Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Spotkania W Oobe
CruZer
post 02.02.2008 - 23:14
Post #1

Gość Rodziny
Grupa: Podróżnicy
*
Nr użytkownika: 3398

Witam, przeczytałem na pewnym forum ze mozna np. "poleciec" do kolegi/kolezanki do domu ale to tylko atrapa lub kopia jej/jego. Nie kapuje o co chodzi ze atrapa... mogłby ktos bardziej wytłumaczyc...?
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 02.02.2008 - 23:19
Post #2

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

Chodzi o to, że jeśli chcesz spotkać kumpla, albo zaliczyć koleżankę podczas OBE, to sobie ją/go wykreujesz. Faktycznie ją/go spotkasz, ale będzie to tylko obraz tej osoby, a nie prawdziwa osoba. Jak we śnie...
Profile CardPM
+Quote Post
CruZer
post 03.02.2008 - 08:43
Post #3

Gość Rodziny
*

Aha dzieki wielkie za odp.
Profile CardPM
+Quote Post
Misterius
post 04.02.2008 - 19:10
Post #4

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 3441

Cześć.Jestem nowy na forum.I dl mnie to tez dylemat znaczy,jak zaczyna się trans twój umysl robi "iluzję" całego świata w twojej wyobraźni do której potem się kierujesz etc.?I jesli chodzi o te obrazy tych osób,one że tak powiem "są prawdziwe"?Czyli ze jak jestem w OOBE to one jak w normalnym świecie chodzą do szkoły,pracują,poprostu zyją??
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 04.02.2008 - 19:44
Post #5

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

Jeżeli przyjmujesz wyjaśnienie zjawiska OOBE mówiące, że to wytwór wyobraźni (tak zrozumałem z twojego posta) to odp jest prosta: Atrapy (obrazy znajomych ludzi) mogą robić wszystko lub nic. Moga po prostu stać i nawet się nie odzywać, mogą z tobą rozmawiać, mogą nie mieć dla ciebie czasu, mogę wreszcie chodzić do szkoły, jak podałeś to w przykładzie. Wszystko zależy od tego co wygeneruje twoja podświadomość, a z odrobiną szczęścia lub doświadczeniem także twoja świadomość.
Profile CardPM
+Quote Post
luchessi
post 04.02.2008 - 20:10
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1370

Ale jesli wieżysz w ciała astralne, mentlane, eteryczne itp. To podczas oobe po prostu poruszasz się ciałem astralnym i spotykasz ciała astralne a swiat w którym przebywasz to astral. Takies są założenia. W praktyce wygląda to tak, że jak do kogos idziesz to spotykasz ciała astralne, i oczywiscie mozesz gadac itp. Ale jesli ta osoba nie jest tego siwadoma to nic nie bedzie pamiętać. Oczywiscie każdy świat ma swoje prawa które trzeba przestrzegac.

We will never break, don`t devastate, we shall motivate,
And we gotta pray, all we got is faith
Profile CardPM
+Quote Post
Freelancer
post 04.02.2008 - 21:08
Post #7

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 3382

Hmmmm, to dziwne bo z tego co czytałem w "Traktacie o projekcji astralnej" Roberta Bruce'a to jest roznica pomiedzy OOBE a projekcja astralna.

"OOBE (Out Of Body Experience - doświadczenie wyjścia z ciała, często stosowany jest też skrót OBE) to projekcja w strefie (przestrzeni) czasu rzeczywistego, blisko świata fizycznego. Często odbywa się to jako część doświadczenia bliskiego śmierci (NDE - Near Death Experience). Jest to stan, w którym osoba opuszcza swoje ciało ze względu na jakiś rodzaj ciężkiego urazu, np. wypadku samochodowego, operacji chirurgicznej, ataku serca, urodzenia dziecka itp. Osoby doświadczające OOBE są świadome rzeczy dziejących się w rzeczywistym świecie, w rzeczywistym czasie, takich jak rozmowy i zdarzenia odgrywające się w miejscu ich fizycznego ciała lub nieopodal. W wielu przypadkach te zdarzenia i rozmowy są precyzyjnie relacjonowane przez daną osobę po jej powrocie do ciała.

Uwaga: OOBE nieznacznie się różni od projekcji astralnej lub świadomego śnienia z powodu jego obiektywnego aspektu odbywania się w przestrzeni czasu rzeczywistego. Dzieje się tak dlatego, że ciało astralne zawiera duże ilości materii eterycznej, która utrzymuje je blisko świata fizycznego.

Istnieją dwie główne przyczyny odbywania się OOBE w przestrzeni czasu rzeczywistego:

1.
Ciało osoby jest bliskie śmierci lub ona tak myśli, co powoduje, że duże ilości materii eterycznej są przelewane do ciała astralnego w celu przygotowania się na proces śmierci.
2.
Osoba ma aktywne czakry, które robią podobną rzecz, tj. przelewają materię eteryczną do ciała astralnego. Posiadanie aktywnych czakr może być zdolnością naturalną lub rozwiniętą poprzez ćwiczenia.

Uwaga: Możesz świadomie dokonywać projekcji i mieć OOBE w strefie czasu rzeczywistego, jeżeli czakry wytworzą wystarczająco dużo materii eterycznej. Podczas OOBE rzeczywistość jest postrzegana jako obiektywna (prawdziwa), a czas jest normalny (rzeczywisty).

Kiedy dokonujesz projekcji do świata fizycznego w strefie czasu rzeczywistego, tak jak podczas OOBE, to technicznie jest to tak naprawdę obszar graniczny strefy przejściowej pomiędzy wymiarem fizycznym i astralnym. Jeżeli ciało astralne zawiera wystarczająco dużo materii eterycznej, to może funkcjonować z niewielką tylko rozbieżnością w stosunku do rzeczywistości. Oznacza to, że osoba dokonująca projekcji będzie w czasie rzeczywistym i tak blisko wymiaru fizycznego, że nie będzie zauważać różnicy."

Może ktoś doświadczony powiedzieć czy rzeczywiście da się obserwować wydarzenia "na bierząco"? Czy doświadczył czegoś takiego i sprawdził w ŚF czy wydarzenia miały miejsce?
Profile CardPM
+Quote Post
luchessi
post 04.02.2008 - 21:13
Post #8

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1370

chodzi o tą energie która pobieramy od ciala fiz. podczas wibracji.
Profile CardPM
+Quote Post
Freelancer
post 04.02.2008 - 23:01
Post #9

Dusza Towarzystwa

Nie bardzo rozumiem, możesz konkretniej napisać czy da się widzieć świat rzeczywisty "na bierząco"?
Profile CardPM
+Quote Post
CruZer
post 06.02.2008 - 18:51
Post #10

Gość Rodziny
*

Jemu chyba chodzi o to ze np jak woobe przesuniesz np. krzesło albo inny przedmiot to czy w realu tez.....
Profile CardPM
+Quote Post
Szopen
post 06.02.2008 - 19:04
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2905

Freelancer - Takie coś to jest właśnie wyjście eteryczne. Wychodzenie ciałkiem eterycznym. Jeszcze nie udało mi się wyjśc eterycznie, ale z tego co wiem jest do dosyć trudna sprawa. Darek nazwał to dostrojeniem się do FŚ i mówił, że ma takie coś raz może na 100 wyjść i to nie jest pewne. Napisz do Zbyszka (Zbyszek - On bardzo dużo wie o różnych ciałkach) i/lub do Darka (OBE maniak - nie muszę opisywać... ;p)
Profile CardPM
+Quote Post
Freelancer
post 06.02.2008 - 22:11
Post #12

Dusza Towarzystwa

CYTAT
Jemu chyba chodzi o to ze np jak woobe przesuniesz np. krzesło albo inny przedmiot to czy w realu tez.....

CYTAT
Takie coś to jest właśnie wyjście eteryczne.

To tez by bylo fajne, ale az takich wymagan nie mam. Chcialem sie dowiedziec czy da sie obserwowac swiat z plaszczyzny astralnej/eterycznej zachowujac czas rzeczywisty i wszystkie wydarzenia dziejace sie w nim. Czy to nadal jest trudna sprawa i wymaga bardzo dobrego dostrojenia czy wcielenie sie w takiego "niewidzialnego obserwatora" jest czyms ciut latwiejszym??
Profile CardPM
+Quote Post
Szopen
post 06.02.2008 - 22:31
Post #13

Dusza Towarzystwa

Myśle, że jest to sprawa dla bardzo doświadczonych, a takich jednak jest niewiele na naszym forum (pare, może parenascie): napisz na pw do Darka i Zbyszka.
Profile CardPM
+Quote Post
Freelancer
post 06.02.2008 - 22:42
Post #14

Dusza Towarzystwa

Okok, napisze napewno bo nie mam zwyczaju zostawiania pytan bez odpowiedzi jesli wiem ze odpowiedz na nie istnieje... ;]
W kazdym badz razie dzieki. Pozdrawiam i zycze szerokich lotow :)
Profile CardPM
+Quote Post
Szopen
post 06.02.2008 - 22:44
Post #15

Dusza Towarzystwa

CYTAT(Freelancer @ 06.02.2008 - 22:42) *
Okok, napisze napewno bo nie mam zwyczaju zostawiania pytan bez odpowiedzi jesli wiem ze odpowiedz na nie istnieje... ;]
W kazdym badz razie dzieki. Pozdrawiam i zycze szerokich lotow :)

Chyba dalekich, albo przyjemnych? :D:D:D szerokich, dobre :P
Profile CardPM
+Quote Post
Drag0n
post 07.02.2008 - 14:56
Post #16

Świadomie Śniący
Nr użytkownika: 1691

Ja spotykam sie z NP, z moimi kumplami oraz z kosmitami.
Na serio.
Profile CardPM
+Quote Post
Freelancer
post 07.02.2008 - 16:53
Post #17

Dusza Towarzystwa

Tak na marginesie to co to jest NP?? ;]
Profile CardPM
+Quote Post
RedDragon
post 10.02.2008 - 21:49
Post #18

Przechodzień

Nr użytkownika: 3504

I co odpowiedzieli Ci cos o tym obserwowaniu rzeczywistosci?
Profile CardPM
+Quote Post
skręt
post 10.02.2008 - 23:02
Post #19

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 2901

;D Niefizyczni Przyjaciele
tak na marginesie przeczytaj sobie
"Miłość i Wolność poza ciałem"przyjemnie sie czyta a i dowiesz sie wszystkiego o OBE

"Czego nie możesz w realu spróbuj w astralu"
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic