Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Dokuczliwe Powieki O_o
Freelancer
post 14.02.2008 - 19:48
Post #1

Dusza Towarzystwa
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 3382

Witam wszystkich obeznanych i mniej obeznanych. Jeszcze nie wyszedłem, ale dość łatwo przychodzi mi osiąganie wibracji, tylko mam jeden problem. Jak medytuję nad ranem, albo popołudniu, co lubię najbardziej, i gdy wchodzę już w wibracje to zaczynają mi same powieki iść w górę, więc muszę je domykać na siłę i to najczęściej psuje mi całą medytację ;/
Nie otwierają mi się jedynie jak jestem bardzo zmęczony, ale wtedy bardzo szybko usypiam.

Miał ktoś z was podobne problemy? Może ktoś miał i sobie z nimi poradził??
Będę wdzięczny za jakieś pomysły
Profile CardPM
+Quote Post
grs
post 14.02.2008 - 20:02
Post #2

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 2743

Też czasami mam z tym problemy i narazie nie znalazłem rozwiązania...:/
Profile CardPM
+Quote Post
Proxy
post 14.02.2008 - 22:51
Post #3

Przyjaciel Rodziny
Nr użytkownika: 3287

Też tak mam. Nie sadzę, aby było na to jakieś sensowne rozwiązanie (chyba, że mniej ci będą przeszkadzać jak je zakleisz taśmą klejąca - ale mnie by to jeszcze bardziej irytowalo ;) )]
Musisz się po prostu skupić i z nimi walczyć, wygra silniejszy hyh.
Profile CardPM
+Quote Post
Draq
post 14.02.2008 - 23:06
Post #4

Dusza Towarzystwa
Grupa: OOBE VIP
Ikona Grupy
Nr użytkownika: 221

Hmm otwierają Cis ię powieki i masz wibracje? Na jakim poziomie one są? Co odczuwasz? Ciekawi mnie to :). Mialem kiedyś ten sam problem, z którym się uporałem. Zaciśnij bardzo mocno powieki, będą Cie trochę boleć ale to dobrze, będą tak wymeczone ze nie będziesz miał sily ich otwierać.
Profile CardPM
+Quote Post
JohnnyWR
post 14.02.2008 - 23:08
Post #5

Znajomy Rodziny
Nr użytkownika: 3335

Miałem ten sam problem...Rozwiązałem go poprzez zmianę pozycji.Zauważyłem,że jak mam bardziej odchyloną głowę to powieki podchodzą do góry i bardzo mnie to rozpraszało więc zrobiłem tak,że głowa spoczywa tak bardziej brodą do szyi ..no w każdym razie to mi pomogło i już nie mam problemu z powiekami;)
Profile CardPM
+Quote Post
Max537
post 14.02.2008 - 23:21
Post #6

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2479

PRAX-taśma na gada, na wszystko sie nada :D

Mi też to z początku przeszkadzał. Radziłem sobie tak że kładłem rękę na oczach, ale wtedy tylko pozycja na plecach. Mniej uciążliwe było kładzenie koszulki. Możesz też po prostu nałożyć jakąś opaskę.

Nic sie nie martw ten problem w końcu minie i nie będziesz musiał używać żadnych gadżetów w łóżku :D no chyba że lubisz :)

Pozdrawiam.
Profile CardPM
+Quote Post
Meshu
post 15.02.2008 - 09:52
Post #7

Pisać na PW jak chcecie GG.
Nr użytkownika: 2427

Ej Ty DraQ, masz naprawde wszystko obcykane już... Będzies zna megazlocie nie?

Taa i w Twoim warnie też będe :D//draq
Profile CardPM
+Quote Post
Zaworov
post 15.02.2008 - 14:49
Post #8

Gość Rodziny
*
Nr użytkownika: 3539

Asz, ależ ludzi z PC :]

Zgadzam się, że najlepszą metodą jest wysokie ułożenie tułowia względem nóg. Gdy podbródek niemalże dotyka szyi oczy nie mają prawa się otworzyć. Przynajmniej ja tak zbudowany jestem (: Taką mam już opracowaną konstrukcję 4 poduszek...
Profile CardPM
+Quote Post
grzee
post 15.02.2008 - 15:20
Post #9

break the rules.
Nr użytkownika: 2963

a ja... hm. początkowo mi to strasznie przeszkadzało, ale teraz nie zwracam na to kompletnie uwagi. po prostu ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Freelancer
post 15.02.2008 - 15:25
Post #10

Dusza Towarzystwa

No popróbuje różnych rozwiązań, dzięki za pomysły :)
Draq - Robi mi się ciężkie ciało, już tracę czucie w rękach i nogach, zaczyna mi wibrować ciało, ale po drodze zaczynają mi coraz bardziej dokuczać te powieki i dupa blada.
Jeszcze mam też taki problem, że jak już się zapadam i się powoli odcinam to czuje że brakuje mi tchu więc muszę wziąć głębszy oddech i też mnie cofa do początku zabawy.
Profile CardPM
+Quote Post
fallenka
post 15.02.2008 - 16:45
Post #11

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 3128

Ooo dobry temat mnie też się otwierają nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje.Czasami myślałam nawet po ich otwarciu że jestem w poza ale to tylko złudzenie.
Profile CardPM
+Quote Post
Meshu
post 15.02.2008 - 21:45
Post #12

Freelancer - oczy ci wibruj bo podświadomość się boi! ja też tak mialem. Ale kilka dni później przestały! Organizm się przyzwyczaił i przestały mi wibrować... Jakjabym chciał mieć wibracje! Piękne uczucie to było... :( Tęsknie za nimi... powodzenia Freelancer
Profile CardPM
+Quote Post
Freelancer
post 16.02.2008 - 10:16
Post #13

Dusza Towarzystwa

Nie nie, na pewno podświadomość się nie boi bo tej nocy mi się udało.. UDALO MI SIE!! :D
Miałem nawet schizowe hipnagogi bo słyszałem krzyk dziecka, przeraźliwy krzyk dziecka, a ja się zamiast przestraszyć to ucieszyłem, że wreszcie mi się uda :P
Ale mam jedno pytanie, proszę o to doświadczonych OBEmaniaków, którzy chcieliby mi pomóc bo to dość dziwne wyjście. Ogólnie wszystko było podobnie jak przy opisywanych przez innych wyjściach, ale byłem u brata w domu... To było tak, że ja spałem u niego bo on poszedł na imprezę a ja mu z dzieckiem zostałem, i po jakiś 5h snu, on mnie odwiózł do domu i pomyślałem, że spróbuję wyjść. Resztę przeczytajcie w moim notatniku bo nie chce mi się tego opisywać. Mam jak narazie tylko ten wpis więc nie będzie wam trudno znaleźć ;)

Pozdro i z góry dzięki bardzo za pomoc :)
Dalekich lotów ;)
Profile CardPM
+Quote Post
Meshu
post 16.02.2008 - 10:31
Post #14

No to super xD Mi sie nie udało jeszcze xD
Profile CardPM
+Quote Post
WhiteLove
post 19.02.2008 - 17:10
Post #15

Guests

ja nigdy nie mam z tym problemu.... Ale mam problem z samym wyjsciem
+Quote Post
ReCaLL
post 21.02.2008 - 15:26
Post #16

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 2478

Najlepiej olac te powieki , zignorowac je i zapomniec to pomaga. Warto skupic sie na czyms innym albo lekko przysnac ale swiadomie.
Profile CardPM
+Quote Post
grzee
post 21.02.2008 - 15:29
Post #17

break the rules.
Nr użytkownika: 2963

dokładnie ReCaLL, tak samo olewam problem ze ślina, czy gdy coś mnie swędzi;) olać, myśleć o czymś innym i przestajesz w końcu na to zwracać uwagę;)
Profile CardPM
+Quote Post
bobek_balinek
post 26.02.2008 - 10:58
Post #18

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 1039

Otwierajace sie powieki...
czesty problem i praktycznie uniemozliwiajacy trening.

Przypomne tu slowa JohnnyWR , zmien pozycje :)
Druga ewentualnosc to ta, ze zbyt bardzo skupiasz sie na ciele. ono ma spac,a nie byc czujne. Wizualizacja jest tu ratunkiem, wizualizuj powoli i skupiaj sie na imaginowanym przedmiocie/scenie. Wtedy umysl zapomni ze posiada cialo, a bedzie nadal swiadomy. A dlaczego oczy wariuja? poniewasz skupiasz sie na czerni i probujesz DOJRZEC cos w niej. To tylko umacnia wiez miedzy umyslem a cialem.

Aha, i jeszcze jedno, staraj sie zasypiac stopniowo, dobra metoda jest wizualizacja schodow w dol, w coraz to wieksza ciemnosc.. wprowadzaj umysl i siebie w coraz to wolniejszy rytm.
Cwicz takze panowanie nad umyslem. Ja dawniej podczas wibracji bylem bardzo nimi poruszony i chwila rozkojarzenia i one mijaly a ja i moj umysl bylismy bardzo rozbudzeni i noc zmarnowana :) :)
Profile CardPM
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic