oobe.pl

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

Reply to this topicStart new topic
> Jakość Ld
KCW
post 20.08.2007 - 11:08
Post #1

Znajomy Rodziny
Grupa: Podróżnicy

Jakie elementy według was mają wpływ na jakość LD? Piszczie wszystkie możliwe sposoby które wiecie że działają. Ja pierwszy dodam swoją metodę: Skupienie na obrazie :D Proszę pomóżcie! Zakładam ten temat bo wiem że niektórzy(ja też) mają LD prawie codziennie. Może jeżeli uda się zgłębić LD będzie łatwiej wejść w OOBE.
Go to the top of the page

+Quote Post
Ciesla
post 20.08.2007 - 16:04
Post #2

Członek Rodziny

Notatnik

Troche tych sposobów mam na "wzmocnienie" świadomego snu. Pierwszy to ten jaki ty podałeś, skupianie sie na obrazie. Jest też taki że kręcisz się wokół własnej osi, przyglądasz się dłonią i starasz sie zmienić ich wygląd (np. dodajesz jakąś blizne czy coś teges), kolejna to stworzenie lub zrobienie czegoś co ci odciągnie uwage od myśli że zaraz możesz sie obudzić (ja czasami mam tak że jak o tym pomyśle to od razu się budze). Możesz też próbować przestać oddychać (niezawsze działa ale można spróbować) lub się skaleczyć. Czasami jak mam okazje to skacze z wysokości (ale takiej że w normalnym świecie mógłbym sie zabić) wtedy przez dobrą chwile mam spokój ze "wzmacnianiem" LD (o ile sie nieobudze w chwili upadku). A i jeszcze coś! Jak będziesz czuł że umysł nie chce dać ci kontroli nad snem (np. chcesz coś stworzyć ale nie możesz, mimo że zawsze ci się udawało) obudź się szybko i połóż się ponownie. Jeżeli zrobiłeś to wystarczająco szybko to będziesz miał dalej ten sam sen ale już umysł może przestać cię "blokować".

Tyle!

+Quote Post
cr4sher
post 20.08.2007 - 16:39
Post #3

Dusza Towarzystwa

jeżeli chodzi o mnie to uważam, że najbardziej realne LD są te, które są wykonane świadomie. Na nie też mamy największy wpływ. Ja przeważnie skupiam się na obrazie, tak jakbym chciał sobie uświadomić, że to się dzieje naprawdę i wtedy obraz zaczyna stawać się bardziej wyraźny.

+Quote Post
VVi
post 20.08.2007 - 17:23
Post #4

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Koncentracja, koncentracja i jeszcze raz koncentracja, samoświadomość - ćwiczenie ich nie tylko przebywając w LD ale i w realu.
Ja osobiście nie skaczę z wysokości, bo zaraz mnie cofa do ciała.

+Quote Post
KCW
post 20.08.2007 - 17:54
Post #5

Znajomy Rodziny

A może coś pokombinować z Czakrami? Którą czakrę otworzyć i jak? Proszę o jakiś dobry poradnik, książkę. Dało by to coś?

+Quote Post
VVi
post 20.08.2007 - 18:07
Post #6

Dusza Towarzystwa

Notatnik

Czakry należy otwierać, a raczej oczyszczać od najniższej do najwyższej. Polecam "Nowe drogi energii" Roberta Bruca. Pewnie na kippinie można to znaleźć.

+Quote Post
Yybcia
post 20.08.2007 - 21:27
Post #7

OBE Maniak 96

Notatnik

Ja zaś krzyczę na cały głos:"OSTROŚĆ" lub" KONTROLA"-jakieś 6 razy. Często też patrze się na słońce-jeśli jest i wywołuję łzy. Wtedy jak mam zamglone oczy biorę zwizualizowaną chustkę i wycieram raz jedno raz drugie oko.(nie wycieram dwóch naraz bo można się obudzić).

+Quote Post
Ciesla
post 20.08.2007 - 21:42
Post #8

Członek Rodziny

Notatnik

Ogólnie to jest tylko jedna zasada: odciągnąć świadomość od tego że możemy sie obudzić lub ją czymś zająć. To jak to zrobicie zależy od was...

+Quote Post
KCW
post 21.08.2007 - 07:17
Post #9

Znajomy Rodziny

Ale jeżeli jesteśmy gdzieś w mieście, to musimy sie teleportować do domu? Czy dla lepszego efektu musimy np iść "ręcznie" do niego :D

+Quote Post
ldreamer
post 07.11.2008 - 23:07
Post #10

Dusza Towarzystwa

Notatnik

moje ld trwają od 2 do w porywach 6-7 minut ;]
w tych najdłuższych latam i skaczę
w tych najkrótszych chodzę. Nie znam żadnych metod przedłużania ld, chociaż ostatnio miałem długie kiedy dotykałem jednej ręki drugą :)

+Quote Post

Reply to this topicStart new topic

Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park