|
|
![]() ![]() |
05.03.2008 - 21:47
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Witam jestem poczatkujacy.
Zakupilem sobie muzyke wspomagajaca do Oobe na www.czarymary.pl w dziale muzyka -> nagrania mp3 -> ,,Obee w 20 minut Astral Protecition"Mozna odsluchac fragment. Juz za pierwszy razem gdy puscilem to (polozylem sie na lozku i sluchalem przez sluchawki) po oklo 5-10 minut poczulem wibracje ale przez moje podekscytowanie wszystko minelo. Mam pytanie czy podczas sluchania jakiejkolwiek muzyki do Obee musze o czym myslec? Wyobrazac cos sobie? Czy poprostu skupic sie na sluchanym dzwieki? |
|
|
|
05.03.2008 - 22:00
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
same dźwięki za Ciebie nie wyjdą. Myśl o tym aby wyjść, wizualizuj sobie, że Twoje ciało astralne jest lekkie, że sie unosisz, lub inne metody wizualizacji. Wiedz o tym że chcesz wyjść, a na pewno sie uda. Nie skupiaj sie na nich tylko analizuj co sie dzieje.
|
|
|
|
05.03.2008 - 22:17
|
|
|
A czy przed osiagnieciem wibracji mam o czyms myslec czy skupic sie na dzwiekach? Kiedys mialem taki inny kurs z Allegro.pl ... ale to troche inna sprawa, i tam miedzy innymi bylo zeby na poczatku wyobrazac sobie np. ze idziesz po drabinie w dol (schodzisz z niej) .
|
|
|
|
06.03.2008 - 02:20
|
|
|
Członek Rodziny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Najpierw poczytaj co to jest w ogóle OOBE i "z czym to się je". Nie ma cudownego środka (muzyki, środków farmakologicznych, ćwiczeń), który "wyjdzie za ciebie". Oczywiście może ci to pomóc wyjść wywołując stan rozluźnienia i pogłębiając trans ale musisz wiedzieć jak "samemu wyjść". Moim skromnym zdaniem wywaliłeś pieniądze w błoto. ;) Sam testuję bwgen'a (póki co z małymi sukcesami) i mam nadzieję, że działa. :D
|
|
|
|
06.03.2008 - 08:39
|
|
|
Wiem co to jest Oobe, czytalem.
15 zl. nie sa jakies wielkie pieniadze ale czuje ze ten dzwiek mi pomaga. Powracajac do pytania czy przed tymi wibracjami mam cos sobie wyobrazac? |
|
|
|
06.03.2008 - 10:29
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
To że wiesz co to jest OBE jeszcze nic nie znaczy.
Ja wiem co to jest rower ale nie znaczy to, że umiem na nim jeździć :p Zapoznaj sie z technikami na jazdę w OBE. Jest wiele metod i sam musisz sprawdzić która na ciebie podziała lub która ci odpowiada. Zapraszam do działu Pomoc dla początkujących. Poniżej masz ładny schemat. Pozdrawiam i życzę powodzenia. |
|
|
|
06.03.2008 - 10:57
|
|
|
Wielkie dzieki przeczytalem :)
|
|
|
|
06.03.2008 - 13:55
|
|
|
same dźwięki za Ciebie nie wyjdą. Myśl o tym aby wyjść, wizualizuj sobie, że Twoje ciało astralne jest lekkie, że sie unosisz, lub inne metody wizualizacji. Wiedz o tym że chcesz wyjść, a na pewno sie uda. Nie skupiaj sie na nich tylko analizuj co sie dzieje Mała poprawka co do podkreślinego tekstu. Też używałem podobnej muzyki , programów do osiągnięcia oobe . Najlepiej nic nie analizować podczas słuchania muzyki. O wiele lepsze efekty uzyskuje się jeżeli np. skupisz się na własnym oddechu , lub po prostu w czerń przed sobą . Muzyka ma być tylko tłem , zresztą od jakiegoś czasu ja słucham do medytacji zwykłych piosenek. Moich ulubionych co pozwala mi na jeszcze lepszy relaks. Dobry relaks + Czysty umysł ( staraj się o niczym nie myśleć )= nawet szybko ( około 10 - 15 minut chociaż czasami szybciej ) trans. Póżniej pogłębianie uczucia , tzn. wpatrywanie się w czerń . Uzyskanie wibracji i wyjście z ciała. Fakt że to tylko teoria a ja sam dochodze do transu. Chociaż wiem że to kwestia praktyki. Długo nie ćwiczyłem i stąd te trudności. Trzeba mieć dobrą motywację . Motywacja typu dzisiaj wyjdę z ciała raczej nie zda egzaminu. Najlepiej iść małymi kroczkami np. Dzisiaj wejdę w trans. Takie małe zadania, tak jak to było w kursie Purple cat. Coś podobnego . I wtedy po udanym zadaniu mamy motywację na następną OBEsesje ;] . I tak po mału az do celu . W końcu się uda . |
|
|
|
06.03.2008 - 15:31
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Hej Toba94 bys udostępnił to nagranie Astral Projection w 20 min :) no skoro już kupiłeś to się podziel:P
|
|
|
|
06.03.2008 - 19:39
|
|
|
Mam jeszcze jedno pytanie. Po 10 minutach gdy rozluznie cialo... zaczynam widziec zamiast czarnego tla przed oczami rozne kolory. Glownie fioletowi i niebieski czasem z domieszka pomaranczowego. Czy tak ma byc? Czy to jest stan Alpha?
|
|
|
|
09.03.2008 - 13:55
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
moim zdaniem nie musisz nic robic, wibracje powinny przyjsc samoistnie
|
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |