Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Proroctwo Dnia Następnego
Nużek
post 15.05.2010 - 13:54
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 7898

Jakiś czas temu rozpocząłem lekturę trylogii Anne Bishop, która wciągnęła mnie do głębi, między innymi z powodu znalezienia w niej połączenia różnych światów, przenikania pomiędzy nimi, a i innych miłych rzeczy.

Pierwszą część pochłonąłem bardzo szybko. W moim umyśle zrodziła się nieokiełznana myśl chęci poznania dalszych losów bohaterów, z którymi zdążyłem się zżyć jak z braćmi :P Zdobyłem następną część, również połykając strony bardzo sprawnie, zjadając niemal okładki. Przez kilka dni żyłem światem przedstawionym w serii, nie mogąc doczekać się zdobycia następnej części..

Nadeszła noc przed zakupem książki, w której to miałem sen:
Pojawiam się w ogromnej bibliotece szukając w/w. Przeszukuję wszystkie półki. Mam bardzo mocne przeczucie tego, że ona gdzieś tu jest. Szukanie jest bardzo czasochłonne i męczące. Uczucie jednak mnie nie opuszcza. Jest, znalazłem tytuł. Cholera, inna część, już przeze mnie przeczytana. Znalazłem wszystkie inne części w języku polskim, lecz nie ostatnią. Szukam dalej. Przeszedłem w inny dział, niedaleko lady. Znalazłem, już się cieszę.. nie, książka jest w języku angielskim. Odchodzę przeczesując inny dział. Wiem, że ta książka gdzieś jest.. budzę się.

Rano pojechałem do księgarni u siebie w Olkuszu, były inne części, ostatniej nie było. Następnie pojechałem do Krakowa, znalazłem bardzo dużą księgarnię - to samo, nie ma ostatniej części. Pojechałem do Galerii Krakowskiej. Kolejna duża księgarnia, historia ta sama. Nie dowierzam temu co się dzieję, mając w pamięci bardzo żywy sen. Ostatnia nadzieja, zmierzam do empiku. Idę na dział fantasy, szukam po pólkach. Wszystkie części poza jedną. Nie wierzę, przecież musi tu gdzieś być. Okrążam dział, nie ma, nie ma, nie ma.. wracam jeszcze na początek, by ostatnim razem rzucić okiem. Jest, ale w ręku jakiegoś kolesia, jeden jedyny egzemplarz. Stoi, przygląda się książce, odchodzi.. ja załamany.. Po chwili facet wraca, odkłada książkę na półkę. Zaryło mnie. Stoję i śmieję się sam do siebie ;) łapię za książkę, gnam do kasy, kupuję ;)

Myślę, że sen ten ukazuję moc, a zarazem rezultat energii skierowanej na konkretny cel. Bardzo ważną jest prawdziwość i szczerość intencji. Bez niej ciężko.. :)

Pozdrawiam :)
Profile CardPM
+Quote Post
Abi
post 31.05.2010 - 18:50
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 5581

Czyli jak sie bardzo bardzo chce to się to dostanie:)
Ja czasami w oobe koncentrowałam sie na danym celu i potem w ciągu dnia jakoś tak łatwiej się go osiągało:)
W Krakowie jest taka fajna ezo-księgarnia!
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic