum oobe nie potrzebuje wątków innych niż oobe, czy ld, ponieważ pozostałe fora istnieją samodzielnie w necie i tam można się rozwodzić na każdy temat - nawet te prymitywne: "hop, czy siup?"
W biznesie jest zasada dojnej krowy - utrzymujesz i inwestujesz w to, co daje największy zysk, resztę się pomija (to tak w skrócie). Dlatego, jeśli wątki religijno-filozoficzne, oraz śmichy i chichy w hydeparku prowokują głównie kłótnie, a nie wnoszą tym samym nic nowego do obe-społeczności, to po co one tam? I tak udziela się tam głównie młodzież...
To zbędne wg mnie - a forum o ld rozwiązałoby problem racjonalizmu i mistycyzmu w pojęciu oobe - nikt kto zajmuje się ld raczej nie bawi się czakrami, meridianami, nie energetyzuje stu ciał i nie zastanawia się ciągle nad tym z jakim umarlakiem gadał i to diametralnie różne pojęcia, które trzeba by odseparować i cieszyć się wolnością słowa i terminów.
Broń boże kłótni nie prowokuję - jeśli prowokuję ją ktoś, to Twistoid i ptasior, którzy podrzucają mylne skojarzenia.
|
|
|
|
|
|
leon
|
18.11.2007 - 13:51
|
Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy

Nr użytkownika: 1867

|
A jednak plamtator to hrabia,luhessi no i jeszcze jeden /ale na razie nie powiem/,jednak inteligencją nie grzeszy i wszczyna kolejną kłótnie,używa sformułowań w stylu hrabiowskim,szuka dziury w całym i wydaje polecenia modom-pytam się plantator jakim prawem to robisz ,bo prawo kaduka już nie obowiązuje,więc weź idź do obory doić byki.Czego ci serdecznie życzę./napewno zauważyłeś że moje życzenia się spełniają-chciałem latarkę to ją dostałem/ P,s.masz wybór jak każdy inny user możesz nie czytać jak ci coś nie pasuje,najpewniej nie pasuje ci mój artykół o inteligencji,http://www.oobe.pl/park/Wyrok-Astralny-Na-Hrabiego-t1372.html a więc po prostu wykasować wszystko ,aby i on zniknał,ale on i tak obowiązuje i zostanie bezwzględnie wykonany,a właściwie to już jest w trakcie wykonywania.
|
|
|
|
|
|
twistoid
|
18.11.2007 - 13:54
|
http://demotywatory.pl/762

Nr użytkownika: 1525

|
Hahaha bardzo sprytnie XD
|
|
|
|
|
|
pieczywo
|
18.11.2007 - 15:14
|
Dusza Towarzystwa

Nr użytkownika: 4

|
Hyde Park sluzy do poznania sie forumowiczow od innej strony. Tematy szczegolnie glupkowate zostaly juz pozamykane. Tak jak napisal Leon - szukasz dziury w calym. Przyjrzyj sie troche z dystansu na swoje wypowiedzi. Nikt juz Cie nie traktuje powaznie Planti (przynajmniej w takich tematach) - Twoja osoba nie dostala ani jednej propozycji do kandydatury na moda... nadal myslisz, ze Twoje zdanie cos zmieni?
|
|
|
|
|
|

|
 |
|