oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Wiek
tommi
post 10.03.2008 - 19:19
Post #1

Gość Rodziny
*
Grupa: Podróżnicy

witam

jestem jeszcze mlody mam dopiero 16 lat ale bardzo zaciekawilo mnie oobe. nie wiem czy to jest na pewno bezpieczne co mi grozi czy faktycznie moge wrocic nie do swojego ciala albo czy moge sie nie obudzic, bo juz takie rzeczy czytalem. jaki jest wg najnizszy wiek w ktorym mozna to zaczac robic i czy taka granica wogole istnieje? ja juz probowalem osiagnac oobe jednak gdy juz nie czuje ciala i wyobrazam sobie jak wspinam sie po tej linie albo niespodziewanie rece mi sie same podnosza albo czuje dziwny bol w czkrze podstawy. nie wiem jak mam je otworzyc? czy to wogole jest prawda ze tam jakies duchy mozna spotkac? czy naprawde do raju mozna wejsc? czy sa tam anioly? bog? ja wierze w boga i mam nadzieje ze to wcale nie jest jakies satanistyczne doswiadczenie.. :|

prosze o odpowiedzi na moje pytania i pozdrawiam
tomek
Go to the top of the page

+Quote Post
fallenka
post 10.03.2008 - 19:30
Post #2

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Nie ma absolutnie żadnego przedziału wiekowego od którego można zacząć trenować obe.Nie wiem kto wogóle rozpuścił takie ploty po necie?A jeśli chodzi o czakry to nie musisz ich otwierać aby mieć obe ,jest wiele innych prostszych i łatwiejszych sposobów osiągnięcia tego stanu.

+Quote Post
tommi
post 10.03.2008 - 20:04
Post #3

Gość Rodziny
*

ale to naprawde dziala? widzi sie swoje cialo? mysli sie jako ten duch czy jako to cialo co lezy? dziwne..

+Quote Post
wisnia_16
post 10.03.2008 - 20:12
Post #4

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

Jest już kilkadziesiąt takich tematów na forum, wystarczy tylko poszukać. Co do pytań (w tym drugim poście):
1. Mi się to jeszcze nie udało, ale sądząc z opisów wielu ludzi - tak, to działa.
2. Jeśli chodzi o fizyczne ciało to widzi się je.
3. Nie wiem, ale myślę, że kiedy wyszedłeś to myślisz normalnie, bez żadnych zmian. Oczywiście mogę się mylić.

Ja też wierzę w Boga i często się zastanawiam czy to nie jest satanizm takie wychodzenie z ciała. Czytałem jednak na różnych forach i tam pisało że to nie jest sprzeczne z religią.

Pozdrawiam

+Quote Post
sir tup2s
post 10.03.2008 - 20:19
Post #5

Dusza Towarzystwa

Notatnik

CYTAT
2. Jeśli chodzi o fizyczne ciało to widzi się je.

sprostowanie: zobaczyć możesz swoją atrapę, nie ciało fizyczne.

CYTAT
3. Nie wiem, ale myślę, że kiedy wyszedłeś to myślisz normalnie, bez żadnych zmian. Oczywiście mogę się mylić.

skoro wychodzi sie świadomie to myśli się świadomie

CYTAT
mysli sie jako ten duch czy jako to cialo co lezy?

jak możesz inaczej myśleć skoro to Ty?

+Quote Post
tommi
post 10.03.2008 - 21:18
Post #6

Gość Rodziny
*

CYTAT(sir tup2s @ 10.03.2008 - 20:19) *
jak możesz inaczej myśleć skoro to Ty?

no bo wtedy mysli sie:" wow to ja tam leze to teraz sobie pojde do pokoju obok."? takie cos? no bo to tak jakby byly 2 rozne "osoby" nie wiem trudno mi to pojac :]

+Quote Post
sir tup2s
post 10.03.2008 - 21:22
Post #7

Dusza Towarzystwa

Notatnik

ale świadomość masz nadal tą samą, ten sam mózg, te same pragnienia.

+Quote Post
tommi
post 10.03.2008 - 21:30
Post #8

Gość Rodziny
*

rozumiem ze nie da sie podnosci zadnych przedmiotow zeby to widzial czlowiek zyjacy normalnie na ziemi?

a czy jesli udam sie tym calem astralnym do np australii do jakiegos tam miejsca i zobacze gume na chodniku to jesli w rzeczywistosci pojade w tamto miesce gdzie bylem to czy zobacze ta gume? oczywiscie to jest przyklad wiadomo o co mi chodzi..

+Quote Post
wisnia_16
post 10.03.2008 - 21:44
Post #9

Przyjaciel Rodziny

Notatnik

No właśnie mnie też to zastanawia. Ale wydaje mi się że nie...

+Quote Post
sir tup2s
post 10.03.2008 - 21:49
Post #10

Dusza Towarzystwa

Notatnik

jak wychodzisz trafiasz do OSPUO czyli to co widzisz nie będzie dokładnie odzwierciedlało rzeczywistości. Tylko po co to robić?? skoro jest wiele innych rzeczy do poznania w POZA

+Quote Post
tommi
post 10.03.2008 - 22:15
Post #11

Gość Rodziny
*

inne rzeczy tzn?
ja bym sobie poszedl do moich koelzanek i popatrzyl jak one tam sobie spia.. polecialbym do znajomych i ich "odwiedzil"

raz w zyciu pamietam mialem ld z 2 lata temu? ale to tak samo z siebie. nic nie robilem. rano sie obudzilem taki zdziwiony ale to bylo niesamowite! wiecie co zrobilem? popelnilem samobojstwo w snie no i moj duch opuscil cialo i widzialem mojego trupa z gory a ludzie nademna stali i patrzyli i potem sobie polecialem.. to bylo switne ale potem juz tego nei mialem nigdy .. :/

jaka jest najlepsza technika na ld?

+Quote Post
grzee
post 10.03.2008 - 22:37
Post #12

break the rules.

Notatnik

CYTAT
ja bym sobie poszedl do moich koelzanek i popatrzyl jak one tam sobie spia.. polecialbym do znajomych i ich "odwiedzil"

wierz mi... jest wiele innych o niebo ciekawszych rzeczy niż podglądywanie koleżanek nocą... jeżeli chcesz wyjść tylko po to, to nie warto... nie lepiej poznać samego siebie? poszukać odpowiedzi na wciąż nurtujące Cię pytania o samym sobie?

tommi, poczytaj forum, strony, książki... dowiesz się tyle, że nie będziesz widział potrzeby zadawania pytań, a wręcz przeciwnie! będziesz na nie odpowiadał ;) to nie boli, hihi ^^

+Quote Post
Artur_flyer
post 10.03.2008 - 22:59
Post #13

Guests

CYTAT
ale to naprawde dziala? widzi sie swoje cialo? mysli sie jako ten duch czy jako to cialo co lezy? dziwne..

Hmm, odpowiem tylko na podstawie tego co sam przeżyłem.
Nigdy nie widziałem swojego ciała leżącego na łóżku, baa rzadko widziałem łóżko hehe. Czasem stało w innym miejscu niż w rzeczywistości.
Jak się czułem? Co myślałem?
Wszystko tak samo jak w realu dlatego bardzo trudno odróżnić mi ten stan od świata fizycznego.
Gdy nie jestem pewien wsadzam rękę w ścianę, niestety nie zawsze chce wejść hehe.
Najlepiej wsadzić ją w okno, wtedy zawsze wchodzi hehe.
Co jeszcze ? Hmmm, otwarta głowa, hmmm, taki stan poszerzonej świadomości, taka lekkość, uwolnienie....ciężko to opisać.

Niestety dawno już tam nie byłem chlippp :(
Jakoś zabiegany jestem ostatnio.
Zabiegany?
A może schowany. Jej, już nawet wstawać mi się w nocy nie chce.
Ale to się zmieni..

PS.> Ja lądowałem w OSPUO co nie znaczy, że nie da się dostroić do świata fizycznego i zobaczyć swoje leżące ciało.

POWODZENIA TOMMI- nic się nie bój
:)

+Quote Post
tommi
post 10.03.2008 - 23:32
Post #14

Gość Rodziny
*

hehe ;) dzieki

nie chce tego po to zeby podgladac kolezanki! czysta ciekawosc.

tak mnie cholernie ciagnie do tego ale mi to nie wychodzi. czytalem o tym juz duuuuzo :] ale wciaz sie spotykam z czyms co zaprzecza temu co czytalem i stad pytania. no nic bede probowal zobaczymy :]

pozdro

+Quote Post
Artur_flyer
post 10.03.2008 - 23:41
Post #15

Guests

Jeżeli jeszcze nie widziałeś to zerknij tutaj :)
96 pytań i odpowiedzi,powinny rozwiać wszelkie Twoje wątpliwości
http://obemaniak.pl/index2.php?id=faq

+Quote Post
tommi
post 10.03.2008 - 23:46
Post #16

Gość Rodziny
*

dzieki wielkie jutro poczytam bo juz musze isc spac .. :] pobaiwe ssie jeszcz z obe chwile ;]

+Quote Post
Proxy
post 11.03.2008 - 22:15
Post #17

Przyjaciel Rodziny

Hmm odp już widzę zostały dane więc zwrócę uwagę tylko na pewien szczegół...
Mianowicie, nie możesz czegoś takiego nazywać ,,satanistycznym doświadczeniem'' gdyż sataniści nie mają z tym nic wspólnego. Coraz częściej widze, iż sataniści = mroczny okultyzm, ofiary z dziewic i pożeranie kotów .. bzdura (te przywileje są moje ;))

Przykład z wikipedii (nie przepadam za tym serwisem ale w tym przypadku akurat się all zgadza) :

Satanistów można podzielić na dwie grupy:

* satanizm teistyczny — wierzących w istnienie osobowego Szatana i oddających mu cześć — np. wyznawcy Kościoła Azazela. Według niektórych z nich, Szatan jest w rzeczywistości najwyższym z bogów zajmujących się ludzkością, reprezentującym prawdziwą naturę człowieka.

* satanizm symboliczny (filozoficzny) — uznających Szatana za symbol pewnych idei, takich jak siła woli i postępowanie według swoich pragnień niezależnie od ich moralnej oceny — np. Anton Szandor LaVey.

Istnieje też tzw. pseudosatanizm, zwany satanizmem podwórkowym. Jego przedstawiciele zainspirowani muzyką zespołów, których tematyka tekstów oscyluje wokół szatana, zabijają zwierzęta, bezczeszczą relikwie oraz z pogardą odnoszą się do innych religii, uważając się za satanistów.

Jeżeli nie chcesz być laikiem w tej sprawie polecam stronę satan.pl (normalna strona o tej religii nie ma tam nic brutalnego etc.)

Ps: Wierzysz w boga? ładnie mu cześć oddajesz ; )
Ps2: Zwracaj uwagę na pisownie, trochę wysiłku a będzie się przyjemniej czytać.

+Quote Post
tommi
post 12.03.2008 - 23:28
Post #18

Gość Rodziny
*

CYTAT(Proxy @ 11.03.2008 - 22:15) *
Ps: Wierzysz w boga? ładnie mu cześć oddajesz ; )
Ps2: Zwracaj uwagę na pisownie, trochę wysiłku a będzie się przyjemniej czytać.

Ok. Skoro tego chcesz, to się postaram. Chociaż NIGDY tego nie robię, bo to jest strata czasu i wysiłek. :PP
Za długo się pisze. :]

O co chodzi z ładnie Mu cześć oddajesz...? Nie rozumiem czy to jest jakaś ironia czy co.? :]

+Quote Post
kondi
post 12.03.2008 - 23:35
Post #19

Guests

w okresie dojrzewania roznie bywa, brakuje rownowagi i trudniej to kontrolowac,

a co do kwestii strachu, to nie ma sie czego bac,
swiadomosc i tak wychodzi podczas spania, tylko tego nie pamietasz. Jak juz to doswiadczysz pierwszy raz odczujesz, ze juz to dobrze skads znasz. To lezy w naszej naturze (jednych bardziej innych mniej).

+Quote Post
Angello
post 13.03.2008 - 11:02
Post #20

Guests

CYTAT(tommi @ 12.03.2008 - 23:28) *
O co chodzi z ładnie Mu cześć oddajesz...? Nie rozumiem czy to jest jakaś ironia czy co.? :]

Napisałeś "bóg" z małej litery. Ogólnie przyjeło się, że piszemy Bóg. W pewnych środowiskach mogli by to uznać za zniewagę i brak szacunku.

Jeden z najzdolniejszych użytkowników tego forum ma także 16lat (może już 17?). Jak widać nie przeszkadza mu to w doświadczaniu odmiennych stanów świadomości.

+Quote Post
kondi
post 13.03.2008 - 12:08
Post #21

Guests

jestem ciekawy kto jest jednym z najzdolniejszych :D

+Quote Post

2 Stron V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park