|
|
![]() ![]() |
20.07.2009 - 15:26
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 30 Notatnik |
wkleiłem z obeforum opisy moich przezyć w strefie luszu. Podobnie pisał o tym Darek czy Discoverer. Na moją pierwszą
historię odpowiedział Seth , który potwierdził , że tez cos takiego mu sie przydarza i ma przy tym podobne doznania. Zaczął mi objaśniać co jest za tym miejscem tworząc niejako mapkę tych wszystkich faz. Siedziałem na krześle , przy dużym oknie. Z zewnątrz podało na mnie mocne białe swiatło. Czułem ciepło uderzające z za szyb. Z całą pewnością nastałą pora południa. Słońce będąc na samej górze świeciło tak mocno , iż wszystko skąpane było w bieli. To nie było zwykłę południe. Patrząc w okno nie widziałem błękitu nieba , ale bardzo mocną biel. Kiedy wyszedłęm z domu poczułem charmonię z otoczeniem. Rozglądając się na boki zauważyłem , że wszystko dookoła jest tak mocno oświetlone , iż niektóre rzeczy był przezemnie dość trudno dostrzegalne. Odniosłem wrażenie jakoby swiatło wręcz osiadało na tym wszystkim co mnie otaczało. Mój zasięg wzroku był dość mizerny. Wszystko przez niezwykłą mgłe , niezwykle jasną (jaśniejsza od od normalnej mgły) , lecz nieco ciemniejszą od koloru nieba(tego specyficznego).Po kilku minutach zrobiło mi się jeszcze cieplej. Spojrzałem w górę i zobaczyłęm coś niezwykłego. Niebo było wręcz na wyciągnięcie dłoni. Na wysokośći około 20 metrów znajdywała się owa biel. Zajmowała całe niebo , a zrobiona byłą z jakby grubej bardzo jasnej mgły. Wszystko to kojarzyło mi się z jakąs subtelną , delikatną rzeczą np wanilia. Całość sprawiała wrażenie jakoby można by było dotknąc i poczuć ową swiatłość. Zacząłem powoli unosić się do góry aby wejść w tę jasną strefę. Im znajdowałem się bliżej celu , tym mocniej czułem ciepło wydobywające się z góry. Kiedy już cały zanużyłem się w bieli poczułem , że zanikam. Miałem wrażenie jakbym się rozpuszczał w tym cieple jednak było to naprawdę przyjemne uczucie. Wraz z uczciem rozpuszczania towarzyszyło mi uczucie jakoby mój umysł też odpływał. Doznałem szoku! pomyślałem , że sie rozpadam a właściwie zanikam. Przestraszyłem się tej całęj sytuacji i swiadomie powróciłem do ciała. sorry ze tak ale chwilowo nie mam worda. Druga część t to niejako druga część bieli. tearz opisuję drugi przypadek ,w którym zaszło duże prawdopodobieństwo mojego bycia wsród strefy luszu. Niedlugo jeszcze opisze jakieś przypadki. Znajdowałem się na swoim osiedlu. Bloki choć zaledwie czteropiętrowe , wbijały się w niebo. Biel jak zwykle w takich przypadkach wisiało bardzo nisko nad ziemią. Z bieli biło mocne Światło , które oświetlało , oraz ogrzewało otoczenie. Owe ciepło było odczuwane przeze Mnie w dość dużym stopniu. Ponownie orientacja w terenie dosyć kłopotliwa , ponieważ białe światło świeciło tak mocno , że część otoczenia zlewała się z białym kolorem , jednak nie przejmowałem się takim obrotem spraw , ponieważ czułem harmonię z otoczeniem. Opuściwszy osiedle udałem się na tory kolejowe ciągnące się wzdłuż drzew , krzewów itp. W końcu natrafiłem na most kolejowy. Oparwszy się o barierkę zobaczyłem dwie kobiety. Sytuacja była o tyle dziwna , iż kobiety wisiały nad rzeką właściwie utrzymywała je biała poświata znajdująca się nad całą długością rzeki. Z jednej strony widziałem , że rzeka płynie z prądem , jednak nie byłem w stanie dostrzec wody(przykryta była bielą). W pewnym momencie poczułem do tych istot niesamowitą miłość. Wiedziałem , że one wiedzą o mojej obecności , czułem , że w jakiś sposób harmonizuję się z nimi. Odniosłem wrażenie jedności i szczególnego , aczkolwiek nie do końca określonego związku tymi postaciami. Może to byłem ja a one może były mną? |
|
|
|
23.07.2009 - 09:26
|
|
![]() Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 190 Notatnik |
jestes wielki!
zainwestuj w ortografie "Podobnie pisał o tym Darek czy Discoverer" ale sobie wlewasz. "Słońce będąc na samej górze świeciło tak mocno , iż wszystko skąpane było w bieli" az lezka sie w oku kreci pracuj dalej : D |
|
|
|
23.07.2009 - 11:20
|
|
![]() Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 4 Notatnik |
Przepraszam za offtop.
Dreamer fajnie że, krytykujesz pisownie i nie czytasz wyjaśnień autora tekstu. Ale jak już krytykujesz to podaj jakieś następne argumenty dotyczące tematu, a jak takich nie masz to pisz na priv swoją krytykę ortografii. Tak, wiem, sam nie trzymam się moich słów lecz mój post to odpowiedź na twój który woła o pomstę do nieba, a poza tym ja nigdy nie miałem obe i nie mam żadnych argumentów w tym temacie. Przepraszam jeszcze raz za offtop. |
|
|
|
23.07.2009 - 12:18
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 30 Notatnik |
o lol dreamer wlewam sobie jak 100 skurwy... po prostu napisałem tak , żeby dać wiarygodność temu co pisze , żeby pokazać ze takie miejsce istnieje , dać temu wszystkiemu wiarydonosc. Jakbym tak nie zrobił to dużo osob by pomyslalo, ze jak inni tego nie mają to znaczy ze pewnie to nic niezwyklego. Wez idz lepiej zostaw na swoim łożku energię zebys mogł wychodzic z ciała a po kilku latach sprzedaj to na allegro i napisz ze jest to łózko , na którym wyjdziesz z ciała w minute.
|
|
|
|
23.07.2009 - 14:02
|
|
![]() Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 190 Notatnik |
o lol dreamer wlewam sobie jak 100 skurwy... po prostu napisałem tak , żeby dać wiarygodność temu co pisze , żeby polazać ze takie miejsce istnieje , dać temu wszystkiemu wiarydonosc. Jak bym tak nie zrobił to dużo osob by pomyslalo ze jak inni tego nie mają to znaczy ze pewnie to nic niezwyklego. Wez idz lepiej zostaw na swoim łożku energię zebys mogł wychodzic z ciała a po kilku latach sprzedaj to na allegro i napisz ze jest to łózko , na którym wyjdziesz z ciała w minute. musze sie nad tym zastanowic. pomysl niezly :D z tym lozkiem naprawde dziwna sprawa, dwie fazy przed rem na dwie nocki. nierealne dla mnie... dzyeson. takie notki, opisy podrozy najlepiej zapisuj w szafce i zamykaj na kluczyk. Czego oczekujesz zamieszczajac to na forum? pochwaly? szacunku? nikt ci twoich doznan nie podtwierdzi bo mamy bariere leksykalna nie do pokonania. Operujemy jezykiem ktory sie zupelnie nie nadaje do porownywania wlasnych doznan. Zastanow sie stary, co chcesz tym osiagnac ;) cieple pozdro ;) ps. Może to byłem ja a one może były mną? to juz tak smierdzi ezoteryka ze az sie plakac chce. wiesz za co ceni sie takich jak monroe albo DS? za scisly, konkretny styl. Pomijajac to, ze nie da sie opisac dokladnie swoich doznan, tak aby zrozumiala to druga osoba, od stylu zalezy bardzo wiele... |
|
|
|
23.07.2009 - 14:21
|
|
|
to było tylko wklejenie z obeforum , moge wiecej w taki jak ty to okresliles ezoteryczny nie pisac wiecej , ale w sumie jak sie pisze w ten sposob to ludzie jednak przynajmniej w jakims tam stopniu jednak są w stanie sboie wyobrazic np jak to jest czuc ze jest sie 2 osobami jednoczesnie , bo takie suche opisy w jeszcze mniejszym stopniu są w stanie przyblizyc nam dany temat. Ale moge tak nie psiac jak komus to przeszkadza.
PS kazdy inaczej doswiadcza , ale w sumie w pewnym stopniu doswiadczenia tych samych rzeczy czy nawet podobnych są albo takie same albo bardzo podobne. |
|
|
|
23.07.2009 - 14:27
|
|
dobra napisze ci na pw bo chyba nie kapujesz :) pisz, pisz jak chcesz ;)
|
|
|
|
23.07.2009 - 20:01
|
|
|
cialka.net Grupa: Astralni Podróżnicy Punkty prestiżu: 244 Notatnik |
No dobrze ale co to jest ta strefa luszu. Czytałem kiedyś, ale nic nie zrozumiałem z tego. Wie ktoś coś o niej , tak bym zrozumial. Pisz Dzyeson, przecież nikt cie nie wyrzuca z artykułów, pisz jak ci serce podpowiada i nie słuchaj papierośnika:)
|
|
|
|
24.07.2009 - 11:55
|
|
|
ja mam tak ze raz ta biel jest nizej raz troche wyzej , ale zawsze jest nisko i najczesciej odrazu czuc ciepło. Przedmioty są mocno oswietlone , mam nawet wrazenie jakby ta biel osiadała na roznych rzeczach np na drzewach czy dachu. Ograniczenie widoku tworzy taka jakby mgła , czyli ta biel osiadająca jakby w powietrzu robiac taką kameralną atmosferę. Raz jak widzialem rzekę to wzdłóz niej
ciągneła sie taka słabsza biel na tyle wysoka ze nie nie bylo w sumie wiadomo kiedy zaczyna sie niebo bo bylo naprawde nisko zawieszone , trzeba bylo sie w sumie przyjrzec( ogólnie biel na dole jest taka słabsza). Jak spotkam tam jakąś postać to normalnie pisendlaf do nich czuję i taką harmonie jakby to były moje aspekty tylko takie moze bardziej swiadome(o ile tak mozna powiedziec) wyższe a może powinienem mowic ze to moje pierwiastki? odrzucam raczej niefizycznych przyjaciół. Nie wiem tak sobie pomyslalem ze to moze tak jak u moena(potem przeczytałęm) widze swoj pierwiastek kobiety , bo czestym motywem była kobieta , moen tak mial i wogole moze miejsce nawet pasuje bo moze to jest taki moj prywatny focus 27 jak u moena , on tez mial takie świetlne klimaty chyba i wogole opisuje sie ze PARK w focusie 27 jest taki oswietlony bielą itp no ze nie wiem w sumie , ale ten motyw ze ciagle kobieta mi sie pokazywała miałem jak u moena , czestym motywem u mnie tez jest mały chłopiec( w tej strefie i nie tylko) tez mozna uznac ze to moj pierwiastek jakiegos dziecka bo duzo z niego mam. A moze to oznacza to , ze chciałbym miec dziewczyne i takiego jakby młodszego brata , którym mógłbym się opiekowac? moze to taki wyznacznik udanego zycia prywatnego? Moze chciałbym byc blisko takich ludzi? Bo jezeli chodzi o chęc posiadania dziewczyny to wiadomo , ale ostatnio zachciało mi sie miec przyjaciela , który ma 13 lat i to mnie zaskoczyło , normalnie jak te dziecko ze strefy luszu(podobny wiek) A moze to i to? moze po prsotu jest tak ze mamy zaginione aspekty i chcemy je uzupełnic jakby w realu szukając tak jakby osób podobnych charakterystyką to tych naszych pierwiastków , aspektów , zeby sie jakos uzupełnić? Moze zawsze aspekty sa wyznacznikiem tego co szukamy w innych ludziach. WRacajac do samej strefy luszu to mozemy sobie poleciec do gory , wleciec w tą biel(na górze) , bedzie nam coraz cieplej a jak juz bedziemy w samej bieli tak ze nie bedziemy widziec nic poza nią to bedzie nam przyjemnie i bedziemy miec uczucie rozpływania się. Darek pisał o niej w ten sposób : "(...)gdy wylądujesz w Poza, jest jasno i odnosisz wrażenie, jakby było południe, wiedz, że „wstrzeliłeś się” na daleką częstotliwość, Jak oprócz tego nagle poczujesz, że w plecki przygrzewa Cię słońce, autentycznie czuć ciepło, jakbyś się opalał miej świadomość, że ze swoją fazą zaleciałeś bardzo daleko, jesteś tuż obok strefy Luszu (Świetlno-Cieplnej). Wówczas łatwiej przyjdzie Ci latanie, wykonywanie CELÓW, realizacja marzeń i nie zdziw się, że po powrocie do ciała za oknem będzie noc.." Seth pisał ze jest to przedwstęp do dalszej fazy , czyli do tej czerni to tego jakby kosmosu w ktorym sie odczuwa bardziej , nie wiem moze to jest tak ze ta strefa luszu uznając ze jest to jakby samo to białe niebo oswietla generanie ospuo a jezeli ospuo to i jego przedluzenie focus 27 tym bardziej ze przeciez tam tez jest taki podobny biały klimat. Darek pisał ze ta strega jest za PARKIEM ze z niej tworzy sie cały astral ze jest mgła/modelina która tka cały astral , wiec moze dlatego jest jakby najwyzej a za nią sie juz astral konczy , co by pasowało bo ja tez mialem kiedys czern jak przez nią przeleciałem |
|
|
|
24.07.2009 - 22:12
|
|
![]() Dusza Towarzystwa Grupa: Astralni Podróżnicy Punkty prestiżu: 81 Notatnik |
Dzyeson wydaje mi się że jesteś bardzo presiąknięty terminami, opisami, i zasadami zdefiniowanymi przez innych. Odrzuć wszystko. Nie kieruj się Monroem czy Sugierem. Odnajdź własne doświadczenia i odnajdź w nich prawdę. Ogranicza cię wpasowywanie własnych doświadczeń w ramy narzucone przez innych. "Tam" jesteś ważniejszy niż wszyscy tzw. "pionierzy". Podaruj sobie MTJoty, focusy, lusze, niefizycznych p. i inne ograniczenia a zaczniesz dostrzegać że wcześniejsze twoje doświadczenia podlegały nieświadomej konwersji na poznane przez ciebie nazewnicwto i opisy innych. Nie ma prawdy absolutnej za to są własne doświadczenia których analiza da ci więcej niż wciskanie się w czyjeś ramki.
|
|
|
|
25.07.2009 - 09:47
|
|
sa setki teorii, mnostwo idealnych religii i idealnych filozofii.
Rozejrzyj sie. Czy ktores z nich daly komus szczescie? czy schematy uszczesliwiaja? DS tak samo jak Monroe tworzyli to, co podpowiadalo im serce. Musimy ukladac schematy i ramki, mozna to pokonac tylko stopniowo- malymi kroczkami. im mniej sie mysli i nazywa, tym wiecej przyjemnosci sie czerpie z obserwacji i badania ;) |
|
|
|
26.07.2009 - 18:36
|
|
|
Generalnie nie mam czym sie sugerować bo przeczytałem tylko Darka i Moena 3 ksiązki , wiem ze przez te terminy się blokuję ale generalnie te wszystkie moje lepsze fazy byly przed przeczytaniem nawet tych autorów , dopiero po ich przeczytaniu zorientowałem się ze u mnie było podobnie i naprawde wiele rzeczy się zgadza , przez co zacząłęm wręcz maniakalnie próbowac ustalać rożne schematy itp bo to wszystko we mnie uderzyło(ta zgodność) Zresztą teraz juz coraz rzadziej porównuję , sam tekst ze strefą luszu był bez zadnych definicji czy nawet teorii , no moze oprocz samego tytułu , ale chcialem nim zachecic osoby do porownan , bo przeciez duzo osob miało jak zreszą ty sam Seth podobne uczucia. Dopiero ten kolejny tekst to były jakies moje wywody , teorie itp ,ale było to związne z tym , że Zbyszek dał wyraz temu , abym tak jakby wyjaśnił o co chodzi mi z tą całą strefą luszu , dlaczego niektórzy o niej tak piszą , co w niej widzą , jaki ten rodzaj fazy moze miec przynajmiej w podstawie znaczenie itp , to zacząłem pisac o wszystkich , którzy mieli podobne wrażenia , zeby niejako to wszystko udokumentowac tak jak bym był jakimś badaczem(ale nie nauczycielem) i chciał z zebranych materiałow wysnuć jakies wnioski , moze jest to juz jakis inny focus? ALE jakby nie było , tą teoretyczną częsc napisałem na wniosek zainteresowanego zbyszka , ja sam nie mialem takiej potrzeby zeby te moje fazy w jakis tam sposob udokumentować , nawet nie tyle ze na forum ,ale nawet w swojej głowie nie potrzebowałem sobie tego wszystkiego układać bo pogląd na to wyrobiłem sobie już dawno oczywiscie na podstawie swoich faz(na podstawie doswiadczen innych to nawet nie mogłem bo były za mało szczegółowe) Analizowałem wszystkie sczegóły tych faz i sama wiedza o tym ze jest tam jasno i ciepło niewiele mi mowila a tylko o tym pisali w sumie inni , wiec musialem sie brac za dokladniejszą analizę. Zebrałem wnioski i nie chcialem sie nimi dzielic bo są to i odbrze o tym wiem inwidualne sprawy , ale ktos napisał zebym napisał co o tym wszystkim myslę to napisałem. Staram sie teraz pisac bez jakis porownan i dorabiania teori , i zadnych teorii nie tworzyłem dopoki nie zostałem niejako sprowkowany. JA wiem ze wczesniejsze moje teksty temu przeczą , ale zacząłem juz zmieniać styl pisania , dlatego specjalnie wkleiłem suche teksty opisujące co odczuwałem.
|
|
|
|
26.07.2009 - 18:47
|
|
nie mam ochoty ani sily czytac twoich postow, Dzeyson ze wzgledu na zero akapitow i tone tekstu. Dlatego tez wciaz nie mam pojecia o co ci chodzi z ta strefa luszu, czym jest itd.
Proponuje abys to strescil w kilku zdaniach i bez porownan artystycznych. To piekne i wzruszajace ale nie miejsce na to tutaj tylko w hyde parku ps. z tego co zrozumialem wczesniej, uwazasz ze tereny pokryte biala mgielka to strefa luszu? no mnie sie wydaje ze to nic innego jak niedokladne dostrojenie. |
|
|
|
26.07.2009 - 19:44
|
|
|
ta mgiełka to nie wina dostrojenia , ta mgiełka jest taka żywa biała , mniej niz niebo ale taka naprawde konkretna , stopień dostrojenia jest zajebisty naprawdę. Te przedmioty tak dokładnie z tą bielą widać.
Co do postów to raz piszę z akapitami raz nie , będe teraz pisał juz zawsze , bo do tej pory to pisałem tylko głowny tekst starannie , potem jak odpowiadałem w temacie to juz na odpierdol nieco zarówno jezeli chodzi o pisownię , jak i o przerwy , akapity itp. W tym 2 poscie to tez byly w sumie moje wyjasnienia głównie ,ale jezeli chodzi o tą strefę to pisałem o tym , że jest to cos takiego co oswietla ospuo i dlatego za tą strefą nic nie ma ( ja tak mam ze potem jest ciemno) wiec jest to moze jakas granica ospuo. Jezeli PARK jest przedluzeniem ospuo to i moze w PARKU tez jest taki bialy klimat bo wlasnie jest oswietlany przez tą strefę. mam tez wrazenie ze postaci , ktore tam spotykamy to tak jakby twoje pierwiastki , twoje czesci , które tak jakby chcesz uzupełnić próbując poznac w realu osoby podobne do tych jakie tam spotykamy. To tak jakby czegos zagubionnego szukac na zewnatrz zeby sie sharmonizowac. przynajmniej tak jest u mnie/ PS sama strefa luszu to dla mnie ta mgła na niebie a to co jest na ziemi , w sensie ta biel to tak jakby jej pojedyncze czesci ktore tak jakby odpadly i oswietlają dodatkowo teren. |
|
|
|
15.10.2009 - 23:58
|
|
![]() Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 2 Notatnik |
Generalnie to sie naczytaliscie ksiazek i macie system przekonan generujacy taka rzeczywistość. Czy ona rzeczywiscie musi byc prawdziwa? Pozdro. Btw tez czytalem monroa.
Jedyna prawda jaka znam to nieskonczonosc. Zdefiniuj sam pojecie nieskonczonosci rozbijajac na kazdy czynnik a dojdziesz do prawdy. |
|
|
|
16.10.2009 - 12:28
|
|
|
lol stary ja nawet monroe nie czytalem do dzis. o tym ze to mogal byc ta strefa dowiedzialem sie duzo pozniej , jak ktos o tym na obeforum napisal. Zal czlowieku , wszystko dla ciebie to pic na wode fotomontaz bo pewnie nie miales zbyt wielu faz
i piszesz w taki sposob jak pisze wiele osob nasladujac ich. |
|
|
|
16.10.2009 - 23:23
|
|
![]() Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 2 Notatnik |
Mialem wiecej faz niz myslisz :) Z reszta to nieistotne dla Ciebie. Chyba do czegos dozysz?
|
|
|
|
17.10.2009 - 12:09
|
|
|
Mialem wiecej faz niz myslisz :) Z reszta to nieistotne dla Ciebie. Chyba do czegos dozysz? nie obchodzi mnie twoja liczba faz. Nie lubię tylko jak sie wrzuca wszystko do jednego worka i przyprawia gęby ludziom , ktorych pewne rzeczy nie tyczą , ale przyrównuje sie ich do reszty bo wykazują pewne cechy wspolne , ktore nawet jak są przeciez uniwersalne to i tak sie na to juz nie patrzy. Nie chodzi mi o cechy faz. |
|
|
|
18.02.2010 - 12:37
|
|
![]() Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Punkty prestiżu: 37 Notatnik |
No dobrze ale co to jest ta strefa luszu. Czytałem kiedyś, ale nic nie zrozumiałem z tego. Wie ktoś coś o niej , tak bym zrozumial. Pisz Dzyeson, przecież nikt cie nie wyrzuca z artykułów, pisz jak ci serce podpowiada i nie słuchaj papierośnika:) O luszu pisał dużo Monroe w Dalekich Podróżach, ale sam chyba wymyślił to określenie a można pod nim rozumieć dosłownie wszystko co mamy na ziemi (bogactwa naturalne, nasze uczucia, fauna i flora, energia itd). Wierzę Dzeysonowi to co przeżył i najbardziej pasowała mu nazwa: lusz. Takie wrażenia niekoniecznie muszą świadczyć o sugestii innych badaczy, po prostu po przeczytaniu jakiegoś tekstu, książki, jesteśmy bogatsi o nową wiedzę. To jest jak z artystą, który stosuje szuka inspiracji i dopiero potem tworzy dzieło. PS: czy to LUSZ? |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Park |