|
|
![]() ![]() |
04.02.2008 - 23:41
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
To co udało mi się odzyskać z oczyszczonego loga:
CYTAT [Spyro] 9:45 pm: ok, skad macie info o fildzie? [Spyro] 9:45 pm: i kto to wymyslil? [MetaVirus] 9:46 pm: FILD wymyślił jakiś koleś z ld4all jeśli się nie mylę [kuba32] 9:46 pm: i na pocazatku nazywalo sie to HILD [kuba32] 9:46 pm: od jego nicka [roman] 9:46 pm: nalezaloby ustalic najpierw jakies podstawowerzeczy [MetaVirus] 9:47 pm: FILD - Finger induced Lucid Dream [MetaVirus] 9:47 pm: z ang. Palec idnukuje świadomy sen [MetaVirus] 9:47 pm: jakkolwiek to rozumieć ;] [Spyro] 9:47 pm: no podstawowe rzeczy - stukanie palcem i co jakis czas zatykanie nosa w celu sprawdzenia czy da sie oddychac przez zatkany nos - cecha snu [Spyro] 9:48 pm: stukanie palcem ma na celu skupienie swiadomosci [MetaVirus] 9:48 pm: Metada polega na rytmicznym i powolnym poruszaniem jakiejś małej części ciała (bez skojarzeń) - najlepiej palcem [MetaVirus] 9:48 pm: jeśli chodzi o TR to różnie [MetaVirus] 9:48 pm: ja osobiście ich nie robie [MetaVirus] 9:48 pm: aby się nie rozbudzać [kuba32] 9:49 pm: aha i wazne nie mozna o nimczym myslec [MetaVirus] 9:49 pm: jeśli jestem wystarczająco zmęczony przed próbą, odczuwam po jakimś czasie ruch palca, pomimo fizycznie nieruchomego ciała [Weso?y Piero?ek] 9:50 pm: co to znaczy wolno ruszac palcem? [mavej] 9:50 pm: przed sne po czy w trakcie [Weso?y Piero?ek] 9:50 pm: ile to w Hz :D [kuba32] 9:50 pm: tak jakbys naciskał na pianino [Spyro] 9:51 pm: tylko jak leniwie zaczniesz stukac i coraz wolniej to przyspiesz stukanie i wzmocnij jego sile [Spyro] 9:51 pm: bo inaczej zasniesz [kuba32] 9:53 pm: dlaczego wlasnie od razu wpadamy sen? [kuba32] 9:55 pm: przeciez faza REM sie potem zaczyna [MetaVirus] 9:56 pm: kuba to działa zwłaszcza po rozbudzeniu [kuba32] 9:56 pm: no ale przed snem tez dziala [MetaVirus] 9:56 pm: jeśli się obudzisz i zaśniesz od razu jesteś w fazie REM ze szczęśliwym wiatrem po.... paru sekundach [MetaVirus] 9:57 pm: przed snem nigdy mi się nie udało NIC osiągnąć tą metodą [Spyro] 10:00 pm: 1: kto probowal filda i z jakimi skutkami? [MetaVirus] 10:01 pm: Metoda działa, ale tzeba być bardzo zmęczonym [MetaVirus] 10:02 pm: spyro próbowałem i moim jedynym osiągnięciem było odczucie ruchu palca, pomimo iż fizycznie nim nie ruszałem [fallenka] 10:00 pm: 2 dlaczego po pewnym czaise zapomina się o ruszaniu tym palcem [Spyro] 10:00 pm: 2: bo po prostu tracisz czujnosc i swiadomosc, to naturalny odruch [fallenka] 10:00 pm: dzięki:) [MetaVirus] 10:01 pm: fallanka - bo się zaspia. Metoda ma polegać na tym, że jeśli skupisz na ruchu świadomość nie zaśniesz... Tak mi się wydaję [MetaVirus] 10:01 pm: czyt. nie stracisz świadomości a nie nie zaśniesz [starr] 10:04 pm: nie rozumiem tylko tego ruchu palcem- przeciez cialo jet caly czas wybudzone [MetaVirus] 10:05 pm: [MetaVirus] 9:02 pm: spyro próbowałem i moim jedynym osiągnięciem było odczucie ruchu palca, pomimo iż fizycznie nim nie ruszałem [MetaVirus] 10:06 pm: po jakimś czasie ruch się zmniejsza i zanika, ale cały czasgo odczuwasz [MetaVirus] 10:06 pm: bo ciało zaśnie [MetaVirus] 10:06 pm: powoli się zmęczy [MetaVirus] 10:06 pm: i przestaniesz ruszać palcem [MetaVirus] 10:07 pm: pojawi się tylko iluzja ruchu [starr] 10:07 pm: 8 czy nie byloby lepsze wyobrazanie sobie tego ruchu potem? [MetaVirus] 10:07 pm: 8. być może - nie próbowałem [suwak] 10:07 pm: 8b: to wg. mnie moze doprowadzic bardziej do nieswiadomego snu [Spyro] 10:08 pm: 8: po pewnym czasie ruch przeobraza sie w hipnagogiw, wiec w pewnym sensie to wyobrazenie, a hipnagogie maja to do siebie że morfują i wyłączają świadomość Należy pamiętać, że wiele odpowiedzi wynika z doświedczenia praktykujących, a że czasu na praktykę przed rozmową nie było wiele, to mogą one się pod niektórymi względami mijać z prawdą Rozmowa nie wyszła tak jak powinna, ale mamy wstęp do dyskusji. Jeśli są jeszcze jakieś pytania to tu kontynuujemy. UPDATE PS. Dzięki xec za loga |
|
|
|
13.04.2008 - 16:56
|
|
|
Niepoprawny racjonalista ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
pobiegaj wokół domu sprintem ;]
Zrób co kolwiek męczącego po prostu. |
|
|
|
05.10.2011 - 10:21
|
|
|
Częsty Gość Rodziny ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy |
technika dobra i lepsza od tej z otwieraniem oczu :]
wyjaśnię dlaczego moi znajomi(kilkanaście osób) kiedy powiedziałem im o tej metodzie przetestowały ją i o dziwo za pierwszym razem u nich zaskutowała na zagranicznym forum ld4all piali żeby obudzić się po 5 godzinach również moi znajomi budzili się za moją radą po 5 godzinach i skutek 100% również po sobie to potwierdzam.o dziwo kiedy testowałem otwieranie oczu u mnie nie dawało to żadnych rezultatów a FAJLD zaskutkował za 1 razem |
|
|
|
05.10.2011 - 17:26
|
|
|
Dusza Towarzystwa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Podróżnicy Notatnik |
technika dobra i lepsza od tej z otwieraniem oczu :] wyjaśnię dlaczego moi znajomi(kilkanaście osób) kiedy powiedziałem im o tej metodzie przetestowały ją i o dziwo za pierwszym razem u nich zaskutowała na zagranicznym forum ld4all piali żeby obudzić się po 5 godzinach również moi znajomi budzili się za moją radą po 5 godzinach i skutek 100% również po sobie to potwierdzam.o dziwo kiedy testowałem otwieranie oczu u mnie nie dawało to żadnych rezultatów a FAJLD zaskutkował za 1 razem już to widzę włączyłeś radio na max o 5 i się cieszysz |
|
|
|
![]() ![]() |
| Wersja Lo-Fi OOBE Porady Roberta Monroe Porady Brucea Moena Porady Darka Sugiera Kontakt Park |