Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

oobe.pl

Start Porady Roberta
Monroe
Porady Brucea
Moena
Porady Darka
Sugiera
Park Forum
Notatki
Arty

Reply to this topicStart new topic
> Co Robić Podczas Oczekiwania :p
grej3333
post 04.10.2008 - 16:23
Post #1

Członek Rodziny
Grupa: Podróżnicy
Nr użytkownika: 2739

Witam serdecznie :)
Dawno nie pisałem. Jeżeli chodzi o moje doswiadczenia to wyszedłem 2 razy poprzez LD>OOBE.
Teraz postawiłem poprzecze wyżej i chce spróbować wyjść bez utraty świadomości :)
Pytanie które mnie nurtuje jest następujące:
Co własnie robić podczas oczekiwania na jakieś symptomy bądź samo wyjście.
stosuje 4+1 i nie mam problemu z utrzymaniem świadomości , gdyż leże na plecach i nigdy mi sie nie udało na nich zasnąć :P.
Potrafie leżec 1.5h i właśnie nie wiem co robić, o czym myśleć...
Dochodze do etapu gdy ciało robi się cieżkie ( lecz paralizu nie ma ) i potem praktiko nic a nic...
Nie mówie ze mnie to wkurza bo wkoncu przyjdzie pora że wyjde.
Tylko jedno pytanie:
Co robić podczas tak długiego odczekiwania.
Liczyć? liczyć to bardziej chyba żeby utrzymać świadomość.
Nakierujcie mi , licze na was :)
Pzdr. Grej.
Profile CardPM
+Quote Post
MetaPsyche
post 04.10.2008 - 16:39
Post #2

Niepoprawny racjonalista
Nr użytkownika: 703

Skup uwagę na szumie w uszach i nie myśl o niczym. Zamiast szumu możesz skupić uwagę na hmm "tym co w środku". Staraj się obserwować swoją świadomość jakkolwiek to brzmi.
Profile CardPM
+Quote Post
SORROW
post 04.10.2008 - 16:41
Post #3

Guests

Najlepiej było by utrzymywać stan umysłu ''bez myśli'' tak, jak podczas medytacji .
Jeżeli nie potrafisz medytować , możesz wizualizować np : lot przez tunel, schodzenie po schodach , lub: moje ulubione i zdające egzamin (przy max koncentracji) wizualizowanie wciągania się po linie . Żaden mięsień nie może w trakcie wizualizacji pracować .
END.
+Quote Post
grej3333
post 04.10.2008 - 17:28
Post #4

Członek Rodziny
Nr użytkownika: 2739

wypróbuje dzisiejszej nocy :) dzięki

''Wciągania sie po linie'' rozumiesz ze w pozycji lezące na plecach mam sobie wizalizowac jakbym się wspinał po linie tak?
Profile CardPM
+Quote Post
maku84
post 04.10.2008 - 22:09
Post #5

Dusza Towarzystwa
Nr użytkownika: 5391

Zamiast bezczynnie leżeć i męczyć się z wizualizacjami, najlepiej zrobisz jak zaśniesz. Rano po przebudzeniu powinno samo przyjść, tylko sie nie ruszaj i oczu nie otwieraj. Najlepiej ćwiczyć po południu. Mi się wtedy szybko zasypia i jeszcze szybciej budzi bo śnią mi się koszmary. Tym sposobem od środy 4 razy udało mi się zapaść w łóżko, raz sie wznosić ale całkiem wyjść nie wyszedłem :(
Profile CardPM
+Quote Post
SORROW
post 05.10.2008 - 16:13
Post #6

Guests

CYTAT(grej3333 @ 04.10.2008 - 18:28) *
''Wciągania sie po linie'' rozumiesz ze w pozycji lezące na plecach mam sobie wizalizowac jakbym się wspinał po linie tak?

Dokładnie tak, ponadto czujesz ruch rąk astralnych i odnosisz wrażenie unoszenia się coraz wyżej stając się coraz lżejzym .
Pamietaj-pracuje TYLKO UMYSŁ , a CF nic nie robi- jest całkowicie zbędne. Ja stosowałem i nadal stosuję tą metodę z powodzeniem (polecają ją też w swoich ksiązkach i artykułach najlepsi z branży ;) .Ponadto przynosi szybki relaks i powoduje tzw paraliż przysenny .
+Quote Post

Go to the top of the page
Start new topic