Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty
4 Stron V   1 2 3 > »   
Closed TopicStart new topic
> Lustro, Ciekawa technika wyjścia z ciała
Apshne
post 29.11.2007 - 19:57
Post #1

Guests

Już jakiś czas temu słyszałem o, że można zostać wciągnięty do drugiej strony lustra .. Niestety to zjawisko zostało źle określone, raczej wynikało to z niewiedzy autora. Tzw "wciągnięcie" jest niczym innym jak wyjściem z ciała fizycznego. Wiele ludzi to stosowało aby przekonać się czy naprawde wciąga do nicości wypełnionej złymi "duchami" i tak sie działo. Bo pamiętajmy, że świat astralny jest niesamowicie podatny na sugestie i podświadome myślenie. A zatem jeśli ludzie probujący wyjść wiedzieli, że czeka im tam coś złego tak sie działo (zapewne byli odsyłani do focusa 22), natomiast jeśli mamy już świadomość tego, że jesteśmy kowalem własnego losu w astralu wszystko ulega zmianie. Miejscie świadomość, że nic wam się złego nie stanie, miejcie też pewność, że jesteście niezniszczalni a więc nie bójcie się ponieważ strach jest nawiększą barierą przy próbach wyjścia. Dobra tyle teraz technika

Przyczep sobie do czoła (mniej więcej w miejsce 3ciego oka) jakiś punkt na którym się całkowicie skupisz, ewentualnie narysuj dużą kropkę flamastrem :). Następnie usiądź w ciemnym pomieszczeniu i zrelaksuj się. Ustaw przed sobą lustro, zapal świeczkę i teraz zrelaksowany wpatruj się w punkt. Skupcie sie na oczach, i na twarzy ale nadal utrzymujcie wzrok na punkciku. Twarz może przybrać dziwne kształty, mogą być to twarze innych ludzi nie bójcie się wpatrujcie sie dalej ;) .Nie wykluczone, że nasza świadomość przeniesie się do lustra i z powrotem.
+Quote Post
Ferenczy
post 29.11.2007 - 20:22
Post #2

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 1753

ciekawe interesujace fascynujace i Zaje*** :P dzis sprubuje i jak sie uda to ci k*** ucaluje nogi (metafora taka:P) moze to jest lepsze od 4+1:P
Profile CardPM
+Quote Post
Dagon
post 29.11.2007 - 20:25
Post #3

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2302

Człowieku, jestem twoim dłużnikiem ;] Od dawna nie słyszałem o prostszej metodzie, może to będzie przełom w moich ćwiczeniach.
Cóż, będę to stosował co dzień, ciekawe jakie będą efekty.
Profile CardPM
+Quote Post
Apshne
post 29.11.2007 - 20:29
Post #4

Guests

CYTAT(Dagon @ 29.11.2007 - 20:25) *
Cóż, będę to stosował co dzień, ciekawe jakie będą efekty.

Grunt to wytrwałość.
Pozdrawiam ;)
+Quote Post
Meshu
post 29.11.2007 - 20:49
Post #5

Pisać na PW jak chcecie GG.
Nr użytkownika: 2427

I co to takiego fajnego da? Przeniesiemy sie do OSPUO czy co ?? :D
Profile CardPM
+Quote Post
Apshne
post 29.11.2007 - 21:04
Post #6

Guests

CYTAT(Meshu @ 29.11.2007 - 20:49) *
I co to takiego fajnego da? Przeniesiemy sie do OSPUO czy co ?? :D

Jak pisałem wczesniej - siła podświadomości. Chyba duzo zalezy tez od dostrojenia, wyskocz tam gdzie będziesz chciał :)
+Quote Post
Ferenczy
post 29.11.2007 - 22:02
Post #7

Dusza Towarzystwa

ja wyskocze do kibla xD
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 29.11.2007 - 22:55
Post #8

Guests

wpatrywanie się w lustro, misę z wodą, etc jest stare jak wszechświat i stosowane było od wieków - już nawet Frodo miał z tą techniką styczność xD Tyle, że od takiego wpatrywania się ma się tylko wizje, a jak ktoś jest obe-maniakiem i ciężko mu zaakceptować cokolwiek innego, to raczej cudów nie zobaczy...

Głównie nadaje się do rozmów z podświadomością - taka inna metoda moenowska też, bo i ponoć ze zmarłymi można się kontaktować - pewien koleś, którego nazwiska nie pamiętam, w swej książce pisał, by mieć lustro przynajmniej na 3/4 własnej wysokości i pokój z delikatnym oświetleniem - w lustrze może być odbicie własne, ale lepiej by odbijał się pokój pod innym kątem niż rzeczywistość, wówczas łatwiej o przejrzyste wizje.

Ogólnie metoda fajna i skuteczna - rytuały zawsze wzmacniają doznania.
+Quote Post
Spyro
post 30.11.2007 - 00:11
Post #9

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1375

Od tego mozesz najwyzej przeniesc swiadomosc na druga strone lustra ale wtedy nic wielkiego nie zrobisz ani oobe nie osiągniesz. Ale cwiczenie przenoszenia swiadomosci sie bardzo przydaje do oobe :>
Profile CardPM
+Quote Post
Apshne
post 30.11.2007 - 00:41
Post #10

Guests

CYTAT(Spyro @ 30.11.2007 - 00:11) *
Od tego mozesz najwyzej przeniesc swiadomosc na druga strone lustra ale wtedy nic wielkiego nie zrobisz ani oobe nie osiągniesz. Ale cwiczenie przenoszenia swiadomosci sie bardzo przydaje do oobe :>

Błąd planti weź wytłumacz -.-
+Quote Post
plantator
post 30.11.2007 - 04:29
Post #11

Guests

Technika lustra, drogi Spyrze, daje wgląd we własną podświadomość, oraz uwrażliwia umysł na bodźce "paranormalne", czy jak tam je nazwać. W zasadzie, jest to jedna z ciekawszych technik zapadania w dobrej jakości trans, z którego łatwo przejść w LD/OBE. Wystarczy tylko lustro mieć większe i wygodny fotel by mieć niezłe wizje za dnia - to plus tej metody - cierpliwy będzie miał niezłego tripa nawet w samo południe, czy tuż po obiedzie.
+Quote Post
Aniołeczek
post 30.11.2007 - 07:42
Post #12

Członek Rodziny
Grupa: Validating
Nr użytkownika: 2402

Ciekawa jestem efetków

ta metoda jest chyba bardziej dla osób płci męskiej, bo nie wiem czy bym się na coś takiego odważyła :)
Profile CardPM
+Quote Post
Artur_flyer
post 30.11.2007 - 11:36
Post #13

Guests

Taaa słyszałem. Nawet próbowałem hehehe. Ale ja nie mogę, gdy patrzę na siebie zbyt długo to po jakimś czasie zaczynam się śmiać. Nie mogę się powstrzymać hehehe.

Metoda rzeczywiście stara jak świat. Ale dobrze, że ją przypomniałeś.
Bawcie się, próbujcie hehe.

Może będziecie tu pisać co też tam zobaczyliście...., w tym lustrze hehe.

PS>.
Choć to szaleństwo, jest w nim przecie metoda. — William Shakespeare (Szekspir). -,
+Quote Post
Apshne
post 30.11.2007 - 18:25
Post #14

Guests

Przeniesienie swiadomosci do lustra jest naprawde proste wystarczy ok. 15 minut, a naprawde warto :)
Nie koniecznie musibyć to noc, jednak mrok i swieczki sprzyjają :)
+Quote Post
Franki
post 30.11.2007 - 18:37
Post #15

OBE Maniak 152
Nr użytkownika: 2563

Ja cos takiego mialem po grzybach :). Patrzylem sie w swoja twarz w lustrze i mialem wrazenie, ze patrze sie jakbym stal za lustrem xD.
Profile CardPM
+Quote Post
plantator
post 01.12.2007 - 02:11
Post #16

Guests

po grzybach to lustro zbędne jest hehehe...

A tak swoją drogą, jak już mowa o lustrach, zauważyliście jakie one są dziwne i tajemnicze?? Jak wiele kryją zagadek? Odwracają strony, przywołują wizje, zmarłych, dają wgląd w podświadomość a nawet podobno w przyszłość - nawet w astralu, czy śnie potrafią nam niezłe jaja zrobić...
+Quote Post
grej3333
post 01.12.2007 - 09:43
Post #17

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2739

jedyna wadą tego jest że musi byc mrok ;]
Profile CardPM
+Quote Post
Apshne
post 01.12.2007 - 11:06
Post #18

Guests

CYTAT(grej3333 @ 01.12.2007 - 09:43) *
jedyna wadą tego jest że musi byc mrok ;]

Mrok nie jest konieczny, wystarczy ciemniejsze pomieszczenie wygodny fotel tyle. (:
+Quote Post
Apshne
post 01.12.2007 - 11:08
Post #19

Guests

CYTAT(plantator @ 01.12.2007 - 02:11) *
po grzybach to lustro zbędne jest hehehe...

A tak swoją drogą, jak już mowa o lustrach, zauważyliście jakie one są dziwne i tajemnicze?? Jak wiele kryją zagadek? Odwracają strony, przywołują wizje, zmarłych, dają wgląd w podświadomość a nawet podobno w przyszłość - nawet w astralu, czy śnie potrafią nam niezłe jaja zrobić...

Zgadzam sie Planti lustra są bardzo tajemnicze. Powiedzialbym cos wiecej na ten temat ale juz sie troche wypowiedziales a moja wiedza jest razej nikła w tym temacie.

Pozdro
+Quote Post
PPPX
post 01.12.2007 - 11:59
Post #20

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2661

Wczoraj w nocy próbowałam. Zrobiłam wszystko jak trzeba. I w momencie gdy twarz zaczęła się przekształcać przestraszyłam się siebie i już więcej nie próbowałam a następnie przestraszona poszłam spać. xD
Profile CardPM
+Quote Post
Ferenczy
post 01.12.2007 - 13:06
Post #21

Dusza Towarzystwa

Ja doszedlem też do zmieniania sie twarzy ale sie nie przestraszylem tylko zaczelem smiac i juz nie moglem wiecej na lustro spojzec bo reakcja byla ciagle ta sama :P moze dzis sprubuje znowu xD
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
4 Stron V   1 2 3 > » 
Start new topic