|
|
![]() ![]() |
15.12.2012 - 13:45
|
|
|
Gość Rodziny ![]() Grupa: Podróżnicy |
Cześć.
Od dawna mam oobe. Nigdy nie uczyłam się żadnych technik i niestety nie umiem nad tym zapanować... To robi się już męczące, ponieważ ostatnio mam dość nieprzyjemne doświadczenia. "Wychodzę" prawie codziennie i zazwyczaj czuję jakbym leciała z bardzo dużą prędkością lub jakby mną rzucało we wszystkie strony. Dziwne sie to zrobiło z lekka. Nawet nie jestem pewna czy jest to oobe, bo zawsze było dość miłe ;) Moze jakieś zaburzenia? Z góry dzięki za odpowiedzi ;) |
|
|
|
15.12.2012 - 13:54
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Najpierw teoria, poźniej praktyka.
|
|
|
|
15.12.2012 - 14:03
|
|
|
Hm. ale ja zazwyczaj czuje takie jakby wibracje i juz czuje że to TO. czasami wyobrażam sobie jak sie unoszę coraz wyżej. Jak pomyślę że nie wrócę (co jest podono niemożliwe) to czuje jak sie już juz unoszę a poźniej opadam i znowu sie unosze az do skutku. Raz miałam z 5 takich podejść. Najgorsze jest to, ze ostatnio czuje jakby mi serce tak szybko zaczynało bić i pozniej mam obe (lub cos innego?). Juz sie nawet do tego przyzwyczaiłam... ale troche za czesto to mam :/
|
|
|
|
15.12.2012 - 14:07
|
|
|
Dupa Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Uncommon przecież Kamila doświadcza tych stanów bez kontroli. Podobnie ludzie mają ze snami. Śnią i też im doradzisz najpierw teoria, później praktyka?
Myślę, że Ty Kamilo śnisz o oobe lub przenikają się te dwa stany i sama nie wiesz co jest czym. Może powinnaś poćwiczyć techniki świadomego śnienia lub jogę snu. Wtedy zaczniesz kontrolować to co teraz jest poza kontrolą. |
|
|
|
15.12.2012 - 14:18
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Prawdopodobnie masz OOBE, podczas którego śpisz, musisz się obudzić :)
Kiedy śpimy odbieramy bodźce nie tylko z ciała fizycznego ( np. kiedy słyszymy że pada deszcz, możemy mieć sny w których też pada - bo słyszymy stukot deszczu, i bodziec w jakiś sposób dociera do świadomości- wówczas umysł dorabia do bodźca inne "okoliczności". Tak samo jest z bodźcami z ciała astralnego - takimi jak np. uczucie spadania. Poza ciałem również można spać :) Pozdrawiam |
|
|
|
16.12.2012 - 10:21
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
Kamila, zauwaz o czym myslisz, o czym konkretnie myslisz, jak cie "rzuca". Imoze opisz dokladnie jak bylo dotychczas, zanim zrobilo sie niebyt przyjemne?
Takie podsumowania wbrew pozorom wiele daja. |
|
|
|
16.12.2012 - 13:47
|
|
|
Jak mnie "rzuca" czuję się bezsilna jakbym nie miała w ogóle nad sobą władzy. Jakby to zależało od kogoś z zewnątrz. Możliwe, że jest to wymieszane ze snem. Kiedys mi sie wydawało, że jakiś facet mną kieruruje i mną "rzuca". Widziałam bardzo dokłądnie jego twarz ale nigdy go nie spotkałam. Śmiał sie, że jestem bezsilna.
Kilka razy miałam złudzenie że lecę z bardzo duża prędkościa ze nawet nie zwracam uwagi na otoczenie. Nie chcę ale lecę i wiatr uderza mi w twarz. Próbuję zaslonić ją ale za bardzo sie nie da. Pozniej czułam jakbym dotknęła głową w zimną ścianę, a nastepnie jakbym leżała na łóżku tak że juz prawie spadałam i dotykałąm ręką podłogi. Jeszcze nigdy nie bylo mi tak ciężko się wybudzić... Jak sie obudzilam bylam w idealnej pozycji jak sprzed "wyjścia". Kiedyś było miło bo latałam sobie np po domu, patrzylam na otwarty zeszyt albo podróżowałam do Włoch. We Włoszech chcialam zaczepic przechodniów ale nikt mi nie odpowiadal i pozniej pomyslalam, ze mnie nie widzą. Jakoś mi sie ostatnio nie chce wierzyć troche w oobe, ale to takie strasznie dziwne uczucie jakby sie ode mnie cos odrywało... Coś bardzo znaczacego. |
|
|
|
16.12.2012 - 15:19
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
Cześć. Od dawna mam oobe. Nigdy nie uczyłam się żadnych technik i niestety nie umiem nad tym zapanować... To robi się już męczące, ponieważ ostatnio mam dość nieprzyjemne doświadczenia. "Wychodzę" prawie codziennie i zazwyczaj czuję jakbym leciała z bardzo dużą prędkością lub jakby mną rzucało we wszystkie strony. Dziwne sie to zrobiło z lekka. Nawet nie jestem pewna czy jest to oobe, bo zawsze było dość miłe ;) Moze jakieś zaburzenia? Z góry dzięki za odpowiedzi ;) Zacznij robić to świadomie:) Miałem tak samo na początku,pisk,wstrząs i lot nie wiadomo gdzie:) spróbuj wychodzić świadomie,pobódka:) medytacja i do łóżeczka:) zapanuj nad tym i będzie ok:) pozdrawiam |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |